Domů Diskuze Osobnosti ivan podotýká...

ivan podotýká...

02.01.2014 17:04:31 #1 

ivan

Vedle svého „oficiálního“ blogu, přístupného z hlavní stránky mimo tuto diskusi, jsem se s Novým i novým rokem rozhodl založit si tady tak trochu pirátsky velmi subjektivní „blog v diskusi“.

Chci do něj vkládat krátké až střední – dlouhé snad ne, ty nechám jinam – postřehy a komentáře.

Doufám, že tato přímá cesta přes hojně sledovanou diskusi nám umožní komunikaci rychlou a na úrovni vysoké inteligence, erudice a skvělosti našich maličkostí.

Bez mučení přiznávám, že jsem se nechal inspirovat dvěma krabími vlákny včetně jeho obláčku zlatého. S těmito zavedenými značkami nijak nesoupeřím a budu do nich, stejně jako do dalších vláken, s potěšením přispívat dál.

ivan S.

02.01.2014 17:10:51 #2 

ivan

Balada o vojákovi aneb Schumi sražen pirátem

Je hloupé a netaktní hovořit u pacienta v komatu o komedii. Takže se předem omlouvám. Jenže kauza Schumacher začíná nabírat skoro až komické obraty.

Jel sám, nebo se synem? Hned na začátku se objevily obě verze.

Nejprve se uvádělo, že šlo o „extrémně náročný terén“, potom se ukázalo, že k úrazu prý došlo na placce těsně vedle modré sjezdovky.

Údajný citát z policejního protokolu hovořil o „vysoké rychlosti“ a „vážné jezdecké chybě“. Pak se najednou objevila informace, že těsně před úrazem jel pomoci někomu vstát po pádu a že se sotva stačil rozjet. Takže prý, uvádí se 2. ledna, jel jen desetikilometrovou rychlostí.

Jestli to takhle půjde dál, nejpozději o víkendu se dozvíme, že vlastně vůbec neměl lyže na nohou, neboť je odložil, když obětavě pomáhal cizímu děcku. A přitom ho srazil bezohledný pirát ve velkém SUV značky BMW s tmavými skly (eh, pardón, čo to táram, to se mi sem zkopíroval kus úplně jiného textu, sorry), tedy odredovaný snowboardista v plandavém oblečení, nejspíše zfetovaný.

Už to začalo připomínat ony zaručené zprávy legendárního rádia Jerevan. Nebo starý vojenský vtip, kdy se slibovaný švédský erotický film Baba dala vojákovi změní na sovětský epický Balada o vojákovi…

Konec vtípků. Připadá jenom mně, že se okamžitě začaly řešit záležitosti pojišťovácké? Boháč jeho kalibru a zálib jistě měl pořádně vysokou pojistku. Bojuje se přechodem od extrémního terénu a vysoké rychlosti k modré placičce a pohybu málem krokem o její nezpochybnění? O stupeň plnění?

Nejde třeba o handl, kdy pojišťovna, která si takovou celebritu nedovolí nevyplatit a riskovat případnou při, potřebuje „hodného“ klienta (jel pomaličku a octl se tam kvůli pomoci bližnímu)? Také proto, aby se necukali ti obyčejní, k nimž třeba tak vstřícná nebude?

Ale jsou to jenom ošklivé spekulace, snad úplně liché. Možná jde jen o zbrklou snahu médií přinášet co nejdříve co nejvíc informací i tehdy, když nejsou?

Nad vylíčeným vývojem ale nedokážu nezavrtět hlavou.

Berte to třeba jako trochu černého humoru. V situacích, kdy pomoci zraněnému může jen pár lidí v nemocnici a jeho organismus, to někdy bývá jedna z lepších únikových strategií.

P.S. Kdepak o víkendu. Ještě jsem toto ani nestačil postnout (napsáno asi ve 14 hodin) a už jako otevírák titulky iDnesu visí velké tučné „… chtěl pomoci dceři svého kamaráda“.

Takže si z tohoto vývoje kauzy už začali dělat první diskutéři legraci. Moje opatrné spekulace už najednou nejsou příliš originální. Občas je to holt v médiích fofr.

P.P.S. Oakley má už několik dnů reklamu, jakou by si nikdy nezaplatili. Stamiliony lidí zjistily, že božský Schumi používá tyto brýle.

