Instruktor lyžování, moc dobrý muž [článek] | Zobrazeno 2548x | 1 z 7 odpovědí |
---|---|---|
01.04.2017 08:32:16 Vyprávěla jedna paní, že její kamarádka měla za muže instruktora lyžování. Celou zimu trávil se svými svěřenci. Učil je práci s těžištěm, testoval pružnost jejich svalů a rozpětí jejích kloubů, vštěpo… |
Nedělníček: Bez happyendu [článek] | Zobrazeno 1509x | 1 z 1 odpovědí |
---|---|---|
26.03.2017 09:34:26 Stalo se, že žena, která za nic nemohla, nebo si to alespoň myslela, držela v ruce listinný důkaz o manželově nevěře. Byl to voucher na víkend s milenkou do luxusního horského střediska. |
Nedělníček: Pexeso [článek] | Zobrazeno 1826x | 1 z 14 odpovědí |
---|---|---|
26.02.2017 08:34:27 Pan Z. se zamiloval do Julinky na horách. Když se někdo zamiluje na horách, tak chce znovu a znovu s milovanou bytostí jezdit na hory. Pan Z. poznal kdysi na horách i svou manželku Lídu. |
Nedělníček: Pij holka, budeš povolnější [článek] | Zobrazeno 2935x | 1 z 25 odpovědí |
---|---|---|
19.02.2017 08:31:51 Krásná dívka obklopená stádem mužů, to je takový trochu ordinérní obraz. Julinka jela na hory sama s pěti pány. Původně to tak neplánovala. Na výlet měla jet s kamarádkou, ale ta na poslední chvíli od… |
Nedělníček: o chlapeckých hrátkách a tunelu [článek] | Zobrazeno 534x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
08.01.2017 08:35:45 Žil byl jeden chlapec a ten byl velmi divoký. Když byl malý, tak svou nebohou matičku velmi zlobil. Tropil různé lumpárny, jaké chlapci tropí a k tomu ještě další, mnohem a mnohem horší. O takových ch… |
Nedělníček: v idolově stopě [článek] | Zobrazeno 493x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
01.01.2017 08:33:14 Když jsem se potýkala s pubertou, měla jsem několik lyžařských idolů. Samí chlapi: Jean-Claude Killy, protože je Francouz, Ingemar Stenmark, protože vynalezl moderní obloučky, Franz Klammer, jímž chci… |
Nedělníček: jak pani kupovala chrániče [článek] | Zobrazeno 469x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
18.12.2016 08:34:07 Pani měla dlouhý flaušový kabát a kozačky z černé kůže. Také rukavice a kabelka byly z ušlechtilého materiálu. Pani věděla, že jen to „nejlepší je pro nás dobré“. Pani byla v nejlepších letech, ale zb… |
Nedělníček: o dvou bratrech a jedné permanentce [článek] | Zobrazeno 524x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
06.11.2016 08:31:47 Žili, byli dva bratři. Aby byla zachována diskrétnost příběhu, můžeme jim třeba říkat Koloman a Adalbert. Oba moc rádi jezdili na hory, ale nikoli spolu. |
Nedělníček: oddaným ženám [článek] | Zobrazeno 572x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
16.10.2016 08:33:05 Svého manžela jsem poznala na lyžích. Léta společného soužití ledacos změnila, včetně vztahu k lyžím. Já jsem se jich držela, on se rozhodl, že se stane snowboardistou. Když přinesl domů prkno, chtěl… |
Gastronomie na lyžích: jak jíst v rytmu regionu [článek] | Zobrazeno 651x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
26.01.2016 19:30:48 Je důležité, co máte na talíři. A neméně důležité je, jak to budete jíst. Obojí se mění skoro v každém alpském údolí. Tento článek vyšel v časopisu SNOW 78 (listopad 2013). |
Gastroendemiti: Bündnerfleisch – takové švýcarské jerky [článek] | Zobrazeno 795x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
27.01.2015 19:35:43 Bündnerfleisch je viande de Grison. Oba výrazy popisují dvěma jazyky jedno a to samé – sušené maso z Graubündenu. Vynikající hovězí – prostě takové alpské jerky. |
Gastroendemiti: matafan - hladobijec z francouzských hor [článek] | Zobrazeno 682x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
