Domů Diskuze Lyžařské boty Technica Dragon - odpadavanie klipsni

Technica Dragon - odpadavanie klipsni

30.03.2013 13:50:04 #1 

vrcho

Zdravim, mám menší problém s lyžiarkami Technica Dragon 100. To, že mi skoro na každej klipsni odpadla pružina, ktorá ju vracala mi až tak nevadí. Ale teraz mi začali odpadávať klipsne :-), respektíve prasknutie kolíka, ktorý zabezpečuje ohyb klipsne. Stalo sa mi to na oboch lyžiarkach, vždy posledná horná klipsňa. Zatial som tento problém riešil použitím skrutky a matíc, lenže aj tieto skrutky sa ohýbajú. Má niekto podobný problém a vedel by mi poradiť daké iné rozumnejšie riešenie? Stalo sa to už niekomu s týmito lyžiarkami alebo som jedinečný? :-) Dá sa tomu nejak predchádzať? Bojím sa, že raz stratím klipsňu a potom neviem čím ju nahradím. ďakujem veľmi pekne za nejaký nápad.

Fotky

30.03.2013 15:03:04 #2 

TNS muž

Ahoj,žiaľ nápad zatiaľ nemám.Klipsne sa budú dať objednať,ako náhradný diel.Určite závodné z plugov.Sú na skrutky a Ty by si si musel odvŕtať na pôvodných nity.

Rozhodne budem súhlasiť,že tieto ocelové Tecnica klipsne sú nanič.Podľa mňa suverénne zvíťazili ako najhoršie klipsne,aké som kedy mal.Odpadla mi zatiaľ len tá „palcová“ gumička na konci.Teda sama neodpadla,dostala zásah sl tyčou a okamžitá smrť ;-) Najviac mi vadí,že design prevládol nad funkciou.Majú komplikovaný tvar a x ostrých hrán.Mne sa zachytávajú o nártovú časť skeletu.

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

30.03.2013 19:19:51 #3 

PetrAT muž

Čep bych nechal udělat z matroše s vyšší pevností
Pokud to chceš roznýtovat, tak nýtovačky mají běžně v motoservisech (nýtujou se řetězy)
Aby šel čep roznýtovat, tak se na konci do něj vrtne malá dírka
Pružinka by snad mohla jít namotat z pružinové oceli – drát na pružiny
Jsou to všechno drobnosti, ale je otázka na kolik tě to přijde
Nejlépe mít nějakého kámoše co se tím živí
A nebo se doptat u dovozce na ND
P.S: pokud ten šroub co jsi použil je běžný ze železářství, tak se nediv prohnutí. Dělá se to z blata, jen aby to bylo levné
Navíc šroub by měl být namáhám pouze tahem. Tedy na průhyb a nebo střih není konstruovaný
Katastrofa pak jsou některé věci co se vozí z Polska (teď nemyslím potraviny)

01.04.2013 22:11:42 #4 

goldone

Pouzij pevnostni sroub,pokud mozno s imbusovou hlavou.At ma dlouhy drik a kratky zavit.Ja to na te fotce poradne nevidim,ale kdyz ma zavit po cele delce tak je sroub na ohyb a strih zeslaben.Ve specializovane prodejne ti i reknou ktery sroub co vydrzi.V obyc zelezarstvi/do­macich potrebach pevnostni srouby nemivaji a prodavacky mnohdy ani netusi o cem je rec.

02.04.2013 15:47:46 #5 

vrcho

>> #4, goldone, 01. 04. 2013 22:11:42

Tieto skrutky som tam už teraz nahodil. Zatiaľ držia, aj keď sa trošku vyhli, ale túto sezónu to s nimi nejak dobojujem :-)

Cez leto vyskúšam rady, ktoré som tu dostal od kolegov a za, ktoré som veľmi vďačný. Ale aj tak nechápem ako môže výrobca takéto dačo pustiť. Mne ani nikomu koho pozná sa toto ešte nestalo. Každý sa učíme na vlastných chybách :-)

02.04.2013 20:32:09 #6 

Dustin

Dík za otevření vlákna, pomalu se začínám připravovat. Mám je taky.

Pokusím se to probrat s kamarádem, zabývá se prací s kovem. Vyzná se v materiálech a třeba ho něco napadne.

Nakonec ještě otázka, jak je máš dlouho?

03.04.2013 07:53:26 #7 

vrcho

>> #6, Dustin, 02. 04. 2013 20:32:09

Kupoval som ich v 2009 takže majú za sebou 4.sezónu. Doteraz som s nimi bol ale spokojný tie pružinky mi žili netrhali ale mrzeli. Jediný problém bol keď som chcel asi po 1,5 roku nastaviť canting. Jedná lyžiarka išla v pohode a druhá bol boj asi na 3 hodiny :-) Tá otočná skrutka sa zasekla. A odtrhnuté putko na jazyku bola moja chyba :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy