Trenažér pro informaci i zasmání
10.03.2009 22:36:15 #1
(ivan, ) Na ISPO mě celkem zaujal poměrně sofistikovaný lyžařský
i snb trenažér SkyTec. Přiznám se ale, že zpotit se a smrdět zbytek dne
se mi tam nechtělo a k přivezeným prospektům jsem se zatím nedostal.
A ejhle: nyní se byznys s těmito mašinkami rozjíždí i u nás. Nechci
dělat reklamu příu adresou, ale s tímto pojmem ve vyhledávači jistě
uspějete. Počtení na českých stránkách je dobré i pro zasmání. Už
úvod je bomba: „Na trenažérech SkyTec Interactive může začátečník za
pomoci instruktora ovládnout všechny základy jízdy na sjezdových
lyžích“ (já si dosud bláhově myslel, že na ty základy je třeba jezdit
na sněhu). No nekup to: „Trénink na trenažéru umožní naučit se
carvingový styl od nuly i těm lidem, kteří vůbec nemají zkušenosti…“
Nebo: „Tím, že najdete čas na trénink, nebudete ztrácet čas na sjezdovce
na rozcvičku, ale hned můžete přejít k hlavnímu, tj. k potěšení
z jízdy.“ Protože výsledek zatraceně stojí za to: „Člověka, který
trénuje na trenažérech SkyTec Interactive, poznáte jednoduše, absolvent
tréninku zprudka a elegantně sjíždí sjezdovku pod užaslými pohledy
ostatních, kteří ještě necvičili na našem trenažéru.“ (no kdo by
TOHLE nechtěl, užaslé pohledy mimoňů, to musí být slast!!!) Ale kdyby
jenom to – na zázračné mašince „Ve výsledku probíhá nárůst
svalové hmoty a spalování tukového podkožního vaziva mnohem rychleji.“
A když uvážíme, že „jedna hodina tréninku odpovídá dvěma dnům
ježdění na svahu“, můžeme týdenní lyžování nahradit třemi hodinkami
vrtění na mašince. Není to geniální? Jak píšu výše, mašinka mi
nepřipadá špatná, ale ty kecy okolo
10.03.2009 22:50:52 #2
(TomáS, ) koupit další lyže! Taková blbost a taky žádný oblečení, přilbu a nic dalšího nepotřebuješ. Dáš sprchu a za pár minut seš doma! Prostě paráda. Ty keci jsou fakt dobrý! T
10.03.2009 23:11:04 #3
(ivan, ) Já si myslel, že když se z Prahy odstěhuju na půl cesty do Krkonoš, a v nich budu trávit většinu zimy, udělám pro svoje lyžování dost. Chyba: zpátky na Prahu 2 (fuj), koupit permici a cvičit. Teď už jenom, jako přiblblej trouba z hor, čekám na první borce, vycepované těmi zkušenými instruktory, abych na ně vrhal své užaslé pohledy. A jestli ještě budou mít ty drahý značkový oblečky, půjdu se i s věrnou lopatou zahrabat pod zbytky sněhu nesežrané oblevou (dneska neštěstí zase napadlo, navečer sypalo jako z peřiny…).
10.03.2009 23:32:58 #4
(Jiří, nskru@seznam.cz) A proč vy nechcete zkusit ten třenažer, možná, že to bude zajímavě? Na webu napsáno že ve čtvrtek už bude fungovat.
11.03.2009 00:12:24 #5
(ivan, ) Nesmyslná otázka. Tvrdí tady snad někdo, že to nechce zkusit?
11.03.2009 00:23:28 #6
(Jiři, nskru@seznam.cz) Mam kamarada z Rusku, který zkusil ten třenažer. Mluvil že to je moc dobrý pro carving.Myslím může být zajímavě.
