atomic supercross SX:B5 vs Metron B5
27.12.2012 20:34:13 #1
Zdravím dikutujicí :) nejsem lyžař začátečník,ale moje lyžařské schopnosti jsou limitované operovaným kolenem a tím i odpovídající fyzičkou.Před 4mi roky jsem si v pujčovně vyzkoušel Metrony B5 a byl jsem nadšeny jejich vlastnostmi na upravené sjezdovce.Vyzkoušel jsem ještě jiné typy lyží podobných vlatností ale na Metrony nejlépe vzpomínám.Bohužel nejsou příliž k sehnání v dobrém finančním a technickém poměru.Občas jsem narazil na typ supercross SX B5 a zajímá mě jak se oproti Metronům chovají.co lze vyčíst z technických popisků tak snad že jsou top řada, širší pod botou a vhodné i do neupravěného sněhu.Snažím se přiblížit podobnému stylu jako zde :) https://www.youtube.com/watch?… jsou pro tenhle styl supercrossy SX:B5 vhodné? díky Mirek
27.12.2012 20:44:27 #2
>> #1, mirekhooper07, 27. 12. 2012 20:34:13
Funění není zrovna můj obor, nikdy mně nelákalo a nemám s ním žádné zkušenosti.
Přesto můj názor k tvému dotazu – pokud by mě limitovalo operované koleno, asi bych se funcarvingu snažil naopak vyhnout. A pokud bych už fun chtěl jezdit, tak bych si ani jednu z těch lyží nevybral a šel bych zřejmě do „klasických“ funařských voleb, jako jsou některé modely Lusti (RCT…), krátké měkčí slalomky, případně standardní měkčí slalomky.
Ale jak říkám, nemám s tím zkušenost…
27.12.2012 21:21:10 #3
Vyzkoušel jsem Metrony i SX (vyšší model) a Metrony se mi zdály takové nějaké těžkopádné. Když bych je přirovnal k autům, tak Metron je SUV, SX (nepřišel jsem jim na chuť) sportovněji laděné rodinné auto a slalomky motokára. Ber můj názor s rezervou, protože nejsem nějak zkušený lyžař, ale tak jsem to cítil.
27.12.2012 21:21:12 #4
Vyzkoušel jsem Metrony i SX (vyšší model) a Metrony se mi zdály takové nějaké těžkopádné. Když bych je přirovnal k autům, tak Metron je SUV, SX (nepřišel jsem jim na chuť) sportovněji laděné rodinné auto a slalomky motokára. Ber můj názor s rezervou, protože nejsem nějak zkušený lyžař, ale tak jsem to cítil.
28.12.2012 00:01:59 #5
Na fun nejsou vhodný ani jedny,naopak vhodný jsou již zmiňovaný Lusti RTC,co se komerce týče,tak mě se to vždy nejlíp jezdilo na Dynastar omeglass nebo Rossignol 9s.
28.12.2012 10:10:30 #6
díky všem za názor, zkusím ještě půjčovny a výše zmiňované typy, Jinak jsem svůj styl spíše k funcarvingu přirovnával, je fakt že kolenu by tyhle extremní náklony asi neprospěly. Taky spíš jezdím v našich střediscích kde není tak preparovaná sjezdovka jako na ukázce. Potřebuji lyže který něco odpustěj, nevyžadujeou agresivní chození do „kolen“ jako třeba pro mě Sporteny a nejsou zase moc měkké aby v jízdě po hraně vibrovaly špičky. Je na trhu moc typů a velký výběr, snažil jsem se vyjít jen z toho co znám ale asi to chce víc zkoušet. Ještě jednou díky všem za podněty. Mirek
28.12.2012 17:52:58 #7
jezdim FCT 145cm r.8.5m a mel jsem na puldne pujcene Metrony tusim v deĺce kolem 170cm (majitel chtel zkusit moje FCT). Priznam se ze me mile prekvapily, sice odezva na zahajeni oblouku se nedala s FCT srovnat(coz je k delce a sirce lyze logicke),ale pokud clovek pockal a hned nepadal do oblouku, tak lyze krasne mekce sama zakrojila a velmi klidne vyvezla lyzare, navic byla velmi prijemna a klidna pri smykani, rozhodne nevyzadovala silove nasazeni a odpoustela vetsinu chyb.pro klidnou pozitkarskou jizdu pro lyzare s pohybovymi indispozicemi nebo drive narozene idealni.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.