Domů Diskuze Dětské lyže delka detskych lyzi

delka detskych lyzi

19.11.2013 13:41:17 #1 

inej muž

přečetl jsem snad veškeré diskuse, které na toto téma na tomto fóru historicky probíhaly a prosím o radu. Kluci (7.5 roku, 133cm, 6let, 123 cm) dobře lyžují, byť nejsou v žádném závodním oddíle. v současnosti jezdí na atomic redster o délce 120 a 110cm, R 9 a 8m. Z diskusí a doporučení jsem nabral dojmu, že by jim pomohly delší lyže. Menšímu ty 120 a většímu buďto 130 nebo dokonce 135cm. doma máme asi tři roky staré juniorky Head GS, 135cm, R 14.2m. Nicméně abych na ně dostal současné Matýskovy lyžáky, budeme muset převrtat vázání, které je na výrazně větší lyžáku. Dává to smysl? na sníh se podíváme letos ještě minimálně 4 celé týdny plus víkendy, tak nechci odkládat něco, co by jim pomohlo v dalším rozvoji. Navíc hned v prosinci absolvují týdenní camp, tak bych to rozhodnutí měl udělat co nejdříve. díky za jakoukoliv radu.

24.11.2013 14:29:49 #2 

mark7 muž

Taktéž trochu dilema,dcerka 4.7roku 116cm asi 23 kg jezdí od necelých 2 let.min.rok 90cm nyní jsem chtěl 100 ,ale po diskuzi s instruktorem co učí ve :„švajcu“ jsme se nějak dostali na délku 110cm.Vezmu asi Völkl Junior Racetiger Red + Marker M 4.5 EPS, 12/13 Tak bych se asi být tebou nebál těch 120 Co na to „krab“ jeho příspěvky mají hlavu-patu.a někde již psal ,že tyto délky vůbec nevadí.myslím,že to spíše naučí na lyžích jezdit než krátké co se všeljak verglují.

26.11.2013 17:21:02 #3 

Dako Sport

Dle mě u dětí centimetr sem nebo tam nehraje roli. Stejně z toho hned vyrostou a na cajdání pos něhu to je fuk. Pokud už začínají točit, platí to samé jako u dospělých, tedy okolo 10 – 15 cm kratší.

ski to die

25.07.2014 22:41:16 #4 

25-ka

kolko meria dieta tolko maju mat aj lyže? a je to tak aj u dospelých? ja nelyzujem (vzdy som bola na volejbal a turistiku) ale syna by som chcela viest k zimnemu a a aj letnemu sportu tak nech mam aspon ja nejake zaklady co mam kupit.

28.07.2014 08:39:39 #5 

oblouk muž

>> #4, 25-ka, 25. 07. 2014 22:41:16

Nejdříve bys měla, myslím, zvážit, nakolik se chceš TY lyžování věnovat a podle toho volit, zda lyže kupovat a nebo občas půjčit (což by platilo i pro tebe). V půjčovně – lyžařské škole – ti rádi a poměrně dobře poradí. Pokud chceš lyžování věnovat víc než cca deset dní v roce, pak bude nejlépe, najdeš-li si skupinku zkušených lyžařů kteří ti poradí s výběrem výstroje a výzbroje i s prvními kroky v lyžařských areálech. Ono to lyžování totiž není jen pohyb NA svahu, ale dost s tím souvisí i cestování, rozvržení času, stravování, odpočinek atd… Přeju ti pěkný zážitky.

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

20.11.2021 16:12:26 #6 

karolina.ka95

V tomto případě doporučuju kouknout na www.simplerent.cz kde mají lyžařské vybavení rozdělené podle věku dětí, nikoliv podle délky.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy