lyže na freeride-porádí někdo? - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Sjezdové lyže - poradna před nákupem lyže na freeride-porádí někdo?

lyže na freeride-porádí někdo?

18.03.2013 23:06:09 #1 

puyol

jaké mě doporučíte ski na freeride? zatím jsem na štíru mezi armada JJ (185) a armada magicJ (190), ale koukám i po linech, voleklech atd (a taky na cenu)… spíš ježdění mezi stromy než vyloženě ostrý big mountain, občas nějakej menší drop apod. na lyže pujde nejspíš duke (šlapat jen na nutný vzdálenosti). na sjezdovku se lyže nepodívají a jezdím když napadne čerstvej sníh (jinak potom radši na obřačky…)využití ČR a pak podle možnosti rakousko. dobrej lyžař, cca 180cm/80kg. freeridy mam, ale chci duka a rockery, moje puvodní jsou hedy 180cm, 105 pod patou, ale mají klasickou konstrukci… kdybych měl možnost testů vyberu si sám, ale to se mě bohužel nenaskytlo…

18.03.2013 23:19:47 #2 

fischerbl

>> #1, puyol, 18. 03. 2013 23:06:09

Podobně jsi se ptal už před 3 lety. IMO jsi klidně mohl pokračovat v tom vlákně.

Jinej gang...

19.03.2013 16:36:23 #3 

puyol

jo to máš pravdu, pokračovat mě nenapadlo. taky když už je to ty tři roky a vlákno dál nijak neožívalo. a za tu dobu taky proběhl nějaký vývoj a lyže mají jiné modely, tak to beru jako novou věc…tak prosím o radu zde. díky

19.03.2013 17:20:08 #4 

Myval muž

Mozna se bude mistnim zdat ze pisu porad dokola to same… ale neda se nic delat, ja jsem s temahle lyzema moc spokojenej (uz 2 sezony) :-)

Takze obratne prasanky do lesa = Line Sir Francis Bacon nebo o neco sirsi Line Opus. Nebo mozna jeste Punisher od Scottu (nejezdil jsem osobne, kamarad je mel vloni na tyden v Tignes a jezdily mu taky pekne)

Nejlepší je TLUSTÁ ( lyže :-)

20.03.2013 08:43:27 #5 

puyol

Liny mi jsou sympatický, o tom žádná. Ale narozdíl od armady jsem je nesehnal pod 10 tis, nemáš nějakej tip? Akorát z čeho mám trochu strach je menší rádius, nebudou mít lyže tendenci se zakousávat, když bude třeba krusta? možná je to blbost, ale jen uvačuji… to samé třeba ty JJ Zvládnou opusy nebo bacony i rychlejší ostřejší sjezdy ala big mountain?

20.03.2013 09:09:15 #6 

Myval muž

Zatim jsem na rychlostni limit Baconu nenarazil, vzdy jsem zacal byt driv nervozni ja (nepocitam klepani rockerovych spicek na sjezdovce, ale to je spis psychicky problem). V kruste jezdim nerad a moc to neumim, ale kdyz musim, tak to celkem jde, kdyz je na to misto, tak vyssi rychlost a vaha trochu dozadu a je to. Radius je hlavne pod vazanim ve stredni casi lyze, ktera je celkove tuzsi a ma taky klasicky chamber. Spicka a patka ma rocker, je mekci a jsou prakticky nevykrojene, asi to v terenu nejak funguje jak ma.

Samozrejme ze na hodne vysoke rychlosti a dlouhe oblouky jsou vhodnejsi jine lyze, Bacony a Opusy jsou hrave a obratne univerzaly, za malo namahy poskytnou spoustu legrace. To mi prave vyhovuje, ja bych se na jinych lyzich do lesa asi neodvazil (nejsem zase takovej machr jako Robin Kaleta ;-) )

20.03.2013 09:18:47 #7 

puyol

já jsem totiž trošku na vážkách, jaký lyže zvolit – chci se pomálu přesouvat z lesů na vyšší kopce, tak abych pak nekupoval další, který budou víc na FR než BC… takový dilema

20.03.2013 10:41:56 #9 

Myval muž

Tak to tezko rict. Me tyhle lyze vyhovuji zatim absolutne nejvic ze vseho co jsem kdyz zkousel a i kamaradi rikaji, ze je to na jizde dost poznat. Ale heliskiing na Aljasce nebo na Kavkaze zatim neplanuju a na ty kopce v Alpach co jezdime to uplne staci (viz foto).

Fotky

20.03.2013 13:38:52 #10 

puyol

jasný, to chápu a kopce z fotek jsou tak nějak dle představ :)

20.03.2013 14:27:45 #12 

puyol

s armadama JJ (případně magic J) teda nikdo žádná zkušenost? fakt jsem zatím liny nenašel za rozumnou cenu :( podle popisu by snad JJ měla být podobná lyže jako uvádí mýval jeho oblíbené liny.. nebo a co třeba K2 Pettitor?

20.03.2013 14:58:18 #13 

Myval muž

Tohle jsi cetl ?

http://www.freeridecamps.cz/…lyzi-armada/

(Popr i dalsi testy z kempu R.K.)

21.03.2013 10:56:55 #14 

puyol

KOUKNU

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy