Příklad mainstreamové informace
13.12.2012 11:23:18 #1
Ukázka maistreamové informace o strojním broušení lyží.
„Dopřejte svým lyžím dokonalý tuning. Tak vypadá profesionální servis“
http://cestovani.idnes.cz/…x-/lyze.aspx?…
Jako základní informace pro nezasvěcené IMO přiměřené a použitelné.
Některé formulace (úhly broušení) nepříliš šťastné.
Z hlediska celkové kvality informace vidím jako největší zádrhel charakter skryté reklamy, kdy se vůbec nezmíní souběžná existence lídrů trhu. Kolik % trhu u nás může mít oproti velikánům Montaně a Wintersteigeru Reichmann?
Druhým souvisejícím problémem je selektivní výčet několika vybraných „doporučených“ servisů na základě libovůle autora/redakce/média. To znatelně poškozuje množství jiných kvalitních, tam neuvedených.
Takže samotná informace o broušení není špatná, ale „informace“ o nabídce trhu je tvrdou manipulací.
Realita médií L.P. 2012.
Doplnění
Jestli vám ale, podobně jako mně, před časem unikl článek o tom, jak brousí lyže servis televizního kuchaře Babici, najdete toto mnohem výživnější čtení na
13.12.2012 13:22:57 #2
On SkiBába takhle brousil i brusle. Máme to kousek od redakce a nedaleko Hamráku, tak jsme si dvakrát od něj brusle půjčovali. Moc to nejelo. Pak jsme si pořídili brusle vlastní a nechali nabrousit v normálním servisu jinde a najedou jsem i já – nebruslařské pako – měl docela hezké zážitky na ledě.
14.12.2012 10:28:03 #3
po precteni clanku me opet napadla myslenka, ze asi na tom malem poctu velkych servisu ,vedoucim ke zbrouseni hran i skluznice temer na nulu, asi meco bude (kdyz jsem videl ten pocet brusnych ukonu, ktere by mel zahrnovat velky servis- zaplatpanbuh ze to 99% servisaku ochcava a sidi).
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.