TRENAŽÉR ŠTĚPÁNSKÁ 9
10.04.2009 12:44:18 #1
(HOnza, jv5p@e-nisa.cz)
-tak jsem ho v Carving Centru Štěpánská 9 vyzkoušel – carvingový
trenažér pro lyžaře i snowboardisty!!!To, co se o něm zatím píše na
webových stránkách nelze brát tak docela vážně . Nelze se na něm naučit
lyžovat nebo jezdit na snowboardu – to jistě ne!!! ALE! JE TO OPRAVDU
PŘÍJEMNÝ ZPŮSOB POSILOVÁNÍ VŠECH PARTIÍ, KTERÝ K CARVINGOVÝMU
LYŽOVÁNÍ (A SNOWBOARDINGU) ČLOVĚK POTŘEBUJE!!!! Energetickej výdej je na
něm skoro stejnej, jako při dost intenzivní carvingový jízdě s kopce –
takže na hubnutí ideál. Budu-li známkovat jako ve škole, pak pro lyžaře
je to, podle mě, takto: Nácvik správného postoje lyžaře ve všech
základních situacích = 1, Nácvik rozsahu pohybu dolních končetin = 1,
Nácvik „pevnosti“ trupu a přitom nezávislé a zároveň souhlasné práce
dolních končetin = 1, Nácvik maximálních náklonů v oblouku = 1, Nácvik
„zalomení“ lyžaře v pánvi = 1, Nácvik vylučující rotaci a
protoirotaci v oblouku = 1, Nácvik lyžařského stereotypu v rytmickém
provedení = 1, Nácvik „střihu“ (absolventu V.L. vědí
= 1, Nácvik speciální
vytrvalosti = 1, Nácvik speciální síly dolních končetin = 2, Nácvik
stranové rovnováhy = 2, Nácvik předozadní rovnováhy = 3. Lze tam
simulovat různé režimy = měký sníh, tvrdý sníh, led, nerovnosti,
dlouhý, střední, krátký oblouk a řadu dalších zpestření. Je to vedle
in-line bruslí to nejbližší napodobivé cvičení!!! – navíc bezpečné,
bez nebezpečí zranění!!!! Za půlhodinovou lekci se může člověk
totálně odrovnat
–
v dobrém!!! – pro hubnutí i sílu výtečné. Nevýhody? – Cena za
půlhodinovou lekci 350 Kč (první lekce je ovšem zdarma!!!) Do Carvingového
Centra nelze zatím přijít ve větší skupině tak, aby se lidi mohli
hecovat – je možno ale přivést si ssebou sparingpartnera a na dvou
trenažérech jet „proti sobě“… Celkovej dojem – jakkoli jsem měl
původně velkou nechuť z nabubřelý a nesmyslný reklamy = DOPORUČUJU!
11.04.2009 17:55:05 #2
(Martiník, ) Já myslel, že PR články jsou vždy na úvodní stránce :)
11.04.2009 18:14:54 #3
(HOnza, jv5p@e-nisa.cz) – je to podobný, jako když se někdo ptá na nějakej konkrétní model lyží a dostává tu odpověď od těch, co s nimi mají zkušenost… My jsme to tu nejdřív řádně sprdli a smáli se tomu – respektive informacím, který o tom trenažéru byly k dispozici. No a tak teď sem píšu poté, co jsem se byl osobně přesvedčit, jakej že ten trenažér je – podávám zprávu.
18.05.2009 10:21:43 #4
(TomáS, ) Vyrazil jsem tam na popud Ládi, dle některých „řečí“ jsem byl docela natěšen, ve výsledku pak trochu zklamán. Předejímám, že jsem na žádném lyžařském trenažéru nikdy před tím nebyl a ani jsem žádný neviděl. No ale musím říct, že bych těch jedniček dal mnohem méně než HOnza. Můj pocit byl takový, že práce stehen a kolen a jsou podobné jako na lyžích v ostatním bych už tak nadšený nebyl. Rozvor bot je pevně daný a i na největší stupeň neumožňuje velké rozsahy, takže když za to agresivně vemete, tak spadnete. Horní polovina těla sice něco dělá, ale protože tam chybí to hlavní „odstředivá síla“ tak je to dost jiný. Nácvik na hranách určitě poladíte, protože jinak než na hranách to ani nereaguje. Dobrý lyžař tam dle mého dobře naposiluje stehenní partie, které mě bolí ještě dnes. Dobré je taky se dívat na sebe v zrcadle, kde jsem pěkně viděl, jak si v levé zatáčce pomáhám nohou do X, protože ještě stále po dvou letech „kripl“ života nemám vyvunuté svalstvo a pravá noha prostě nestíhá. Dle mého posilováním a možností sledovat pohyb kolen pro dobrého lyžaře trenažér končí. Mírně pokročilý lyžař ještě může zdokonalovat pohyb potřebný k jízdě po hranách. To je ale podle mě vše. Abych vyplázl 350 a cíleně tam jel, tak je to zcela nesmysl a trenažér tam dlouho nebude, takže využijte rychle nabídky první hodiny zdarama. Kdyby naopak trenažér stál ve velkém fitku a mohl bych ho využívat třeba za příplatek 50 Kč, tak by to asi šlo. Dokážu si představit, že bych místo závěrečného rotopedu dal trenažér, ale kvůli cílenému posílení stehen je cena nereálná. Můžou vám taky pustit na plátno slalom nebo GS, to je docela dobrá zábava, ale zase se u toho nesoustředíte, co děláte. Problémem asi je velká pořizovací cena, velký prostor a nutnost obsluhy, která vám pořád něco musí ladit na počítači. Takže cena asi bude odpovídat nákladům, ale využití pro lyžaře pro mě z otazníkem a to jsem dost velkej magor do lyžování… T PS: za vyzkoušení to ale stojí…
14.07.2009 13:13:37 #5
(HOnza, jv5p@e-nisa.cz) jistě stojí za zmínku „recenze“ Oldy Vondráška – VELIKÝHO A UPŘÍMNÝHO NADŠENCE PRO KVALITNÍ LYŽOVÁNÍ A TÍM I TOHO NEJKVALITNĚJŠÍHO LYŽAŘSKÝHO VYBAVENÍ. Recenzi najdete na Oldovejch stránkách = http://www.chcilyze.cz/…rd-trenink-/.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.