pomůcka Try-ski
01.02.2009 20:19:17 #1
(Ota Schwamberger, schwam@volny.cz) Prosím o radu,kde bych mohl sehnat tuto pomůcku pro začínající lyžaře (děti).Moc děkuji Ota
01.02.2009 21:08:20 #2
(P., ) google radí http://www.try-ski.com/ – posílají po celé EU.
02.02.2009 11:58:37 #3
(HOnza, jv5p@e-nisa.cz) těm nebohejm dětem komplikovat už tak mnohdy stresující první kroky na lyžích? Vyzkoušej si něco podobnýho sám – svaž si špičky lyží a vyraž na svah!!! Ach jo. Děti, podle mejch zkušeností, se naučí sjíždět mírnej svah docela přirozeným způsobem během 1 – 2 hodin.Tahle p…vina jim může jen a jen škodit!!!
02.02.2009 14:17:54 #5
(Petr, ) Dceru jsem učil lyžovat sám (do školky prostě nechtěla) a po všech možných pokusech o výuku, tak jak jsem jí od instruktorů odkoukal, jsem použil Try-ski. Lyžovala s tím jeden den a druhý den už jezdila sama. Takže já to doporučuji.
02.02.2009 15:05:43 #6
(HOnza, jv5p@e-nisa.cz)
„přestože jsem jí nasadil ty sponky na špičky, druhej den už jezdila
sama“. Jak je vidět, opravdu hodně šikovná – zkus si to a uvidíš, jak
velmi je šikovná –
já tak šikovnej nejsem
…
02.02.2009 15:33:01 #7
(Petr, ) Takže instruktoři, co jedou před dětma pozadu a drží jim špičky lyží u sebe, to dělají špatně?
02.02.2009 15:51:47 #8
(HOnza, jv5p@e-nisa.cz)
špatně. Dělají to pro peníze – vypadají hodně obětavě a to je pro
platící rodiče důležité … Pro dítě a jeho rychlý a spolehlivý postup je ale
nejdůležitější „žádné násilí, přirozenej pohyb, radost, žádný
šroubování“… – takže v podstatě jde o to, vštípit jim:
- lyže jsou delší než boty a tak si na to musejí zvyknout aby si nešlapaly přes špičky
- lyže kloužou dopředu – dozadu, takže je třeba, aby se děti umely na nepatrném svahu otočit o 180 stupňů
- měly by sjet z nepatrného kopečka mámě nebo tátovi do náruče (mít radost)
- měly by být schopné samy vstát…
Tohle jsou schopné se naučit s rodiči mimo školu tak asi za 15 minut (pokud to nevydrží, je to na ně příliš brzo). No a potom na mírňounkej kopec cca 100m dlouhej s dětským vlekem (ploutvičky) a jezdit,jezdit,jezdit – jakkoli – nejlíp, když se naučí využívat vykrojení carvingových lyžiček jejich naklápěním – a to se naučí vlastně samy … Takhle to funguje u nás – nejdéle druhej den děti jezdí samy na vleku…
02.02.2009 16:16:03 #9
(ondraZ, ) kdyz uz se toto tema rozjizdi timto smerem, prosim o radu povolanejsi: jaky je moderni/dnesni pohled na vozeni deti zpocatku na lane (kdysi se tomu rikao expander a bylo to gumove). popripade cim tuto metodu nahradit v pripadet, ze tak PLACATE placky o jakych pise HOnza nejsou k dispozici? nebo mozna jsou, ale dost daleko od sjezdovky, a tedy pro rodinu nedosazitelne a pro deti neatraktivni. holt deti by nejradsi hned „na velkou“…
02.02.2009 16:28:41 #10
(HOnza, jv5p@e-nisa.cz)
PLACKU NENAHRADÍ !!!!
Ale je dobrým řešením. Je třeba jej ale uvázat nikoli kolem pasu, ale
kolem boků!!! – nutí dítě „táhnout“ a tudíž je tak trochu lékem
na největší neduh dětí – přílišné ohnutí v pase a přisedání
zadečkem nad lyžema… Zásadně ale platí – NAJDĚTE PRO VÝUKU SVOU
I VAŠICH DĚTÍ SVAH, NA KTERÉM SE NEMUSÍTE BÁT – NA KTERÉM VÁS TO
NENUTÍ BRZDIT… – a na prudší přejděte postupně – opravdu až
tehdy, když takový mírný svah bezpečně zvládáte.
02.02.2009 16:43:42 #11
(Pavlos, ) byla nepostradatelná pomůcka při výuce lyžování u mé
dcery. Na začátku funguje jako brzdný element, takže dítě není nuceno
uchylovat se k plužení a záklonu/přisednutí lyží ( říkám tomu KLOZET
STYL ). Když se pak dítě naučí regulovat rychlost a zjistí jak že ty
lyže-potvůrky vlastně zatáčejí , funguje jako pojistka.
Jak píše HOnza , nejlepší je začínat na placce. Dítě si podle mě musí
nejdřív zvyknout na skluz lyže a držení rovnováhy. Moje dcera dobře
bruslí, takže přenášení váhy a cit pro skluz naštěstní má, ale
u dětí úplných začátečníků se placce nedá vyhnout. A brát malé
dítě-začátečníka na prudší svah může jen vrah.
02.02.2009 18:47:11 #12
(ondraZ, ) nevim jeslti tady k tematu DETI a vyber jejich gearu neni nejake specialni vlakno, ale na snow.cz bohuzel nefunguje fulltext na Diskuzi, takze to nebudu hledat ale dam do placu moji vlastni zkusenost s detmi, tentokrat jde o vyber lyzi pro absolutniho prcka a absolutniho zacatecnika: moje mladsi dcerka (v breznu bude mit 3 roky) se letos na podzim bohuzel nevesla do lyzacku, ktere zdedila po starsi sestricce (ktera na nich v cca stejnem veku zacinala) a ke kterym patri i plastove lyzicky bez hran (s pevnym vazanim ovsem, tusim 90cm, ale lehoucke). takze holt malicka obula az „o rok vetsi botu“, kterou do toho vazani na plastovky nenacpu – a s ni teda zdedila i lyze sporten phantom 78cm (pomerne hodne vykrojena lyze). tusil jsem ze to nebude delat dobrotu a taky ze ano: vcera jsem s ni byl poprve zkouset „lyzovani“, a musim rict, z tahle lyze je jako PRVNI lyze pro tak malou holcicku zcela nevhodna. jsou tezke, skoro nebyla schopna je prizvednout a otocit se na miste, navic ty sirokanske lopaty se porad zarezavaly a ani neco jako pluh nebylo temer vubec fyzicky realne… musim zkusit nejak premontovat to vazani na PLASTOVEJCH lyzickach na tuhle vetsi botu, jsou ty lyzicky sice delsi ale mnohem lehci a ovladatelnejsi. na tech „carvech“ je to ztracene.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.