Oblečení nebo oblečení a lyže?
10.03.2009 16:29:10 #1
(TomáS, ) Tak se mi na zadku roztrhly kalhoty a to je spolu s faktem, že mám svou bundu Phenix už několik let, důvod k nákupu nového oblečení. Nejdříve jsem se díval po oblečení renomovaných snobáckých značek, ale nenašel jsem nic, co bych bych ochoten zaplatit. Myslím, že tak před šesti ,sedmi lety, když bunda stála kolem deseti tisíc říkal jsem si, to už je fakt masakr. Tenkrát jsem poprvé viděl značku Goldwin kompletem atakovat 25 tis a připadalo mi to neskutečný. Za poslední dva roky po frontálním útoku nznaček Vist a Kjus jsme se posunuli zase o kus dál. Top modely bundy stojí klidně 25 a za kalhoty si přihodíte ještě 10!. No kolik to bude stát za dalších 7 let? A jak tohle ustát? Přeci ve frontě nebudu za socku? ..... Proč to vlastně píšu. Oblečení jsem prošel skutečně hodně a musím říct, že kvalitou zpracování a designem mně pozitivně šokovala naše značka Hannah. Fakt jsem koukal na zpracování jejich TOP modelů, které dnes koupíte i s kalhotama za 8 tis! Takže oblečení mám zarezervovaný do zítřka a za ušetřené peníze z imaginárního rozpočtu 18 tis. mi zbyde na další lyži (Lusti RCT), kterou jsem si chtěl pořídit do sbírky. Myslím, že je to vcelku rozumné řešení a podpořím tak významě Českou ekonomiku:-). Ten skok s Phenix na Hannah je sice složitý ustát (hlavně pak v tý frontě), ale mám takový dobrý pocit, jako když ušetřím na daních:-) Jenom jsem se chtěk zeptat, jestli náhodou nemáte někdo špatnou zkušenost s tou jejich membránou Climatic EXTREME 2L. Předpokládám ale, že je to vše dost podobný. T.
10.03.2009 16:58:25 #2
(Danny, ) zdravim, veci od Hannahu nosim uz nekolik let a jsem s nim nadmiru spokojeny. a ten jejich pomer cena vykon je perfektni. jiz 4 rokem vlastnim bundu Marvel coz je asi nejvyssi model ne sice primo bundy lyzarske, ale celkove a nemuzu si ho vynachvalit a tim ze to neni primo lyzarska bunda, vyuzivam ji celococne. tento model ma sice jeste o tridu vyssi membranu Climatic EXTREME 3L a ta je funkcne super. membranu Climatic EXTREME 2L mam na kalhotech(Wrapper) a taky jsem s ni nemel jedinej problem, az na to ze jsem z techto kalhot po 3 letech nejak vyrostl:-D tak jsem si na letosni sezonu musel koupit nove a sel jsem do stejneho, osvedceneho modelu.
10.03.2009 17:20:34 #3
10.03.2009 19:26:54 #4
(Bendy, bendik@email.cz) To vogo , TomaS , co resis za blbosti. Podivej se dnes na svah a kazdy mamlas uz ma Spidera. Kdyz se podivas na Aukro , tak takovou „soupravicku“ tam poridis kolem 5tis. A urcite to neni ten Spider, ktery se prodava kolem 25 tis v obchode. A pozna to nekdo? Jsou to hadry , ktery jsou site nekde v Cine a s touto znackou ma spolecne mozna jen tu vysivku. Ja bych si to jen kvuli tomu , abych vypadal IN ve fronte uz z principu nekoupil. Vzdyt na svahu jde preci jenom o trochu neco jineho nez je znacka hadru. Zalezi na funkcnosti obleceni, jak ti sedi , … a to si myslim , ze umi i jine firmy. Naprosto souhlasim s nazorem na Hannah. Myslim si ze je to takova ceska jednicka. Sam jsem si nechal usit obleceni primo na miru v jedne liberecke firmicce.Reknes si jake chces barvy,jaky strih, z jakeho materialu a mas urcite jediny typ, ktery nikdo na svahu mit nebude. Ale jinak se mej fajn a uzivej si snehu cus.
10.03.2009 21:34:21 #5
(TomáS, ) jsem měl v hledáčku taky. Poměr cena výkon je jeden z nejlepších. Ve starým oblečení jsem žádnou velkou parádu ve frontě nedělal, jenom jsem chtěl svým příspěvkem věřejně protestovat proti rostoucím cenám oblečení a upozornit na to, že za cenu jednoho |„zlevněnýho“ Descente si můžu koupit fakt pěkný český oblečení a k tomu jedny super český lyže!!!!! Takže jsem byl chvilku patriot, no… T.
