Hintertux v červnu? - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Rakousko Hintertux v červnu?

Hintertux v červnu?

09.06.2008 17:54:29 #1 

administrator

(Štěpán, ) Zdravím všechny, nebyl jsete někdo v poslední době na Tuxu? Jestli se tady někdo takový najde tak jak to tam vypadá? stijí to za něco?

09.06.2008 18:39:05 #2 

administrator

(ivan, ) Jediný problém je počasí. A v tom ti zpráva od někoho, jak tam bylo před … dny, není moc platná. Sleduj na webu počasí, to je teď za zásadní informace. Sněhu by mělo být všude ještě dost.
A předpověď je zatím mizerná asi pro celé bližší Alpy. Já teď musím na Kaunertal, protože tam mám dvě skříňky plné věcí a ti bídáci se rozhodli bez ohledu na sníh ukončit 15/6 sezonu. Nebýt toho, vůbec tam teď nejedu. Ale časem se určitě pár slušných dnů ještě udělá. A jak dávno všichni víme, chce to jen maličkost – vychytat je. Good luck.

09.06.2008 21:38:14 #3 

administrator

(Honza, ) Tohle mi teď přišlo od Snow-forecast.com:

The Alps

Glacier resorts are enjoying the legacy of a long and snowy winter in the form of deep bases (6.4m at Dachstein) and a lower snowline than usual for the season. Despite this, recent rain to high altitudes has temporarily closed the glacier at Zermatt. In France, Tignes is closed in preparation for the summer ski season which is scheduled to commence on 21st June. Val d'Isere is scheduled to open for the summer ski season on 28th June 2008.Les Deux Alpes is scheduled to open for summer snowsports on 14th June. Similarly, Kitzsteinhorn glacier at Kaprun is now closed in preparation for the summer ski season. The glacier will open for summer skiing on 21st June.The Molltal glacier is closed until the 20th June when it will reopen for its summer ski season. However, other resorts in Austria are open: 19km of pistes are open across four slopes on the Stubai glacier and Dachstein is open too. It is possible to ski down to the middle terminal at Hintertux and they have between 20 and 40km of piste open depending on conditions. In Italy, two red runs are open on the Presena glacier along with the Sinistra black run. The wet weather has arrived and this is expected to continue through the weekend, making the snow wet and heavy. Val Senales is scheduled to open on 14th June for summer skiing. Cervinia is scheduled to open for summer snowsports until 5th July. It will stay quite unsettled across the Alps over the next week or so with rain and snow on the glaciers for several days. Freezing levels will remain at about 3000m until mid-week when it turns much cooler and fresh snow penetrates briefly to below 2000m. Disappointing mild and damp conditions for the late season resorts in northern Scandinavia.

11.06.2008 17:26:28 #4 

administrator

(Štěpán, ) Tak jsem zrovna koukal na předpověd a fakt nic moc…no Ivane nezavidim Snad se ale počasí zase přikloní na naší stranu a poježdění bude ještě ucházející 8) Už by to chtělo zase pořádnou zimu po těch 2 ne moc vydařenejch. skol

15.06.2008 21:04:01 #5 

administrator

(ivan, ) Předpověď, ať už ta zde citovaná, nebo to, co bylo k vidění na webech středisek, bohužel vyšla. Pokud bych navazoval na vedlejší vlákno „Nejhorší lyžování“, mohl bych tento příspěvek nazvat „Druhé nejhorší…“.
Úterý bylo ještě zlatý, sice teplo, ale nahoře ráno tvrdo – jak by to normálně totuto roční dobou na ledovci mělo být – a dalo se slušně cvičit až do cca 12 hodin. Navečer ale bohužel hnus a déšť.
Středa: navzdory očekávání po dešti přece jenom na cca dvě hodinky ráno tuho a kopec jakžtakž použitelný do nějakých 10:30 až 11.
Čtvrtek: bohužel nanic, vůbec neztuhlo. Do toho občasná mlha. Záhrobských to zabalili už po půl sedmé, já se plácal do devíti na 99mm Sugar Daddy. Úzká lyže musela bát pro těžší váhu za trest.
Přesně v okamžiku, kdy jsem se pak po úvaze definitivně rozhodl, že to balím a jedu domů, mlha zmizela, protrhalo se to a začalo slunce. Takže jsem se odpoledne až připekl na slunci, vypadalo to na vyjasnění a ranní tvrdo. Předpověď sice blbá, ale značné ochlazení. Dal jsem tomu tedy šanci ještě jeden den.
Chyba. Někdy v noci začalo padat, ráno na parkovišti asi 10 a na kopci až 20 nového – a ne tak špatného na to datum. Jenže mlíko a nulová viditelnost. Tak jsem po troše konverzačního nadávání na počasí a úvahách o lyžování přes léto naházel do auta zbytek věcí a vydal se trápit zdoláváním 670 km přes den. Taky lahůdka na závěr, cesta přes Landeck, Imst, Fernpass a Ga-Pa je bobříkem řidičské trpělivosti. Ale to mnozí znáte. Já to jezdím většinou na noc, takže výjimka přes dem mě o to víc otráví. Zejména za daných okolností, kdy lyžování stálo za houby, na kopci plno sněhu, ale sezona uměle ufiknutá, doma starosti… Ale to sem už nepatří.
Fakt je, že tohle jaro je mimořádně špatné počasím. Snad je to kombinací nějakého nevhodného proudění a důsledku hodně sněhu, kdy je při ostrém jarním slunci velký odpar, z velké vlhkosti jsou bouřky a srážky, zase odpar, a tak pořád dokola.
Pořád si ale myslím, že pokud nebude extrémně teplé léto, může být ještě později na spodnějším starším sněhu při vyjasnění dobré lyžování. Takže nevylučuju ještě pár dnů na Schnalsu nebo Tuxu.
Nejlevnější naftu jsem potkal v pátek v Prutzu u Shellu těsně pod 1,38, jinak 1,40 až 1,45, v Německu na trase A 93 a A 9 cca 1,51. U nás 33,50 (ONO). Radost pocestovat za hubičku :-(((
Důvod, proč na Kaunertalu usekli sezonu, popisuju v samostatném vláknu.
Btw, byl bych rád, kdybychom si zvykli, že svoje větší postřehy budu psát ne sem do diskuse, nýbrž do blogu (vlevo lišta). Teď asi ještě ne, ale někdy od září/října, až se zase přiblíží sezona a zvýší zájem a počet čtenářů a diskutérů.

15.06.2008 22:36:47 #6 

administrator

(Pavlos, ) Musím smeknout. Já bych se na to po prvním neúspěšném výletu s prominutím vy…l. Cesta v době ME fe fotbale musí být taky lahůdka. Počasí taky na …

Fakt smekám před výdrží. To je holt láska ;-)

16.06.2008 00:27:55 #7 

administrator

(ivan, ) Pavlos, asi jsi přeskočil dvě podstatné věty z mého příspěvku před touto poslední cestou: „Já teď musím na Kaunertal, protože tam mám dvě skříňky plné věcí a ti bídáci se rozhodli bez ohledu na sníh ukončit 15/6 sezonu. Nebýt toho, vůbec tam teď nejedu.“
Prostě tam na podzim a na jaře nechávám ve skříňkách vše, co tam nechat lze, včetně lyží, abych to zbytečně furt nepřevážel 670 km tam a zpět. Takže jsem tam stejně někdy musel. A líp teď, kdy byla ještě šance se svézt, než později, kdy už bych jel opravdu jenom pro ty věci.
Láska to bude, jestli ještě pojedu jinam a budu za to extra platit (na K. mám celoroční skipas).
Při minulém fotbalu před čtyřmi lety jsem měl dokonce výpis utkání, abych se při případné cestě nenapasoval do nějakého nájezdu fanoušků v mnichovském směru. Teď jsem to nechal plavat. Cesta tam byla OK, 666 km od baráku přes Prahu až nahoru na ledovec za sedm a čtvrt hodiny, a to jezdím, až na občasné předjetí, nejvýš 120 km/h. Zpátky to byla napřed normální vesnicko-maloměstsko-horsko-kamioňácká pruda, touto dobou už zpestřená prvními neohrabanými obytnými auty, a v pátek odpoledne pak dvěma Staus na dálnici…

13.07.2008 09:31:14 #8 

administrator

(Zajda, ) Nevím jak Tux, ale na Kaprunu na tuto dobu poměrně dost lidí. Většinou trénující mládežnická družstva, občas nějaká výuka, .......... Jezdí Magnetköpfellift I + II a Kitzlift I + II pouze k prvnímu hanku. Parkoviště zaplněno jak v sezóně, ale většina z nich jsou turisti pěškomilové. Sníh je krupice, mokré, na carving nejezditelné. Pár fotek – www.carvingboard.info/kopecky9

13.07.2008 21:40:07 #9 

administrator

(Honza, ) Pěkný fotky Zajdo, díky.

13.08.2008 11:12:25 #10 

26.08.2008 17:42:24 #11 

administrator

(Honza, ) Tak to je rozhodně radostnější pohled. Kéž by to tak bylo i po celou letošní sezónu!

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy