23.02.2009 16:13:12 #1
(Másin, info@ecrystal.cz) Zdravím
všechny nadšené lyžníky. V polovině března se s partičkou chystáme na
Zillertal. Jelikož to je opravdu obří oblast, tak bych poprosil o nějaký
report pokud někdo může sloužit. Jedeme na 4 dny a tak zřejmě všechno
stejně projet nestihneme, rád bych proto zavítal zejména tam, kde to stojí
za to. Pro upřesnění nejraději široké červené dálnice s malou
frekvencí lyžařů. Co
jsem tak zatim koukal na mapy, asi zkusíme Hintertux, Zillertal 3000 (Penken
atd.), Zillertal Arenu (kam až to na lyžích půjde) a Hochzillertal. Díky
za tipy.
23.02.2009 16:30:23 #2
(TomáS, ) Právě včera jsem se vrátil. Už jsem tam byl vícekrát, nicméně teď mě překvapil masakr lidí, který tam byl. Přísahám, že byly chvíle, kdy se na sjezdovce nedalo jet. V sobotu, kde se mění turnusy to ještě šlo, ale jinak si jen stěží hledal místo, kde by se dalo jet trochu rychle. Na lanovku prakticky nečekáš, přesto je kapacita vleků bohužel tak velká, že je na sjezdovce masakr. V polovině března už budou možná všichni z prázdnin doma, takže to snad bude lepší. Já jsem byl tentokrát více než rozladěnej, do toho bylo ještě blbý počasí, takže fakt šrot. Zillertall3000 má fakt několik pěkných červených sjezdovek (min. 4). Na můj vkus jsou všechny tak o 500m kratší, než by bylo optimální ale, šířka a sklon jsou dobré. Záleží kde budete bydlet a jaké bude počasí, ale jel bych také na ledovec. Vzhledem k vzdálenosti od Mayrhofenu (20 km a 1.000m převýšení) tam v době, kdy je dole sníh nejezdí tolik lidí, protože jsou líní. Když je dobré počasí, tak bych tam jel. Je tam sice výrazně méně sedaček a více dvoukotev, nicméně bude lepší sníh a méně lidí. Takže za mě bych z té oblasti dal ledovec a Z3000. Ostatní je myslím slabší. T
23.02.2009 16:42:56 #3
(vráťa, ) Na Hochfügen-Hochzillertal nevynech černou „7 Krössbichl zum Schnee Express“ a červenou 6 vedle, pak 5 Sonnenjet zur Marendalm ( leckde až moc pozvolná, ale neuvěřitelně prostorná dálnice) a červené navazující 1 a 2 z Märchkopfu (co je obsluhuje Zillertal Shuttle). Na Penken-Horberg mě nejvíc vyhovovaly Gerent a Schneekar z Horbergu – nebyl tam tak děsivej lidskej masomlejn jako na Penkenu. No a Tux, ten je dobrý projet snad celej, pokud to tedy vůvec počasí dovolí. Nicméně na gletscherplato mě tam vyhovujou sjezdovky nejen svojí prostorností, ale i tím, že se většinou nikdo nechce plácat na kotvách a bývá tam volno a bezpečno. Zillertal arenu už bohužel neznám.
23.02.2009 16:46:38 #4
(vráťa, ) To samý jsem tam loni v tuhle dobu zažil. Prázdniny v Holandsku. Fujtajbl. Masakr první kategorie. Dával jsem si vždycky pozor na spolkové země Německa a Rakouska, ale tohle mě dorazilo. Už nikdy bych tam v hochsezoně nejel.
23.02.2009 16:52:19 #5
(Másin, info@ecrystal.cz) Osobně si myslím že druhá polovina března by mohla bejt opravdu volnější, přece jen bude po většině prázdin a navíc budeme jezdit PO-ČT, takže snad bude míň lidí. Budeme ve Finkenbergu, takže všechno v dosahu maximálně 20 km včetně Hochzillertalu, Zillertal 3000 přímo v místě. Ledovec máme stopro v plánu, ale v závislosti na počasí. Říkáš že ostatní je slabší, jak jsem tak koukal na mapu, tak třeba Hochzillertal vypadá papírově dost zajímavě, nebo se mýlím?
23.02.2009 16:52:38 #6
(crocodil, ) Až do konce února jsou masově rakouské a německé prázdniny, v březnu bude líp. Nejmíň lidí bývá v okrajových částech středisek – např. v Hochfügenu, o kterém je zmínka výše (s perfektními červenými i černými). Ledovec s kotvami bude také volný, když bude dost sněhu dole. Horberg to samé, nádherné červené a klidnější než Penken. Zillertal Arena je strašně dlouze roztahaná (tam a zpět tak akorát na celý den), ale kromě sjezdovek přímo nad středisky bývá taky volnější. Řídil bych se i počasím – dost sjezdovek je na jih, východ nebo západ a tedy brzy měknou.
23.02.2009 17:03:33 #7
(Másin, info@ecrystal.cz) díky za
tipy, hned to omrknu a poznamenám do itineráře. Kotvy mi vůbec nevaděj,
takže Hintertux vypadá určitě dle popisu zajímavě. Teď už jen to
počasí…
23.02.2009 17:23:06 #8
(Zahál, ) Rozpis prázdnin: 23.2. – 1.3.09 – Francie, Holandsko,Itálie, Německo, Polsko, Česko,Slovensko, Švýcarsko 2.3. – 8.3.09 – Francie,Slovensko od 19.3.09 – 2 týdny má prázdniny Hamburg Přesné regiony jednotlivých zemí nevím.
23.02.2009 19:40:52 #9
(Radek Holub – SNOW, ) Podrobnější termíny prázdnin v sousedních lyžařských zemích najdete zde na portálu v článku Kalendář prázdninových náporů.
23.02.2009 20:03:34 #10
(vráťa, ) Podle mých , poměrně dlouhodobých zkušeností, největší nebezpečí pramení z Holanďanů. Mají prázdniny rozdělené na sever a jih a hrnou se do velkých a nejlépe vyhlášeně „costbenefitních“ středisek před alpským hřebenem ( chtěj asi ušetřit těch 10 ojro za tunely) – v Lungau a Korutanech jsou zřídka.Největší hrůzu jsem zažil v Zillertalu a známá to samé v Ischgl-Samnaun. NIcméně v březnu už je vesměs doba poprázninová.
23.02.2009 21:28:32 #11
(supinna, ) Byli jsme tam loni v polovině března. Ubytovaný jme byli v Zellu. Jeli jsme jen na tři dny a tak jsme se dostali jen na zlomek toho, co celá oblast nabízí. První den na Penkenu – mraky lidí, hlavně Holanďanů. Prý to tam je celkem pravidlo… Co se týče terénu, jestli chceš širiký carvingový dálnice, tak to ti Penken moc nenabídne. Spíš celkem ostrý a členitý červený + černou s neprudším klesáním v Rakousku Harrakiri (72%) Další dva dny jsme strávili na Gerlospatte (Zillertal arena), tam to byl pravý opak- široký dálnice, chvílema třeba tři čtyři lyžaři na úseku 500m dlouhým… Je ale pravda, že to je mnohem menší středisko. Není ale problém přejet na protější středisko Konigsleiten, který je také součástí Zillertal areny.
07.03.2009 21:56:38 #12
(MichalR, ryskamic@gmail.com) Urcite nevynech Hochzillertal cislo 8 – cervena – siroky dlouhy bubny, dolni cast zakoncena peknou cernou. Dneska jsem se vratil, lidi dost, ale vetsinou na mirnejsich kopcich. Zkus si taky prejezd z Hochzillertalu do Hochfuegenu, je tam min lidi, a na klesani do startu na Hochfuegensky kopce jsou 2 krasny a dlohy cerveny.
22.03.2009 12:23:53 #13
(Másin, info@ecrystal.cz) Tak jsme se koncem týdne vrátili domu. Díky všem za tipy na dobrý sjezdovky. Přijeli jsme v neděli za deště a zjistili od paní domácí že takle tam je už 6 týdnů… Ráno jsme se však probudili do sluníčka, které vydrželo 3 ze 4 dnů. Nakonec jsme projeli jen komplet Zillertal 3000 včetně ledovce. Penken od 11 opravdu maso, Rastkogel, Horberg docela v pohodě a Eggalm šíleně měkkej už v 10 ráno. Sjezdovek a lanovek opravdu mraky, lze si určitě nalézt vyhovující. První den jsem tak pojal jako poznávací a projel snad všechno v tomto středisku. Subjektivně vyhovující sjezdovky (sklon, délka, šířka) by se určitě našli, ale podmínky nedovolily zcela využít jejich potenciál (někde měkko, někde plno lidí). Bylo krásně a svítilo, takže níže položená střediska orientovaná „špatným směrem“ jsme hned zavrhli a hned druhý den hurá na Hintertux. Musím říct, nebe a dudy. Tux mě vyloženě nadchnul, nejlepší lyžování co jsem zažil. Nejvýše a stranou položené kotvy a jejich červené sjezdovky dokonale upravené, výborný sníh a sjezdovky téměř, co téměř, úplně prázdné. Prostě nadšení maximální. Třetí den zase azůro, takže bez debat na Hinter. Byla větší zima, trochu foukalo, ale sjezdovky ještě lepší, lidí stejně, ba možná méně. Pro ty co tam nebyli, za vlídného počasí vřele doporučuji. Ve srovnání s Pitztalem a Mölltalem, kde jsem také zažil pěkné počasí byl Tux suveréně nejzajímavější. Na podzim bych zase zkusil nějaký ledovec a zatím to vypadá na Stubai nebo Sölden. Pokud máte zase nějaké zajímavé postřehy třeba ohledně ledovců, neváhejte se podělit.
24.03.2009 13:02:10 #14
(TomáS, ) Ty dvě kotvy vpravo mám taky rád. Docela dlouhý, sklon PŘESNĚ akorát a šířka vyhovující. Jenom si někde moct odpočinout:-) S lidma mám bohužel stejnou zkušenost, asi se tady omezím pouze na ledovec a ne termíny, kdy nikdo nikam nejezdí. T
15.03.2010 16:19:47 #15
Ahoj, příští týden, pojedeme do Zillertalu (Hippach). Víte prosím někdo i o nějakých zajímavých místech a zdrojích zábavy mimo sjezdovky (v daném regionu)? Rád bych něco typu „u Frau Gertrudy z vedlejší vesnice je skvělý bar s koktejlama“ nebo „v Mayrhofenu u Jednoty je super termál“ apod. Předem díky.
15.03.2010 17:34:24 #16
>> #15, PeJa, 15. 03. 2010 16:19:47
Tux , Vorderlanersbach , přímo u zastávky skibusu HEXENKESSEL . Po lyžovačce nás to tam vcuclo a tak okolo sedmé podvečer vyplivlo . No commend
Skol Bory
20.10.2013 18:56:07 #17
Začínám taky řešit, díky za diskusi, plus jsem našel další tipy na ubytování v Zillertal
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.