MS2013 Schladming (strana: 2) - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ

MS2013 Schladming (strana: 2)

06.02.2013 23:51:27 #31 

šáňa muž

>> #27, fischerbl, 06. 02. 2013 23:03:20

Dívám se na anglickou verzi. A žabáky nemůžu, mám natažený sval :-(

07.02.2013 07:06:11 #32 

Hermi88 žena

>> #8, korsičan, 06. 02. 2013 15:59:35

Já na to koukám v práci, takže bez zvuku :-D

Pain is temporary!

08.02.2013 19:30:34 #33 

korsičan muž

Kombinace žen. Komentátor Holický – „Maruška Ríšová“ ........

ty woe, nemám slov.

v žádném případě s davem, protože pouze leklá ryba plave po proudu ... :-)

08.02.2013 19:42:52 #34 

MMartin muž

>> #33, korsičan, 08. 02. 2013 19:30:34

Ale veď to znie tak útulne, po našom…

08.02.2013 20:55:26 #35 

Harry žena

Nepozeral som,ale viem si zivo predstavit.Maruska je take domacke,skoro ako keby bola „nasa“.

Ovsem tu u nas na Eurosporte ma velmi pobavil vyrok ohladom malinkej Lary Gut.Ze vraj nizke tazisko je jej vyhodou.A do toho sa vovali nasa mala Maruska,a fuk ju aj s tymi dlhymi nohami,a s vyssim taziskom.

No tak,ja uz teda fakt nicomu nerozumiem.

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

08.02.2013 21:06:19 #36 

PetrAT muž

Mě se líbí, jak ti dva s naprostou jistotou prohlásí, že jezdi/jezdkyni „docházejí síly“
Prostě musejí to být fakt borci, že todle jsou schopni posoudit
Asi největší průser je v tom, že po celou dobu přenosu „něco říkají“.
Nejspíš to tak asi mají nařízeno, ale někdy méně by bylo lépe

08.02.2013 21:23:33 #37 

PetrAT muž

Dotaz na chalany pretěkáry
Hoši, jak se po závodě proměřuje lyžáka ?
Měří se s vnitřní botičkou a vložkou a nebo bez ní (jen po zeppu) ?

08.02.2013 21:44:04 #38 

korsičan muž

>> #36, PetrAT, 08. 02. 2013 21:06:19

Asi největší průser je v tom, že po celou dobu přenosu „něco říkají“.

to máš zřejmě pravdu, že mají asi něco říkat, ale když to člověk porovná s komentářem třeba pana Záruby, Dusíka nebo Bosáka (kteří ty svoje papulky taky nezavřou ani na vteřinu), tak je tato dvojice naprostá „trága“.

Třeba ten Bosák. Větší odborník přes fotbal v ČR určitě není a když k tomu přidám ten jeho humor a nedostižná přirovnání, tak nemám slov. Naprosto to samé platí na Zárubu, přestože ten není tak vtipný, ale jeho komentáři to vůbec neškodí.

Ovšem umělá snaha být vtipný, pana Holického je úděsná a o jeho odborných znalostech na téma alpského lyžování se dá právě díky jeho komentu dost silně pochybovat. Navíc, on řekne vtip a směje se tomu pouze Vichnar a on sám. V tom horším (a bohužel častějším) případě se ani ten Vichnar nesměje.

08.02.2013 23:08:44 #39 

TNS muž

>> #37, PetrAT, 08. 02. 2013 21:23:33

Komplet so všetkým.

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

09.02.2013 07:27:01 #40 

HonzA_ muž

A pak jsou ještě situace, kdy Holičák ani neví, že udělal vtip a smějí se jen diváci. Např. včerejší „vrozená schopnost konsekvence“

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

09.02.2013 12:11:05 #41 

korsičan muž

Tak přátelé, co říkáte na tu parodii na sjezd ????