11.03.2009 09:47:49 #7
(Bory, Boracek@seznam.cz) http://www.ski-trainer.com/…ition-report , na této adrese je videoukázka asi z ISPA. No nevypadá to špatně ,když to někde vr fitku uvidím tak na to hned skočím . Myslím , že v česku to hned tak rychle nebude (cena , poměrně velká velikost atd.). Jinak zajímavé . Mějte se
11.03.2009 09:58:46 #8
(LukYn, ) Nápad to určitě není špatný, ale přijde mi to na podobný
princip jako Eliptical. Na ten taky pějí chválu, že je to běh bez nárazů,
ale když na něm zkusíte „běžet“, tak dle mého názoru, nikdy
neběžíte tak, že máte nohy asi 30 cm od sebe – to mi přijde hodně
nepohodlné. Taky mi z toho přišlo, že ten stroj reaguje na naprogramovanou
trať a ne na pohyb jezdce, takže dolů do cíle dojede každý a asi i za
stejný čas. A co se týče techniky jízdy… Na SNB ten jezdec ve videu
pořád máchá zadní rukou, což je hodně velká chyba a myslím že spousta
začínajících jezdců by pak byla hodně nemile překvapena z nastavení
trenažeru na alpine prkno, když 95% lidí jezdí na měkkým vázání. A co
se týče té růžové paní, ta by si na sněhu asi hned v prvním oblouku
vypíchla hůlkama obě oči Škoda jen že to mám do Prahy pořádný kus cesty, jinak bych to
hned vyzkoušel a porovnal s opravdovým ježděním. Jestli tam někdů
půjdete, tak hned napište pocity, aby mohlo být porovnání, které by mě
hodně zajímalo.
11.03.2009 18:01:50 #9
(Jan Vitvar, ) Zdravím, souhlasím s hezkou PíÁr pohádkou, otázka je jak to bude vypadat v praxi.
Každopádně na youtube jsem našel něco podobného a přišlo mi to celkem zajimavé, jako moc je to společné se „studenou realitou“ ví Bůh …
11.03.2009 19:33:30 #10
(Jiri, nskru@seznam.cz) Našel ten třenažer v ČR, mam odkaz na jich internet stránku, v připade zajmu mužu odeslat odkaz mailem.
11.03.2009 22:30:07 #11
(marťas, ) No, já jsem nejdřív nemohl na ten trenažér Sky Tec v českým vyhledávači ani zaboha najít žádný odkaz, pak jsem ale náhodou zabrousil na náš konkurenční lyžařský web a ejhle ty české stránky se tam objevily. Jinak vedle té halasné mediální masáže mě docela dostal i ten ceník. 350 kč stojí půldenní permice v průměrném lyž. středisku a tady to je za půl hoďky cvičení a to ještě navečer je dráž. Holt jako džobík to vypadá dobře, provozovatel ušetří i za tu rolbu a zasněžování..Teď trochu vážně. Aspoň jako pomůcka na trénink rozsahů to samozřejmě fungovat může, simulaci často hodně hrbolaté a tvrdé sněhové podložky to ale podle mýho určitě nenahradí. Dost by mě zajímalo jestli je tam také něco co by cvičence nutilo například hlídat vyvážený předozadní postoj. Férová je alespoň taky ta nabídka první půlhoďky cvičení zdarma pro každého. Každopádně myslím že by bylo jistě zajímavý ten trenažér vyzkoušet, i když pro mě to znamená táhnout se do Prahy i s lyžákama. Jako letní přípravu si ale holt určitě spíš zařadím osvědčené kolo a ,,grasski,,.
11.03.2009 23:05:06 #12
(Jarda, jaranavara@seznam.cz) trenažer? To pro me neni! Lyzuju, protoze me to bavi a bavi me na tom take to, ze si zvolim svoji cestu kudma pojedu. Aji kdyz je clovek na male sjezdovce, tak si tam proste dokaze vyhrat a jezdit si podle svyho…delat pul hodiny v kuse na trenazeru carvingovy bezchybny oblouky, to by me fakt nebavilo. Viz rotoped, radeji zajdu na kolo a projedu se nekde v prirode, nebo klidne i ve meste… ikdyz s tim se to neda tak uplne moc srovnavat..
12.03.2009 00:09:47 #13
(ivan, ) Ahoj marťas, myslím, že to vystihuješ dobře. Je tam určitá možnost předozadního posunu nohou, takže je to věrnější než třeba Skier´s Edge. Trénink rozsahů určitě ano, na to to vypadalo docela dobře. Vlastní jízdu samozřejmě žádný takový přístroj nahradit nemůže.
12.03.2009 21:58:33 #14
(Petr, 7585@inbox.ru) Dobry den, chtel zeptat uz nekdo zkusil ten trenazer, podle jejich internet stranek od dneska uz vsechno v provozu. Velmi pro me zajimavo jak to bude vypadat v reálnosti.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.