Zatím jsem sice neviděl fotku, z níž by se dal zjistit výrobce helmy (ani jsem nepátral), ale on se časem někdo přihlásí. Či možná, abych zase nebyl překvapený, se už přihlásil. Opakované zdůrazňování, že přežil jen díky helmě, je reklamou ještě lepší.

02.01.2014 17:46:09 #3 

HonzA_ muž

Ivane, uz pribyl i paterak…

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

02.01.2014 17:51:27 #4 

ivan

>> #3, HonzA_, 02. 01. 2014 17:46:09

Všiml jsem si, ale už jsem to nechtěl natahovat ještě o něj.

Jestli si nic nezlámal, bylo by ještě vhodné zdůraznit výbornou funkci vázání (jinak mohl být vymrštěn ještě na další šutr a tam dobit definitivně). Taky rukavice vykonaly svoje.

A nejspíš by s jinými lyžemi dopadl hůř.

02.01.2014 18:34:33 #5 

hm1

Celý humbuk pisálku, kteří za každou cenu pouští senzace nesnáším, neuznávám. Je smutné, že z tak Vážné věci, tolik uznávaného člověka, který toho nejen mnoho dokázal ve sportu, ale pomohl i x-krát darem na živelné katastrofy se dělá taková šaškárna.

Bohužel – je to téma a každý si na tom své najde. Věřím že jak píše ivan, bude to mít své marketingové následky.

Přeju jen MS hodně vůle a zarputilosti, která ho dostala až na vrchol f1 – aby mu pomohla i teď a poradil si se stejnou grácií jako předloni při GP Monaca v 3.části kvalifikace.

02.01.2014 18:48:41 #6 

TomáS muž

>> #2, ivan, 02. 01. 2014 17:10:51

No je mozny ivane, ze pojistovna se treba bude chtit plneni vyhnout. Dokazi si predstavit v pripade smrti nebo vaznych nasledku castku v radech miliard. V tom pripade by vyjezd mimo sjezdovku (kdyby to smlouva nekryla) byl dost pikatni zalezitosti. Proto bych taky chapal, ze tam jel vlastne nekomu pomoct. :) T

02.01.2014 19:20:29 #7 

Boryš

Další info říká, že Schumi neměl své lyže a že mu při pádu nevypnulo vázání a že to mělo podíl na těžkém zranění hlavy. Zpráva stíhá zprávu, co bylo zjevenou pravdou včera již neplatí.

02.01.2014 20:25:51 #8 

HONZAJS122 muž

Sakra, těch brýlí jsem si vůbec nevšiml… Celé mi to začíná připomínat kauzu jednoho prezidenta.. Proč z toho, proboha, dělají takovou selanku. Stejně mu to nijak nepomůže, je to jeho boj…

Lyžuju blbě, ale rád

02.01.2014 20:34:41 #9 

˘Ö˘Krab muž

>> #1, ivan, 02. 01. 2014 17:04:31

JO! A doufám, že stejně naloží se svým prdelačkovým vláknem i CzechSkier.

P.S. Ten snowboarďák byl z Čech a měl na uších sluchátka.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

02.01.2014 21:23:35 #10 

Gravedigger

informace od ociteho svedka, ale predana pres x meziclanku zni, ze Schumimu se pripletla hulka pod lyzi.

02.01.2014 21:30:39 #11 

HonzA_ muž

>> #10, Gravedigger, 02. 01. 2014 21:23:35

Já zase slyšel něco o lyži, která se obtočila kolem nohy. V Meribelu byla prý nedávno delegace nového vedení Skiareálu Špindl.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

02.01.2014 21:44:21 #12 

˘Ö˘Krab muž

>> #11, HonzA_, 02. 01. 2014 21:30:39

Že by legedární lyže Anakunda ? Ale to přece byla zaručená zpráva z naprosto solidního zdroje!
Dali bude poctěn, že na nich jezdil i sám velký Schumi.
Nevíš, měl na nich i origo vázko ze setu? To by totiž ledasco vysvětlovalo.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

02.01.2014 22:14:03 #13 

Navvy

Schumacher leží v umělém spánku a vůbec netuší, co „pí ár odborníci“ ruku v ruce s bulvárními novináři z jeho nehody vytvořili. Kam se na ně hrabe Rádio Jerevan!