Nemůžu se zbavit škodolibého pocitu a zjištění, že rakušáky to jejich mistrovství tak nějak „dohnalo“. :-)

Nevím, který zoufalec stavěl dnešní sjezd, ale podle mého názoru tu nádhernou sjezdovku totálně zprasil. To nebyl sjezd, ale totálně zmršený obřák, nebo jak to nazvat.

Netuším, co tím kdo sleduje, ale sjezdové lyžování vypadá podle mého názoru úplně jinak (ale jsem rád, že konečně vyhrál Svindal) .......

09.02.2013 12:24:00 #42 

Harry žena

>> #41, korsičan, 09. 02. 2013 12:11:05

Zaujimave.Ja zjazd nemusim,ale dnes ma chytil.Perfektne technicky postaveny,vyu­zivanie svahu na urovni.Odsledoval som ho cely,a to je u mna co povedat.

Takto zaujimavo nastavanych triapol kilometra som davno nevidel.

A pred Svindalom klobuk dolu.Uz SG naznacoval kto bude favoritom,ale az takuto prevahu som necakal.

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

09.02.2013 12:37:22 #43 

Martin47 muž

>> #41, korsičan, 09. 02. 2013 12:11:05

>> #42, Harry, 09. 02. 2013 12:24:00

Pro mě to byl sjezd bez „genia loci“. Doprava, doleva, doprava… Nebylo moc na co koukat a ty přetažené zatáčky byly příšerné. Na MS (a OH) se to tak ale postavit musí, nezkušení zezadu by se jinak pozabíjeli. Svindal zaslouženě, jinak není moc o čem psát.

09.02.2013 15:17:26 #44 

m3 muž

>> #37, PetrAT, 08. 02. 2013 21:23:33

Měří se komplet bota tak jí měl závodník/ce obutou.

09.02.2013 19:25:52 #45 

m3 muž

>> #43, Martin47, 09. 02. 2013 12:37:22

Souhlas,s hod­nocením. Oproti Kitzu nemastny ,neslany.Ještěže alespon vyhral Svindal.

09.02.2013 20:52:58 #46 

ivan

Disciplina „sjezd“ je sice v pravidlech definovaná, ale v jejich rámci zbývá prostor jak pro závod charakteru Lauberhorn, kde si na půlkilometrové hladké rovince dojedete pro 160 km/h, tak pro zatočeniny a la ZOH 1992, MS 2001 nebo nyní MS 2013.

Od sjezdu na MS nelze čekat brutal kalibru Hahnenkammu. FIS sice stanovila limit na účast (bývala to hranice 120 FIS bodů, iirc), ale pořád je to závod pro „svět“ a ne pro 50–60 nejodhodlanějších jako na Hahnenkammu. Je třeba vytvořit kompromis, který uspokojí náročné, ale současně nezavaří vrtulníky dopravující zraněné do špitálu.

Mně přišel dnešní technický sjezd OK. Bylo třeba zatáčet a vyrovnat se s nedobrou viditelností i nerovným povrchem. To dokázal Pan Sjezdař Svindal nejlíp a po zásluze vyhrál. Má snad někdo pocit, že měl vyhrát někdo jiný? Mně přijde dnešní mistrovský sjezd naopak maximálně spravedlivý. Pro mě vyhrál ten, kdo měl.

09.02.2013 20:58:00 #47 

ivan

Po cca 30 jsem si naordinoval ČT, abych si na chvíli užil mně vzácné výkony českých komentátorů. Dovolím si poté – se zohledněním předchozích výkonů, jež jsem v uplynulých letech po kouscích vnímal – přidat něco málo do diskuse.

Vichnar je „univerzální voják“, který to v ČT hlavně potřebuje dokopat do blízké penze. Prožil tam většinu svého profesního života, zažil několik presidentů, dva režimy, stovky sportovců. Na úrovni komentáře, jemuž rozumí i mediální bába Dymáková (symbol většinového neinformovaného konzumenta médií), se po elementárním nastudování discipliny dokáže pohybovat v jakémkoliv sportu.

Takový „Jack of all trades but master of none“ je přesně tím, koho ČT, referující o různých sportech, potřebuje. Špatné ale je, že ho ve sportech, na něž se zaměřuje, netlačí k vyšší odbornosti. Stačí jí, když žvaní, a to žvanění zní jakžtakž zasvěceně.

Jinak by nebylo možné, aby si 15 let poté, co komentuje krasobruslení, pořád musel nechat napovídat, jaký skok právě ten či ta skočila. Tahle praxe má v ČT starou tradici – zeptejte se pamětníků na tzv. Dědičovy tabulky. (Středoškolský) profesor Dědič, skutečný odborník, vytvořil karty s označením skoku, jež v průběhu přenosu ukazoval „odbornému“ komentátorovi a ten je „zasvěceně“ komentoval diváctvu.

Vichnarovi poté chodila do studia bývalá krasobruslařka a napovídala mu, o jaký skok jde. On se to totiž ani po těch letech nebyl ochoten/schopen naučit.

Takže co byste po něm chtěli v lyžování?

(To s tím krasobruslením není někde vyčtený drb. Onou nápovědou byla roky moje švagrová.)

Holičák? Kdyby sem vstoupil Milan Trnka, nenechal by na jeho tátovi chlup. Já jsem měl štěstí, že jsem se s nimi profesně neutkal, takže nejsem zaujatý.

Když ho porovnám s borci, kteří (spolu)komentují na zahraničních médiích, má nevýhodu outsidera. Ano, byl reprezentant a jezdil líp, než kdokoliv z nás, ale proti Marco Büchelovi, Marcusi Wasmaierovi, Franku Wörndlovi či Ursu Lehmanovi byl jenom závodníkem na chvostu, který startoval v okamžiku, kdy uvedení už dávali interview. O světových sjezdovkách moc vědět nemůže – slavné sjezdy ani neabsolvoval. Když Büchel konstatuje, že závodník X najel v klasickém sjezdu tuhle bránu blbě, ví, co říká, protože on ji ve své kariéře najížděl 10×, potom své jízdy ze záznamu stokrát analyzoval a přesně ví, co je a není dobře.

Tihle borci komentují konkrétní dění. Špatný oblouk. Vidí i detaily, jež běžný divák nemá šanci rozeznat a jež leckdy nepozná ani poučený ba fajnšmekr.

Honza se místo toho snaží o obecná sjezdařská moudra. To asi v nespecializované TV není špatně, ale znalcům to vonět nebude. Není to třeba problém přenosů na celoplošných kanálech (ČT1, ČT2) versus sportovní ČT4 Sport?

Je ale třeba přiznat, že trvalé kritice jsou vystaveny i hvězdy na ORF včetně těch, kdo ve WC fungovali opravdu kvalitně. Divácká obec je natolik rozrůzněná, že najít notu oslovující všechny je skoro nemožné.

Přiznávám, že nevím, jak je tomu u jiných sportů. Občas jsem koukl na volejbal a komentování mi přišlo OK. Jiné sporty nedokážu posoudit, nerozumím jim dostatečně nebo vůbec.

09.02.2013 22:58:33 #48 

PetrAT muž

V pátečním tréningu se mi nelíbily skoky
Na více místech to házelo na záda
Především ten velký co na něm šel dnes na záda Reichelt
Ale na dnešek to nejspíš upravili
-
I ten babský závod, kde si Lindsey potrhala koleno, tak na tom skoku taky holky doskakovaly na konce lyží
-
Na to , že se jede v kolébce tohoto sportu, tak netuším proč ty skoky jsou tak blbě nastavené

10.02.2013 02:05:54 #49 

ivan

Komentování je letitý problém. Pamatuju časy, kdy SL v 90. letech vyhrabal profláklého stážistu ÚV KSČ, tedy svého času hnusného komunistického kariéristu Škorpila, a dával mu vydělat například při závodech ve Špindlu (Aleš Krýzl by asi nejlépe dokázal vysvětlit, co je k tomu vedlo). Starý rutinér se předvedl komickou němčinou a ještě tragičtější angličtinou, nad níž tehdy Australana Trnku, takovému paskvilu nezvyklému, málem omývali.

