29.12.2008 18:02:55 #1
(JIRKA ZUJIC, jirka@zujic.com) Zdar a silu, poradite nekdo nejblizsi lyzovacku, kam se da zajet i na vikend at uz v Rakousku nebo Nemecku ? Preferuji lehci cervene. Po dnesnim zazitku v Rokytnici koncim s ceskymi horami a beru i ruzna vetsi strediska v Nemecku, nekde jsem slysel, ze i tam se docela dobre da. poradi nekdo ?
29.12.2008 18:45:58 #2
(Pavlos, ) Z vlastní zkušenosti můžu doporučit Russbach v oblasti
Dachstein West. Víc zjistíš na tady.
Dneska jsem viděl ten nával v Rokytnici ráno v TV v Panoramě – už
v 8:30 tam bylo plno !!!!
29.12.2008 22:47:42 #3
(Jani, Jan.Haskovec@seznam.cz) Ahoj J,jen doplním tři osobní tipy.Maria Alm-vesnička pod masívem Hochkonigu,slabou hodku ze Salzburgu.Pěkné lyžování s možností návštěvy větších a známějších lyžařských center(Zell am See,Leogang-Saalbach/hinterglemm),SkiWelt Brixental-tirolskou houpačku po oblých kopcích,letos kompletně propojenou do bočního udolí u Kirchbergu nedaleko Kitzbúhelu.A asi hodinu jízdy z Mnichova pod Zugspitze a hradbou Miemingských Alp nacházejicí se střediska Lermoos a Ehrwald,malebné vesnice,každá s vlastním areálem co se pamatuju velmi vhodných pro rodiny s dětmi a nefalšovanými,živými kamzíky pod dvousedačkou v Ehrwaldu.Co se týče „naší“ Rokytnice,je to právě asi ten nejhorší možný týden pro návštěvu a tak doufám,že třeba jindy mimo prázdniny,svátek nejlépe v týdnu vezmeš Rokytnici na milost.Jinak přeju štastnou ruku při výběru,hodně sluníčka a skvělou lyžovačku nezkaženou stáním u turniketu,at lyžujete kdekoli.Jani
30.12.2008 08:54:27 #4
(vráťa, ) V Rakousku najdeš v oblasti pohodového dojezdu spoustu zajímavých, menších a méně exponovaných, ale pro víkendové lyžování a navíc s dítětem naprosto vyhovujících středisek. Vetších než Rokytnice a levnějších než Špindl, kde už jsem nebyl -naštěstí – 18 let. A nebál bych se ani těch na prvních pohled ministředisek, jako je Rauris nebo Kössen. Hledej na mapce www.bergfex.at a určitě si vybereš. Má to ale jeden háček a tím je obliba lyžování Rakušany a blízkost lidnatého Bavorska. Rozhodně nebudete hoblovat poloprázdné svahy jako někde v Sv.Mořici. Ale pořád to jde. Mám jediný nepříjemný zážitek ze „stání fronty na sjezdovku“, a ten je z populárního Flachau. Jinak jsem si o víkendu zalyžoval všude.
30.12.2008 16:28:55 #5
(HOnza, jv5p@e-nisa.cz)
když slyším (čtu), že u nás nemá cenu lyžovat.Vždycky znovu a znovu je
to výtka vybuzená šílenou zkušeností ze silvestrovskýho tejdne nebo
víkendu při pěkným počasí .Holt to tak je posledních cca 40 let každoročně
… – prostě razantně
zvětšit kapacity našich středisek nejde a bylo by nesmyslný – a to nejen
z důvodů ekologickejch, ale nepochybně i eknomickejch!!! Přijeď třeba
i do vykřičenýho Špindlu, Pece, Harrachova nebo Rokytnice před Vánoci,
nebo od poloviny března do konce dubna !!! = senzačně upravený
sjezdovky – manžestr, tvrdo a v březnu a dubnu třeba i celej den
slunce!!! – no a takovejhle ráj pro rodinný lyžování nebo jakkoli rychle
a prostorově náročný kroužení využívá jen tuatam nějakej
človíček – mimochodem, většinou se alespoň podle vidění známe
… Některý věci je holt
potřeba vzít jen na vědomí, nenadávat a zařídit se podle toho. Už
desítky let lyžuju v Česku jen od 8 do 10 hodin
– o silvestrovským tejdnu
končím nejpozději v 9,30..... – a celej den pak mám na jiný
aktivity.