11.03.2009 10:09:40 #6
(Bory, Boracek@seznam.cz) Zdar , myslím , že se roztrhnou gatě i za 15 000 , tak i třeba za 1000 – ty určitě ,ale ty za v cenových relacích okolo 3 000 a výš vydrží naprosto stejně jako 15 000-vé . Je to o pocitu v nich , jak sedí , jak se líbí kolik samozřejmě stojí a kolik pustí naše peněženka .
Že by sme šli do starých dobrých „šponovek“ ????
Zdar a máme celkem fest sněhu tak hurá na lyže buď v nových kalhotách , nebo se sešitým zadkem .
11.03.2009 10:27:34 #7
(halcyon, halcyon@email.cz) Warmpeace ted vyprodava za slusne ceny Goracove veci. Ja sam mam kalhoty Stormie (2 vrstvy Gore) teď je maj za 3kKc a bundu Thimpu (3 vrstvy Gore XCR) 3,5kKc a sem s nima moc spokojenej. Zkus http://www.outdoor-vybaveni.cz/outlet.html?… , ale uz tam je omezeny vyber velikosti.
11.03.2009 23:14:47 #8
(arsi, ) Ak má niekto link/tip kde sa dajú kúpiť nové šponovky,tak sem s ním.Bez srandy.Super tréningová vec,škoda,že to vymizlo:-(
15.03.2009 15:18:48 #9
(HonzA, ) Stačí si vzpomenout na aféru kolem kombinézy Šárky Záhrobské a je tu firma Don Quiet . Šponovky šijou za cca 2.500 – 3.000,–. Zajímal by mně názor a zkušenost někoho, kdo v nich jezdí, už před časem jsem o nich vážně uvažoval.
15.03.2009 20:06:06 #10
(HOnza, jv5p@e-nisa.cz) s buřtama, který tě obrněj proti úderům špatně najetejch klacků bych pro tebe měl – 15 let starý, ale skoro nejetý Schoeffel (mám dvoje – jedny jsou volný za 1 tis.Kč…).
16.03.2009 15:44:07 #11
(ivan, ) Neprodávej! Zase přujdou do módy, i s těma buřtama! Budeš v nich frajer, na kterýho vdovy jen poletí!
16.10.2010 23:26:36 #13
>> #12, Pavel ZRX, 16. 10. 2010 23:10:34
Jak píšu výše. Mám výbornou zkušenost s výrobky Blizzard. Střih je perfektní, kvalitní materiály od firmy Dermizax a cena hodně dobrá.
Zrovna mají výprodej.
16.10.2010 23:36:16 #14
>> #12, Pavel ZRX, 16. 10. 2010 23:10:34
Cokoliv z materiálů Gore-Tex, BlocVent, Gelanots, nebo Dermizax jak radí Pavlos. Mohu tě ubezpečit, že české firmy produkují sportovní oděvy na světové úrovni (on býval textil v ČR tradičně na vysoké úrovni a sportovní Hi-Tech výrobky si ji bohudík udržely) a je jich celá řada. Jistě si vybereš podle svého vkusu. Špičková bunda s membránou se dá pořídit v pohodě do 4 tis.
17.10.2010 00:44:08 #15
Díval bych se na kvalitní označení membrány,značka oděvu nerozhoduje,klidně českou. Funkčnost membrán druhé kategorie je tak 3 roky dle údržby,pak ve špatných podmínkách promokají,ucpanými pory se pak člověk potí jako v sauně. Do alpské nepohody se mě osvědčil švýcarský MAMMUT, švédské bundy Tierra Everest,kalhoty německý ORTOVOX i francouzský Millet. U jižních sousedů se dají koupit po Vánocích už za stejné ceny jako předražená česká Hannah. Vynikající podrobné testy oblečení i v extrém podmínkách lze najít na netu v německém časopise Bergsteiger.
17.10.2010 09:52:40 #17
>> #16, Pavel ZRX, 17. 10. 2010 09:49:06
U jižních nebo západních sousedů si v klidu a pohodě vybereš, budeš s pravděpodobností hraničící s jistotou dobře, odborně a slušně až uctivě obsloužen. A co je na tom nejzajímavější, se stejnou pravděpodobností za stejné zboží zaplatíš o citelné procento méně než v Čechách.
17.10.2010 10:11:53 #18
Toto vlákno jsem objevil až nyní a musí i když až po roce a půl souhlasit s TomaSem #1 a Danym #2. Hannah jsem nosil několik let včetně jejich péřovky. I když teď nosím jiné značky, tak na Hannah nemůžu říct nic špatného. Lyžování je sice snobácký sport (u většiny jak se tak koukávám kolem), ale ve chvíli, když je mráz jak sv.ňa, tak je jedno jaká to je značka, hlavně když je teplo a dá se v tom hýbat, nejlépe i lyžovat.
17.10.2010 13:37:59 #20
Chlapáci mám dotaz. Do jakých teplot jezdíte s pocitem teplotní pohody v softshell bundách? Samozřejmě počítám se spodní a střední vrstvou, na to bunda. V softshellce sem začal jezdit až loni a jenom na jaře, ale rád bych v ní toho najezdil letos co nejvíc, přece jen to je příjemnější a tenčí než klasická zimní bunda.
17.10.2010 13:42:52 #21
>> #19, Pavel ZRX, 17. 10. 2010 13:32:49
Pokud pojedeš k jižním sousedům, tak se nezapomeň zastavit na Hatích ve Freeportu. Občas se tam dají koupit slušné věci od Helly Hansen, Rossignolu nebo i Envy.
17.10.2010 13:45:31 #22
>> #20, Másin, 17. 10. 2010 13:37:59
Když jsem byl ještě docent, tak jsem si softshellku bral do maximálně –10°C. Ale jen když mrzlo. Pokud padala mrznoucí mlha, foukal vítr nebo sněžilo, tak jsem bral klasickou membránovku už při –5°C.
17.10.2010 14:11:17 #23
Keď trénujem,tak do cca –5 tenký softshell bez strednej vrstvy –10/-13 softshell bez fleece podšívky,so strednou vrstvou a musím sa prehovárať,aby som sa nevyzliekol.Zhruba od –13 nižšie softshell podšitý fleecom+všetky vrstvy.Hardshell,do ďažďa a k bufetu:)
..ale mne býva skôr vždy teplo:)
..sám sa poznáš najlepšie,nejsi decko,číselné údaje som pridal,lebo viem,že to Vy s Tomasom radi;-)
17.10.2010 14:40:27 #24
>> #23, TNS, 17. 10. 2010 14:11:17
Díky moc za číselné údaje, hned si udělám tabulku v Excelu, podle který se budu celou zimu řídit. Do deště doporučuju pláštěnku. U bufetu při mínusových teplotách nepostávám, nýbrž se přesunuju do jeho útrob. Takže hardshell netřeba, naopak sundávám softshell s fleece podšívkou, střední a dle teploty vnitřního prostředí vyjímečně i spodní vrstvu.
17.10.2010 15:30:36 #26
>> #24, Másin, 17. 10. 2010 14:40:27
„a dle teploty vnitřního prostředí vyjímečně i spodní vrstvu.“
Myslíš teplotu bruška,po požití bufetového občerstvenia?:-D
17.10.2010 15:41:46 #27
Celkem zajímavé postřehy ve vlákně, přicházím se svou troškou do mlýna:
Jako dlouholetý spokojený uživatel lyž. oblečení zn. Blizzard jsem min. sezónu řešil nákup lyžařské bundy. Průzkum trhu jsem začal u Blizzardu, pokračoval přes Hannah, Envy, Alpine pro až k Nordblancu. Nakonec jsem si ve výprodeji u západních sousedů vybral za podobné peníze jako top modely zmíněných značek bundu zn. Schoeffel. IMHO proti uvedeným úplně jiná liga. Takže až budu kupovat kalhoty, mám už vyhlídnuté jedny stejné značky.
Co se použití softshelky týče, myslím, že je to velmi individuální. V softhelce při slunečném počasí můžu i v –10.
P.S. Pro postávání u bufetu kromě úzkoprofilové „fletčí“ kombinézy doporučuju nějaký hadry s pavoukem (čím větší pavouk, tím lepší) nebo aspoň hadry s velkým nápisem VIST.
17.10.2010 16:31:37 #28
Do tabulky musíš ještě zanést:
- windchill factor a
- vlhkost vzduchu a jejich vliv
- délku jízdy na DZ a
- jeho druh (na sedačce promrzneš víc než na vleku a míň než v kabince) a
- TF/h
- TF/d (tepová frekvence nahoře a dole po dojezdu, udává intenzitu jízdy a míru zahřátí)
- teplotu uvnitř lyžařských bot při zahájení lyžování
- FZ/O (faktor zhýčkanosti/otužilosti.
Pak zjištíš, že když není hnusně a jsi přiměřeně oblečený a jezdíš bez čekání, cca až minus 10 je reálných. Ale každej je jinej.
17.10.2010 18:02:58 #29
>> #28, ivan, 17. 10. 2010 16:31:37
Ještě je VELICE důležitá teplota grogu a jeho množství požítého před jízdou (G na druhou?).
17.10.2010 21:51:35 #30
Ahoj, několik let se pokouším zorientovat v džungli značek textilu na českém trhu a tápu. Prodáváme několik značek a nechci některé chválit víc než jiné. Rozhodně ale varuji před firmou Envy. Řešila jsem několik reklamací kdy zákazník v bundě s 20000 promokl za hodinu. Už ji neprodávám.
Tahle diskuze jinak není pro mě, protože i při teplotě kolem nuly a plném tréninku musím mít zapnuté vyhřívání bot. Nesnáším zimu, nevím jak vůbec můžu mít ráda lyžování. Nebo naopak, asi ho musím milovat, když kvůli němu jsem ochotná takhle mrznout. A grog nepomáhá, to jsem už zkoušela.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.