Domů Diskuze Servis lyží a snowboardů Pred prvni jizdou na novych lyzich

Pred prvni jizdou na novych lyzich

21.01.2013 10:46:10 #1 

abernas muž

Zdravim vas, Koupil jsem sobe i pritelkyni nove lyze a chci se zeptat, jestli a co je treba udelat pred prvni jizdou. Prodejce nastavil vazani podle nasich telesnych a dovednostnich parametru, ale jeste jsem si rikal, ze bych je zanesl do servisu, aby je zkontrolovali a udelali nezbytne kroky (skluznice, hrany). Jenze ted jsem nasel toto forum a zacetl se :-) Zjistil jsem, ze by to mozna byly vyhozene penize, protoze i kdyz s nema v tomto stavu vyrazim na svah, bude se na nich dat jezdit. Ovsem sve veci si rad setrim a chci, aby neco vydrzely, coz se docela vylucuje s nabehnutim rovnou na sjezdovku. Docetl jsem se o parafinu, pouzitem na skluznici a o brouseni hran (coz si myslim, ze u novych lyzi delat nemusim. Chtel bych ale, abyste mi vylozene doporucili, co s novymi lyzemi udelat. Dekuji

21.01.2013 12:29:05 #2 

TNS muž

>> #1, abernas, 21. 01. 2013 10:46:10

Vitaj na fóre.

Navoskuj ich,alebo ich daj do servisu navoskovať.Viac netreba.Odpoviem Ti ešte v tom druhom vlákne.

..málá a otrepaná rada:Začítaj sa ešte trochu viac.Takmer na všetko ohľadom servisu lyží tu už je odpovedané:)

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

21.01.2013 21:45:26 #3 

m3 muž

Ahoj, k tomu co píše TNS v postu #2 zde i ve druhém vlákně bych ti doporučil pokud to jsou lyže úplně nové(nepíšeš kde koupené)svěřit je dobrému servisu.Pokud se v budoucnu chceš starat o lyže sám najdeš zde v diskuzi mnoho textu kde se píše co a jak.Když si přesto nebudeš jistej a na otázky odpověď nenajdeš určitě si o konkrétní radu napiš.

21.01.2013 22:45:13 #4 

Navvy

Vezmi tenký permanentní fix a nějak si je poznač. Třeba jen na ně napiš nějaké číslo. Zloděje často odradí už jen to, že tam takovou identifikaci uvidí.

22.01.2013 14:32:43 #5 

bonup muž

No já myslím že nejméně zažehlit jednou a nejlépe 3×. Někteří prodejci servis skluznoice rovnou, pak, je skluznice taková „mastná“ poznáš to. Možná bude servis nutný mě to potkalo minulý rok. Nejdříve, ale skusit a pak v sevisu říct co ti vadí poku teda něco. Moje lyže netočily – myšleno smýkaný oblouk a přitom měli být na sněhu obratné jako baletka. Nakonec musely do servisu na klasický servis a po zbroušení jsou OK, ale u jinch se mi to zatím nestalo.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy