jaké univerzálky? - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ

jaké univerzálky?

02.02.2009 19:35:55 #1 

administrator

(Totto Scilacci, scilacci@seznam.cz) Poraďte prosím jaké jsou dobré univerzálky? Jsme myslím dobrý lyžař, sportovní. Můj výběr se po dlouhém váhání zúžil na Elan Speedwave 14 nebo Fischer Progressor 9. Máte s nimi někdo nějaké zkušenosti? Sice jsem sportovní lyžař a uvažoval jsem o nějaké závodní lyži, ale nakonec jsem usoudil, že nemá cenu si kupovat např. speciální slalomky, protože občas rád měním mezi krátkými a dlouhými oblouky, zkrátky myslím, že nejvhodnější lyže pro mě je sportovní univerzálka. Díky za vaše názory. Samozřejmě budu rád i třeba za jiná doporučení než výše uvedené typy lyží. Díky. Honza

03.02.2009 12:32:40 #2 

administrator

(vráťa, ) Při koupi nových lyží jsem uvažoval podobně, měl jsem vytipované Elany Magfire, Fischery Progressor, a K2 Apache Recon. Ta se nakonec s ohledem na výsledky testů ( nemám šanci sám lyže vyzkoušet, Krušné hory jsou na tom z tohoto hlediska špatně) a výši slev staly favoritem. Při délce 174 cm ( reálná délka u K2 je větší než u konkurence, snad s ohledem na zvednutý tip) R18m. Je to těžká tvrdá mašina, bál jsem se při šířce trochu přehraňování ale kupovidu to nebyl problém. Výborná nejen v rozježděném sněhu, ale stabilní i na tvrdém technickém sněhu. Dokonale drží oblouk na hraně, pro zkrácení oblouku je třeba do ní dost šlapat, ale má samozřejmě podstatně klidnější rebound než sendvičové slalomky ( konkrétně mám na mysli RC4 WC SC) – prostě nekope, vyloženě krátké smýknuté oblouky vyžadují ale hodně síly. Celkově, za ty prachy, maximální spokojenost. Jak uváděl test : velice schopná univerzálka.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy