15.10.2013 20:06:10 #1
Ahoj, rád bych se zeptal a poprosil o doporučení nějakého klidného střediska v Rakousku případně to může být i Itálie,ale spíš někde blíže.Před rokem jsem byl v oblasti Achensee a bylo to super, málo lidí a pohoda. Letos hledám něco podobného. Mám vyhlédnuté Nauders,ale nejsem si tam jist návštěvností.Další můj tip je okolo Innsbrucku, jako Schlick 2000,Axamer. Raději upřednostním menší střediska s méně lidmi než „továrnu“ na lyžování. Moc děkuji za nějaký tip, případně zkušenost s výše jmenovaným Nauders či oblastí Innsbrucku. Petr
16.10.2013 08:37:45 #2
Stubaital, Axams, Schlick a Kühtai jsou střediska víkendového náporu Innsbručanů, pokud pojedeš mimo víkend, tak v pohodě, ale upřednostňoval bych to poslední.
Nauders je určitě klidné středisko, jen je díky otevřenému terénu nad horským sedlem dost vystaveno rozmarům počasí.
Léta jezdím do Kapplu (Paznauntal) a už si připadám jak agent. Malé a levné středisko (větší než Špindl) je primárně orientováno na děti, takže na těžších sjezdovkách je klid. Je ovšem třeba jet mimo termín holandských, bavorských a tyrolských prázdnin.
16.10.2013 16:12:22 #3
Ještě bych doplnil Hochötz, se kterým je Kühtai spojeno skipasem a skibusem – taky rodinný areálek, ale ne úplně malý.
Nauders má zase společný skipas s italským Schönebenem a Haider Almem (skibus jezdí mezi všemi) – zvláště Haider Alm bývá prakticky liduprázdný, Nauders spíš živější, ale přiměřeně.
Ještě by se dalo přemýšlet o Alpbachtal + Wildschönau nebo oblast St. Johann + Waidring + Fieberbrunn + Lofer – obě dopravně blízké jako Achensee.
Každopádně se těším na report z návštěvy
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.