Starého namyšleného rutinéra poté obrazně donaha svlékl amatér Záhrobský. Pro děcka začal s finanční podporou Josefa Kelemena (Jožkův táta) pořádat (dneska pro pamětníky legendární) sérii závodů UNIGAS CUP pro předžáčky/-kyňky. Zažil jsem ty závody live včetně vyhlašování vítězů a jejich zpovídání na mikrofon. Petr, sám rodič, byl v tom naprosto geniální.

Po sezoně se vyhlašoval Český pohár a v rámci hodnocení se v Praze na Žofíně oceňovala i nejlepší děcka z Unigas Cupu. Moderaci večera měl Škorpil. Odkecal to rutinně způsobem, jakým by asi zvládl nejlepšího atleta, koně i Miss Největší Kozy, ale byla to lyžařsky slabota a ve srovnání se Záhrobským přímo potupa. S těmi děcky to vůbec neuměl a byl doslova trapný. Petr ho nepřímo deklasoval, znemožnil, zahrabal – vymyslete si příměr, jaký chcete. Kdyby se býval ten tragéd, co celý profesní život lezl komunistům do prdele, v tu noc oběsil, chápal bych to.

Jenže to jsem naivka. Do mikrofonu tam takhle kecal, dokud mu Skiklub dával vydělat. Ani nevím, kdy a proč to skončilo. Pamatuju, že jeden rok, kdy MR pořádala Technika Brno, byla Tereza Trtíková zraněná, nestartovala a místo toho dostala do ruky mikrofon. A bez předchozí průpravy trapného Škorpila naprosto vygumovala: komentovala jako absolutní insider, přitom uvolněně – prostě nádhera.

Tohle jsou moje vzpomínky na „profíky“ z 90. let. Zásadní je mít ty správné konexe a uchytit se. Pak už můžete blábolit jako Krátoška (slyšel jsem od x lidí, sám naštěstí nikdy neslyšel), ale se správným krytím prostě máte svou židli jistou.

Naštěstí už nám neruší Svobodnou Evropu a můžeme si naladit jiné zdroje. Bohužel ale česká média zůstávají logicky první volbou většinového konzumenta, a tak jejich zástupci (Vichnar, Holický a alpské lyžování jsou příkladem tématu okrajového a nedůležitého) získávají nepřiměřený prostor a mají možnost manipulovat zdejší dění. Což je obecně – další vynechám, neboť tento web je lyžařský a apolitický – docela průser.

I když se Honzu (Holického) snažím maximálně chápat a pro některé snad až omlouvat, přiznám se, že přenosy ČT bych asi psychicky neunesl. Nakonec jenom proto, abych alpské lyžování měl v němčině, jsem si jinak úplně zbytečně koupil a nechal instalovat digitální receiver pro Astru a nezlikvidoval starou hnusnou parabolu, která mně před 20 lety začala zprostředkovávat jiný svět.

Ceterum autem censeo Svindal je zaslouženým vítězem sjezdu. Nakonec jde jenom o to, kdo v den D nejrychleji sjel kopec K, což je v celosvětovém dění vlastně nepodstatná sranda.

10.02.2013 11:22:08 #50 

HonzA_ muž

Tak jsem se právě od Holičáka dozvěděl pár zasvěcených informací o struktuře a jejím významu. Zatímco princip vysvětlil dobře, tak použití na komečních lyžích nezvládnul: „struktura je pouze na závodních lyžích, takže pokud vám prodavač tvrdí, že jde o závodní lyže a nemají stukturu, tak vám lže.“

Po letmé prohlídce sortimentu lyží a jejich skluznic mi nezbývá než být překvapený na čem všem se závodí…

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

10.02.2013 12:41:41 #51 

korsičan muž

Nemůžu se zbavit dojmu, že ty přesazené brány na odklonech jsou totální blbostt, která toto mistrovství pohřbila.