30.12.2008 16:56:01 #6
(Honza, ) Souhlas, mimo sezónu a víkendy je ježdění v ČR výborné. Na druhou stranu to je pro lidi, kteří to mají do hor dál, docela problém. V týdnu děti chodí do školy a oni do práce a když už na hory dojedou, ježdění do 10:00 je docela málo na tu dlouhou cestu a je otázka čím naplnit zbytek času.
30.12.2008 17:38:26 #7
(HOnza, jv5p@e-nisa.cz) – ale je to
tak – holt to není jinak řešitelný. Postavit na těch maličkejch horách
v Česku nějak výrazně víc lanovek a sjezdovek, aby se tam všichni
víkendoví zájemci vešli je nesmysl. Takže opravdu jediný řešení pro
pobyt na českejch kopcích je řešení klientský – vytáhnout děti ze
školy a jet v prosinci, lednu, březnu a dubnu v tejdnu. A čím naplnit
zbytek času po ježdění do 10h.? Jejda – ten den se tím VÝRAZNĚ
PRODLOUŽÍ – ty dvě hodiny po ránu si zalyžují jistě víc než za celej
den po 10h., nebudou spravedlivě na..aný a pak jim spousta času zbyde na
běžky, pěšky, vejlet, saně, bobovku, fotbálek ve sněhu, bojovku
v závějích, tenis, bazén, bruslení, čtení, společenský hry, přípravu
večírku… – i já stařec to tak dělám …
31.12.2008 08:51:10 #8
(vráťa, ) na VÍKENDOVÉ LYŽOVÁNÍ S DÍTĚTEM. Ne na lyžování ve všední den od 8:00. To jen na okraj. Na naše hory jezdím taky – konkrétně do Krušných, které mám u baráku – ale jen v případě všedního dne, azúra, kvalitního sněhu a pěti pod nulou. Jinak je to srovnávání nesrovnatelného, asi ekvivalentní jako srovnávat WS na Nechranicích a v Durbanu, to ať se na mě nikdo nezlobí. Lze se bavit pouze o „costefectivitě“, která je pro každého jiná.
31.12.2008 09:19:04 #9
(JIRKA ZUJIC, jirka@zujic.com) Mily HOnzo, ja jsem se ptal na lyzovani mimo nasi republiku. Pokud mas radu napis ji a pokud chces pouze plane placat tak jdi na forum BLESKu. Ja take uz desitky let jezdim tam kam Ty, nekdy i vstavam v sedm abych byl na prvni otevreni v Harrachove nebo v Rokytnici, takze jsem stejne „chytry“ jako Ty. Ale jeste jednou DOTAZ byl na neco uplne jineho. A nase male hory nemaji problem jen v preplneni…
31.12.2008 12:35:22 #10
(HOnza, jv5p@e-nisa.cz) máš pravdu – omlouvám se – jen jsem se pokusil bránit český kopečky…, ne dělat chytrýho.
01.01.2009 19:12:35 #11
(Petr Hais, phais@seznam.cz) Ahoj, doporučil bych středisko Wilder Kaiser – shoudou okolností je o něm článek na titulní stránce. Je to stále po dálnici z Mnichova na Innsbruck. V Rakousku se dá jet i mimo dálnici, takže nemusíš kupovat dálniční známku. Přeju štěstí při výběru termínu, hlavně kvůli počasí. Petr
11.03.2009 14:23:34 #12
(L., ) Perfektní ubytování Rakousko za super LASTOVÉ ceny http://ski-pro.cz/…ctuals.php/1
11.03.2009 14:24:37 #13
(L., ) Perfektní ubytování Rakousko za super LASTOVÉ ceny http://ski-pro.cz/…ctuals.php/1
17.09.2009 23:23:54 #14
(MB, info@leogang.cz) Ahoj, zkus Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang a české apartmány Blueberry a Wildbach přímo v Leogangu. Více na http://www.leogang.cz
17.09.2009 23:25:11 #15
(MB, info@leogang.cz) Ahoj, zkus Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang a české apartmány Blueberry a Wildbach přímo v Leogangu. Více na http://www.leogang.cz
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.