19.02.2013 14:54:29 #1
Znáte ten pocit…ráno vyrazíte brzo, aby jste byli na svahu jako první. Užijete si upravenou sjezdovku. Lyžujete 3–4 hoďky a jak se nahrnou davy dalších lidí, už balíte lyže a vracíte se zpět k autu…Jaké překvapení nás čekalo v pátek v Čenkovicích (konkrétně horní parkoviště) Stojíte normálně v řadě, jelikož jste přijeli brzo a někdo si stoupne zezadu a někdo jiný zepředu. Ještě je celkem pochopitelné auto z jedné strany, které stojí také na parkovišti. Ale auto z druhé strany, které je defakto na příjezdové cestě? Co má člověk udělat…permice vrácená a nemůžete ani tam ani zpět. Jediné co nám zbylo bylo napsat SPZ a zajít za vlekaři, kteří vyhlásí jestli nemůžou autem odjet.
Dopadlo to tak, že asi po půl hodině přišel pán. Ten co stál za námi na parkovišti a odjel. Navíc jsme se dověděli, že když dorazil, zaparkoval a chystal se na svah. V tom přijeli ti dva umělci, kteří si stoupli před auto. Když je upozornil, že asi těžko vyjedeme, prý mu pán řekl, jestli je slepý, že jsme určitě ubytovaní a nikam nepojedeme.
Nemohla jsem si pomoct a musela jsem to napsat sem na snow. Třeba si někteří další uvědomí, jak můžou ostatním pokazit celý den. Navíc naprostou bezohledností. Jaká je logika v tom, že člověk jede sportovat. Lyžuje celý den, ale není schopný dojít 200 metrů ke svah a radši otravuje život jiným?
Ještě pro úplnost…Červená Škoda Octavia – kombik 6TO 6472, a další, klasická Octavia 7B0 6324 aneb demence na horách. Díky za pěkné ukončení dne.
19.02.2013 17:38:13 #2
>> #1, Bbrody, 19. 02. 2013 14:54:29
Teď už se aspoň v televizi poměrně často objevují krátká vysvětlení jaké jednání je na silnici nebezpečné. U nás byl dlouho problém v tom, že lidé prostě neuměli jezdit, ale mysleli si, že umí jezdit skvěle. V mnoha případech, i při parkování, nejde ani tak o bezohlednost jako malou zkušenost, hloupost a nedomyšlenost vlastního jednání. Přitom by stačilo třeba jen dát za sklo lísteček na jaké číslo zavolat, pokud byste potřebovala vyjet.
20.02.2013 19:12:48 #3
Těžko říct, jestli je to prostý nedostatek inteligence (= blbec), nebo spíš bezohlednost. Jako přemýšlející člověk bych se snažil potenciálně nenaštvat řidiče auta, jemuž bych zablokoval výjezd. Vedle toho, že se to nedělá, nikdy nevím, jestli to není cvok, který v nasrání auto objede korunou, urve zrcátko nebo stěrač, vypustí nebo propíchne gumu/y, narve hluboko do výfuku hadr.
V takových reáliích je podle mých zkušeností vždycky lépe počítat s tou horší variantou neboli srážkou s blbcem. Logika, abych navázal na řečnickou otázku Bbrody, v tom není. Snad jen ta „ošklivě elitářská“ o rozložení inteligence v populaci. Srážku s blbcem je vždy nejlépe eliminovat, resp. minimalizovat její pravděpodobnost. Je na to třeba myslet i při parkování auta na horách. Podobně jako se podívám nahoru a nenechám při oblevě auto pod střechou s metrovými rampouchy.
21.02.2013 09:42:37 #4
Vím o ještě horším případě. V Herlíkovicích, přesně řečeno pod Bubákovem je u řeky několik domů. V tom druhém od mostu poskytuje majitel ubytování. Jenže to vůbec nemá lehké. Kdo u něj bydlí, si dává auto do dvora – to je bez problému. Ale venku se moc parkovat nedá, je tam pouze jeden ostrůvek před tuším 4 domem od mostu. Když je situace příznivá, tak se tam vejdou 3 auta za sebe, záleží na množství sněhu a velikosti bariér. To první ovšem musí najet čumákem až na okraj a pokud chce následně vyjet, tak to jde pouze na zpátečku. Tento ostrůvek je na veřejné silnici a patří městu. Bohužel v tom domě u ostrůvku bydlí naprosto arogantní důchodce, který to nemá v hlavě v pořádku a tento prostor považuje za svůj. Zřejmě se jedná o nějakého kovaného komunistu, který se ještě neprobudil. Jedinou jeho životní radostí je, prudit všechny kolem. On si počká, až tam někdo zaparkuje a pak za něj strčí tu svoji Felicii, či co to má za vrak. A pak se lidem směje, že je zvědav, jak se odsud dostanou. Městská Policie z Vrchlabí by mohla dlouze vyprávět. Před cca 3–4 lety jsem tam byl svědkem toho, jak jeden mladík nasedl do svého Sharana, pomalu se opřel nárazníkem o tu Feldu a pak přidal plyn. Milou Felicii odsunul až na sněhovou bariéru, až si sedla na podlahu. Pak s úsměvem odjel. A ten důchodce se málem pos..l vzteky.
Někteří lidé nemají jinou radost ze života, než škodit a otravovat život druhým a na rozdíl od případu, který zahájil toto vlákno, tento důchodce to dělá úmyslně a s jediným cílem, šikanovat druhé.
Pokud by blbost nadnášela, tak by tento pán mohl bez problémů zásobovat vším potřebným materiálem stanici ISS.
21.02.2013 20:58:04 #5
S blbcem tohoto ražení jsem se bohužel potkal taky.Před výjezdem z garáže resp. za zahrady na protější straně ulice mi docela pravidelně parkovala KIA ceed.Ulice je úzká ,takže auto sice projede,ale já se z vrat do ulice nevytočím.Ten blb jezdí na návštěvu k sousedům. Mockrát jsem ho prosil,aby auto nechával stát o kousek dál.Marně.Nebral vážně ani moje varování,že mu nechám auto odtáhnout.Vše marné.Vadilo mi sice,že při příjezdu nemůžu zajet dovnitř a auto uklidit,ale to jsem přešel a auto uklidil až odjel.Horší bylo,když jsem potřeboval brzy ráno vyjet a to auto tam stálo.Počkal jsem si až napadne sníh a auto tam bude stát.Kiu jsem zapřáhnul a odtáhnul o ulici dál.Od tý doby blb parkuje o kus dál.
21.02.2013 21:31:42 #6
>> #5, m3, 21. 02. 2013 20:58:04
Elegantné riešenie.
„Počkal jsem si až napadne sníh…“ Mňa pred rokmi pobavilo,keď cez noc pred chatou podobnému „umelcovi“ chalani navŕšili na auto snehovú mohylu,ktorá by sa veľkosťou nemusela hanbiť ani pred sarkofágom v Černobyle.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.