Bezpečnost šla dnes opět úplně do kopru. Včera nebyl jediný sjezdař, který by do cíle nedojel úplně na dně a dnes minimálně polovičce žen na těch odklonech hořela koudel u zadnice.

Hlavně že FIS řeší poloměry lyží a pak nechají závodníky jezdit na takové nesmyslné trati.

Toto mistrovství je zatím to nehrorší, co jsem kdy sledoval.

10.02.2013 12:42:42 #52 

korsičan muž

>> #50, HonzA_, 10. 02. 2013 11:22:08

jooo, to bylo dobrý !!! :-)

10.02.2013 12:52:52 #53 

tomv muž

a nejlepší na konec, kdy se přeřekl, prej kráva křížová, to bylo zatím podle mě nejlepší z celého týdne :-)

10.02.2013 13:26:07 #54 

PetrAT muž

Člověk fakt neví jestli se má tomu komentáři smát a nebo vztekat
Manželka jen kroutí hlavou, co se rozčiluju
Ale když řekli že pojede kráva, tak to se už smála se mnou (ale to byl prostě přeřek co se stane)
Hoši totálně nevnímají mezičasy, už prohlásí za mistrini Fanchini a ejhle nakonec je někdo rychlejší. Poloamaterismus

10.02.2013 14:02:05 #55 

arco

>> #53, tomv, 10. 02. 2013 12:52:52

>> #54, PetrAT, 10. 02. 2013 13:26:07

Nechci se mylit a poustel jsem si to radsi ze zanamu, ale mam dojem, ze nerekl Kráva ale Krála. Prehodil L a R.

Tim ovsem neomlouvam „kvalitu“ zasvecenych komentaru dvojice V+H, ktera je na nebeske vysi…

10.02.2013 17:50:23 #56 

misullin žena

A nebo jak u M.M.Arvier řekl, že když má ještě pět sourozenců, kteří lyžují, tak klidně může riskovat. Podle mého to trošku přehnal…

10.02.2013 18:52:37 #57 

m3 muž

>> #50, HonzA_, 10. 02. 2013 11:22:08

struktura je pouze na závodních lyžích

To je překvápko.Takže vlastně podle této jeho teorie si koupím v Makru za 3 tisíce nějaké pěnovky,nechám na nich udělat strukturu a jsou z nich závoďačky.A já hlupák hloupá tolik let vlastně utrácím zbytečně – a nejen já.Tak teď už vím jak na to.Jen mi trochu kazí radost to vázání které na to dávají.......

10.02.2013 18:57:45 #58 

m3 muž

>> #46, ivan, 09. 02. 2013 20:52:58

Myslím,že nás bylo víc,kteří se „namlsali“ DH v Kitzu a teď holt s malým časovým odstupem je posuzování tímto ovlivněné.Kaž­dopádně vyhrál ten nejrychlejší ať trať byla jakákoliv. Tak je to spravne,tak to ma byt…

10.02.2013 19:02:15 #59 

m3 muž

>> #46, ivan, 09. 02. 2013 20:52:58

Myslím,že nás bylo víc,kteří se „namlsali“ DH v Kitzu a teď holt s malým časovým odstupem je posuzování tímto ovlivněné.Kaž­dopádně vyhrál ten nejrychlejší ať trať byla jakákoliv. Tak je to spravne,tak to ma byt…

11.02.2013 12:19:58 #60 

Ičes

No Bany si celkom slušne zaskákal… hlavne, že je dole v cieli zdravý

EDIT: a pozerám, že už sa dajú do príspevkov pripájať foto a video. Super! CzechSkier vyslyšaný, vypočutý…

Cielene sa prepracovávam k lepšiemu štartovému číslu

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy