Know-how výroby tkví nejspíš ve správném načasování sklizně šišek. Je třeba je trhat přibližně v červnu, kdy jsou ještě měkké. Výroba domácího Zirbenschnapsu vypadá jednoduše: šišky se nakrájejí na kolečka, namočí se do láhve s cukrem a nechají se macerovat přibližně čtyřicet dní. Pak se směs přecedí a může se konzumovat. Způsoby jejího podávání plně souzní s regionem: za vichřice, konzumovaná z placatice, zahřeje a dodá energii, za slunečného počasí, podávaná ve štamprli, se hodí jako aperitiv a kdykoli je to dobrý drink na aprés-ski.
Borovice limba je poměrně vzácná a ve většině regionů patří mezi chráněné druhy. Stromy vypadají trochu neduživě, ale je to jen zdání. Rostou velmi pomalu, dožívají se až stovek let, a jejich dřevo je proto vzácné. Jako u všech pomalu rostoucích stromů je i vysoce kvalitní.
Článek byl převzat z časopisu SNOW 58.