Scott aztec pro-rada
10.01.2009 22:20:37 #1
(Martin Vondráček, vondracekmartin@seznam.cz) Zdravim minuly rok jsem zlomil svoje obřačky rosignoll 181/ r21, teď uvažuju o koupi univerzálních lyží a líbí mi Scott aztec pro + chtěl bych k nim marker Duke. Měřím 187 a vážím teď 90 kg. Většinu času jezdim po sjezdovce případně mimo, ale parkrat za rok bych chtěl s kamaradama na turu. Unesou mě Scotty 175 cm nebo musim sáhnout po 185 cm? Chci rozumnou délku a rádius na carving. MArtin
11.01.2009 01:31:16 #2
(Luboš/Freeski, ) Ahoj, pokud carvingem myslíme to samé (jízda po hraně), myslím, že bys neměl mít problém s delšími lyžemi. Cm navíc pak v terénu přijdou rozhodně vhod. Předpokládám, že od univerzálních lyží neočekáváš fun carving, takže k tvé postavě bych určitě doporučil délku 185 cm. Ale jako vždy i teď napíšu, ať si obě délky nejdřív vyzkoušíš.
11.01.2009 18:34:18 #3
(Pavel, skier.cz@seznam.cz) No,
myslím, že bych se v tvém případě možná koukl po něčem širším než
Scott Aztec Pro. Jinak já jsem na tehdle lyžích jezdil jeden rok (175 při
výšce 180 a váze asi tak 65kg). Na sjezdovce paráda, v rozježděným
sněhu parada, na ledě ok, v prašanu logicky mnohem lepší než klasické
obřačky nebo crossky, ale teď jsem začal jezdit na K2 Seth (189cm 98mm
široký střed) a zjistil jsem, že ty Scotty nestály v hlubokém nebo
rozježděném sněhu zanic . Jinak ty K2 krásně carvujou po sjezdovce (teda nesmí být
zledovatělá). V rozježděným sněhu jsou krásně stabilní, akorát
v boulích z nich bolí nohy. Takže bych doporučil nějaké podobné lyže.
Já jsem s nima spokojenej . . .
12.01.2009 13:16:28 #4
(kumestrol, kumestrol@freeskiing.cz) Zdar! Davat na Aztec Pro DUKE si myslim, neni idealni.. teda vazani ok, ale na sjezdovkove kratke lyze je to zbytecne, v terenu by to nebylo ono.
Pokud hledas univerzal, ktery bude fajn v trerenu a na sjezdovce pojede jako po masle (tedy mensi radius) poohlednul bych se po SCOTT CRUSADE! – muj osobni nazor je, ze konstrukcne jde o jednu z nejuniverzalnejsich lyzi pro „nove“ lyzare, kteri nechteji jen freeride lyzi nebo piste, ale chteji kdykoli kamkoli. Prostuduj si rozmery a uvidis.. sel bych do 179, ale jeste lepe bych se nebal 189 (je to twintip a ten zkracuje faktickou delku na snehu)
14.01.2009 10:05:56 #5
(Radek, janisch19@yahoo.com) Mrknul bych se jeste po jinych lyzich, Amplid C7– je to twin tip lyze s titanovo hlinikovym platem na povrchu- takze je tuha v torzi- super na sjezdovce. pod botou mas 80mm, presne rozmery jsou 122–80–108 v délkách 185,175,165 cm. na obcasny freeride se da v pohode pouzit lyze s 80mm stredem. info o lyzi najdes na http://www.amplid.com/ski/c7.php jeste mozna Ninthward firstblood 180cm (91 pod botou), pro me jedna z nejuniverzalnejsich lyzi- na sjezdovku a freeride http://www.ninthward.com/ kdybys ji chtel sehnat tak www.fsed.cz
R.
15.01.2009 09:43:15 #6
(Pavel, pa.vel.21@seznam.cz) Zkus se mrknout na Line Prophet 90, včera jsem na nich stál poprvé, jezdil jsem zatím jen na sjezdovce a byli perfektní. Jak dlouhý oblouk, tak krátký na hraně v pohodě, přehranění při té šířce taky bez problémů. Akorát na ledu nic moc, ale to možná nebude lyžemi ale mou neschopností lyžovat na ledu. Délka 186 (ale je to twintip), ve středu lyže jak už název lyže napovídá 90. A vůbec bych se nebál šáhnout i po 100vkách.
27.01.2009 13:37:33 #7
(Luboš/Freeski, ) Ahoj, nevím, jestli už nemáš vybráno, pokud ne a není pro tebe nedosažitelná Vrátná dolina, tak o víkendu 7.-8.2. tam bude testování lyží Scott. Kromě Azteců tam budou i Crusade, mission nebo Punisher. Abych to zkrátil, tak tam bude komplet kolekce.Luboš
27.01.2009 16:45:09 #9
(Luboš/Freeski, ) To nevím, zase tak podrobné informace nemám, předpokládal bych, že info by bylo na jejich stránkách (www.scottsports.cz) toto má být akce zaměřená na freeride, proto ta Vrátná.
27.01.2009 17:40:47 #10
(Luboš/Freeski, ) To nevím, zase tak podrobné informace nemám, předpokládal bych, že info by bylo na jejich stránkách (www.scottsports.cz) toto má být akce zaměřená na freeride, proto ta Vrátná.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.