30.12.2014 19:38:09 Jeden název a jídlo je pokaždé jiné. I tak vypadají někdy gastronomičtí endemiti. |
Gastroendemiti: capuns - kulinární endemit pro zahřátí [článek] | Zobrazeno 803x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
23.11.2014 19:36:52 Podivné nářečí, výživné závitky a bezcelní zóna. I bez lyžování je v Graubündenu dost zajímavostí. |
Gastroendemiti: co je to ten malakov [článek] | Zobrazeno 714x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
09.10.2014 19:39:32 Smažák, nebo piškotový dort? Je to z Francie, Ruska, nebo Švýcarska? Každopádně je to poměrně jednoduché jídlo, vycházející ovšem z neobyčejného příběhu. |
Bella a Sebastián: v kulisách Haute Maurienne [článek] | Zobrazeno 799x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
19.02.2014 19:34:26 Ve čtvrtek 20. února má premiéru film Bella a Sebastián. Pro dojemný příběh dětského románu o malém sirotkovi a velkém psu byly exteriéry filmovány v savojském údolí Haute Maurienne. Většina z nich se… |
Týdenní jídelníček do francouzských Alp [článek] | Zobrazeno 932x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
21.09.2013 09:06:26 Nikdo nevěnuje tolik pozornosti jídlu jako Francouzi. A oni si tento status udržují bez ohledu na to, co si o nich celý zbytek zeměkoule myslí. Pro jídlo jsou schopni slevovat z mnoha dalších kulturní… |
O čem sní lyžaři a lyžařky [článek] | Zobrazeno 1821x | 1 z 3 odpovědí |
---|---|---|
14.09.2013 09:29:28 Staří lyžaři sní o prázdných sjezdovkách, správné partičce, prašanu po kolena. Mládí na budoucnost nemyslí. Tento článek vyšel v časopisu SNOW 71 time. |
Jak se chovají různé národnosti na lyžích? [článek] | Zobrazeno 838x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
07.09.2013 09:23:46 Že neexistují národní povahy? Ale ano, jen se trochu zastavit a umět
v nich číst. Je to zábavnější než humoristický román
z devatenáctého století. |
Kukuřice a pohanka - kulinářské starožitnosti [článek] | Zobrazeno 877x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
22.05.2013 19:39:44 Kukuřice je dnes k mání jako uvařený klas v různých řetězcích konfekčního stravování nebo jako popcorn v multiplexech a pohanka je považována za jakousi raritku pro bigotní vegany. Obě rostliny byly p… |
Aperitivy a digestivy horských krčmiček [článek] | Zobrazeno 1368x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
22.05.2013 19:39:04 Bublinky, divoké barvy, kopce šlehačky, hořící šňaps, to všechno se vejde na alpské nápojové lístky. |
O bramborech, co se jim krompir říká [článek] | Zobrazeno 798x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
22.05.2013 19:38:25 aneb jak se z nich rösti nebo gratin připravují |
Labužnické tajemství klobásky [článek] | Zobrazeno 816x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
22.05.2013 19:37:44 Ideální přítel každého pikniku a túry. Rodná sestra uzenin. Kaloricky bohaté a chuťově výrazné jídlo patří především do hor. Tento článek vyšel v časopisu SNOW 65. |
Energetické bombičky z nížin [článek] | Zobrazeno 837x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
22.05.2013 19:37:05 Ořechy, oříšky a kaštany patřily do horské kuchyně odjakživa. V minulosti zachraňovaly na cestách zkřehlé horaly, stejně jako dnes dávají sílu lyžařům na lanovkách nebo na hřebenových túrách. … |
Pochutnejme si jako zvěř [článek] | Zobrazeno 743x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
22.05.2013 19:36:51 Lesní savci a ptáci se krmí na horách i v údolích výborně. Bobulky a bobule, které jim přijdou do cesty, jsou znamenité chuti a také v biokvalitě. |
Svišti a jiné pochoutky [článek] | Zobrazeno 750x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
22.05.2013 19:36:35 Horalové milují lov. Vegetariáni mezi nimi nejsou. Loví, vaří,
pečou a degustují nejrůznější zvířata. |
Chléb stmeluje lidi [článek] | Zobrazeno 1050x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
22.05.2013 19:36:18 Křupavý i vláčný, černý i bílý, se semínky, s kukuřicí, sladký, z kvásku nebo z mrazáku – chléb je vždy fascinující potravina. |
Alchymie zvaná sýr [článek] | Zobrazeno 793x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
22.05.2013 19:36:02 Stejné mléko a přitom na druhém konci tolik vůní, tvarů, konzistencí. Kde je to kouzlo, kterým se z mléka tvoří sýr? Tento článek vyšel ve SNOW 63. |
Jíme horskou louku [článek] | Zobrazeno 874x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
22.05.2013 19:35:25 Sjezdovky jsou v létě jako jiná planeta. Zkuste si představit,
jak to vypadá pod závějemi sněhu. |
Jižní Alpy - lehce se do nich zamilujete [článek] | Zobrazeno 913x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
05.07.2011 01:48:25 Je to divočina a exotika. Cestovní i kulturní vzdálenost je cítit. To první je třeba překonat možná s lehkým odporem, to druhé je naopak třeba hltat plnými doušky. Řeč je o jižních, francouzských Alpá… |
Wellness - hýčkání přírodou i vynálezy [článek] | Zobrazeno 1054x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
05.07.2011 01:48:15 Wellness si zvolna razí cestu hlubokými alpskými průsmyky i k nám. Kdo jednou vyzkoušel některou z moderních technik tělesného rozmazlování, získává většinou závislost. Přiznejte si to! Je to prostě p… |
Mapy jsou mrtvy, ať žijí mapy! [článek] | Zobrazeno 1003x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
05.07.2011 00:07:59 Tipy na zastávky po cestě na hory Mapy mají své tradiční, starobylé kouzlo. Zvou k objevování míst a hledání cest. Své místo si ale najdou jen v duších těch, u nich… |
Dítě lyžař mezi dospělými [článek] | Zobrazeno 1004x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
05.07.2011 00:02:05 Pokud patříte k rodičům, kteří si přítomnost svých dětí na dovolené užívají, vstupte. Pokud dáváte přednost lyžařským školičkám, nalistujte si jinou stranu. |
Lyžařské areály vhodné pro rodiny s dětmi [článek] | Zobrazeno 1588x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
04.07.2011 19:25:33 Jednou z nejčastějších charakteristik, kterou se lyžařská centra sama nálepkují, je „vhodné pro rodiny s dětmi“. Všude najdete nějakou tu cvičnou louku, čím dál častěji i dětský park, lyžařskou školič… |
Raclette - čí vlastně je? [článek] | Zobrazeno 1224x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
29.06.2011 17:04:36 Tavený sýr s bramborami je typickým horským pokrmem. Energeticky hodnotná strava se prostě výborně hodí do chladného počasí. Raclette je jídlo skupinové, vhodné pro dlouhé večery a k jeho konzumaci se… |
Salcburk - maloměsto, nebo metropole? [článek] | Zobrazeno 1143x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
29.06.2011 09:22:57 Město na řece Salici neboli Salzach si trpělivou marketingovou prací posledních desetiletí vytvořilo image kulturní metropole, která tyje z odkazu evropského hudebního génia. |
Limbovice - zahřeje a dodá energii [článek] | Zobrazeno 3581x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
29.06.2011 09:21:29 Růžová kořalička jménem Zirbenschnaps je domovem prakticky ve stejném regionu jako vedle popisovaná těstovina. Češi, kteří si již stačili zamilovat její lahodnou chuť, ji důvěrně nazývají limbovice. N… |
Curych, jemuž by se Lenin divil [článek] | Zobrazeno 1039x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
29.06.2011 01:20:58 Nejpohodlnější město Evropy – Curych – má předměstí, jímž by se v jistých dobách rozhodně nechlubil. Řeč je o epoše, kdy Zürich West byly slumy – podobné, jaké dnes existují na předměstích měst Indie … |
Skiwasser - prostě babiččina šťáva [článek] | Zobrazeno 1326x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
29.06.2011 00:46:02 Nápoj, kterému se přezdívá Skiwasser, připomíná domácí nápojové improvizace z doby, kdy v naší zemi nad zásobováním železnou rukou vládnul bolševik a člověk si musel různé laskominy opatřovat vlastním… |
Kaiserschmarrn - císařův trhanec [článek] | Zobrazeno 1446x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
29.06.2011 00:45:10 Jídlo se dostalo na gastronomický Olymp nejspíš díky svému jménu a historce, která provází jeho vznik. Jedná se o pokrm kaloricky robustní, který svým pojetím připomíná něco mezi svítkem a omeletou. J… |
Jihotyrolská klasika [článek] | Zobrazeno 971x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
29.06.2011 00:43:56 Špek ==== Nepředstavujte si nic, co by se podobalo našemu špeku či slanině. Jihotyrolský špek není žádný kluzký tuk, který by vám na prkénku uskakoval pod nožem a následně tlačil na žlučník. V sever… |
Schlutzkrapfen - takové plněné taštičky [článek] | Zobrazeno 1023x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
28.06.2011 22:47:34 Říkat, že Schlutzkrapfen je „něco jako ravioli“, ponižuje oba dva originální pokrmy. Tyto taštičky jsou lahodným jídlem, které více než cokoli jiného demonstruje prorůstání gastronomie středomořské a … |
Lékárnička na lyžování [článek] | Zobrazeno 1659x | 1 z 3 odpovědí |
---|---|---|
28.06.2011 22:47:00 Dobrá lékárnička na cesty se pozná tak, že všechny léky, které v ní máte, umíte použít. Je dostatečně lehká a skladná, abyste vůbec neváhali přihodit ji do zavazadla, i pokud jedete na hory jenom na v… |
Briançon - město barokního maršálka [článek] | Zobrazeno 1002x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
28.06.2011 19:57:26 Když přijíždíte do města Briançon přes sedlo Montgenevre, sama se vám nabídne myšlenka, že tady byste chtěli mít budku, v níž byste vybírali mýto za průchod do údolí, a to by zkrátka muselo stačit k b… |
Meribel - od Římanů k olympiádě [článek] | Zobrazeno 1084x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
28.06.2011 19:55:33 Může mít středisko známé tak jako Eiffelovka nebo hospoda U Fleků ještě nějaká tajemství? Ano, ale hodně hluboko ukrytá. Zajímá vás, jaká historie kráčela pod vašimi čerstvě nabroušenými hranami, kdy… |
Norimberk - kdo je jeho ikonou [článek] | Zobrazeno 1036x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
28.06.2011 19:53:41 Karel IV., Albrecht Dürer, nebo Adolf Hitler? Kdo je ikonou Norimberku? Město vypadá na první pohled poměrně konfekčně. Velký městský okruh symetricky obkružuje ten vnitřní vedoucí po bývalých hradbác… |
Nesnesitelná lehkost bytí (v) Lyonu [článek] | Zobrazeno 1041x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
07.06.2011 20:45:55 Lyon, kdysi Lugdunum, zasluhuje malou zajížďku, i když není na optimalizovaných trasách do nebo z francouzských Alp. |
Tartiflette - obyčejná solidnost [článek] | Zobrazeno 1023x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
07.06.2011 20:44:55 Jídlo z nižších pater gastronomického Olympu potřebuje patřičné kulisy, aby se mohly projevit všechny jeho vynikající aspekty. Tartiflette se v podstatě připravuje ze zbytků. |
Co je to ten Génépi? [článek] | Zobrazeno 1208x | 1 z 0 odpovědí |
---|---|---|
07.06.2011 20:43:52 Likér, bez něhož se v Savojsku nic neobejde. Nutná výbava každého lyžařského instruktora a povinný digestiv. Označení likér trochu odrazuje a lepší to není ani s přirovnáním k naší becherovce. |