03.01.2014 08:48:56 #14 

ivan

>> #6, TomáS, 02. 01. 2014 18:48:41

No právě. Velké divočiny se dělají i kvůli mnohem menším částkám, než jakou by mohlo představovat pojistné plnění po dalších cca 35 let života trvale postiženého multimilionáře s příslušnou pojistkou…

>> #9, ˘Ö˘Krab, 02. 01. 2014 20:34:41

A v batůžku měl plastovou láhev s pitím. Co bys taky čekal od levičáckého snowboardu. Jestli on to nakonec nebyl akt třídního boje v podání anarchisty? Nenávist k multimilionář­skému představiteli kapitálu. K automobilismu, tolik ničícímu životní prostředí.

Nejsme nakonec už taky hyeny, pro změnu se pasoucí na kauze z mediálně rádobykritických po­zic?

03.01.2014 09:05:16 #15 

Martin47 muž

>> #14, ivan, 03. 01. 2014 08:48:56

Ahoj, způsobuj mi prosím i nadále radost tím, že budeš psát jako Ivan. Kopčit D-fense nemáš zapotřebí, nehledě na to, že je v tvůrčím úpadku. Nepsal bych to, kdyby to bylo poprvé ale měli jsme tu již například ošklivé SUV BMW…, a ty jsi natolik formát, že tuto malou kritiku jistě oceníš. Znáš to, člověk často sklouzne někam aniž by si toho sám všiml. Často i můj případ.

03.01.2014 09:34:15 #16 

ivan

>> #15, Martin47, 03. 01. 2014 09:05:16

Děkuju Martine za názor.

“Napodobovat” D-F by mě nikdy ani nenapadlo. To by bylo jako brát si lyžařský vzor z jistého Honzy. Levičácký snowboard, batůžek, plastová láhev, to je přece Václav Klaus. Třídní boj a kapitál je téma vtipů už desítky let.

“Piráta” v BMW vytvořila naše média. Ale máš pravdu, že tuto pirátománii onen D-F rád zmiňuje a v tomto mě to ovlivnilo. Inspirací bych to snad ani nenazval. Něco si u něj přečtu, jiné ne, souhlasím, že úroveň tam zveřejňovaného u­padá.

Takové krátké vážné-nevážné příspěvky do diskuse nepovažuju za opravdové „psaní“, jsou pro mě jiný žánr.

Přesto tvé upozornění povedu v patrnosti a zařadím do svého osobního filtru.

I.

03.01.2014 09:50:16 #17 

ivan

Příroda byla spravedlivější než bafuňář

Matka Příroda, chudinka zneužívaná, se tentokrát, snad ze zoufalství, šprajcla a přinutila namyšlené lyžařské bafuňáře hodit ručník do pomyslného ringu.

Jejich spolek FIS byl nucen odpískat novoroční předháňky svých poddaných v mnichovském areálku. Termínově i sportovně nesmyslné utkání na legračním dvacetivteřinovém svahu, zajímavé pro sponzory, diváky vydýchávající slivestrovskou kocovinu a, bohužel, i pro samotné sportovce kvůli světověpohárovým bodům a penězům za umístění, se pro teplo nekonalo.

Sportovci si tak dále budou muset měřit síly a vydělat na opravdových tratích opravdových hor. Chudák Mnichovan si utrpěné trauma jistě dokázal spláchnout vyprošťovacím žejdlíkem i bez lyžařských hvězd a televizní konzument stejně žil spíš skokanským turné 4 či kolika můstků.

Lyžařský Rhodos zatím zůstává na alpských sjezdovkách. Tamější salta jsou naštěstí pořád nad ta mnichovská.

Těch není ze sportovního hlediska žádná velká škoda.

03.01.2014 12:37:46 #18 

Vlastik33095 muž

Ahoj,aby toho nebylo málo…kolega Schumiho z F1, jakýsi Lewis Hamilton, zveřejnil na svých soc.sítích obrázky z lyžovačky. Nebo spíš z volna na horách. A to neměl dělat. Viz.isport.blesk.

better out than in...

03.01.2014 12:50:15 #19 

˘Ö˘Krab muž

>> #18, Vlastik33095, 03. 01. 2014 12:37:46

Už to tady bylo. Můžeme porovnat kvalitu zpracování.

03.01.2014 13:18:26 #20 

Vlastik33095 muž

>> #19, ˘Ö˘Krab, 03. 01. 2014 12:50:15

no jo…stejnej zdroj, do toho vlákna jsem už nekoukal..omlouvám se za plevel…

better out than in...

03.01.2014 14:09:19 #21 

alv

>> #2, ivan, 02. 01. 2014 17:10:51

bohužel jsem nasel toto vlakno az nyní, tak taky něco prihodim.

jesli ivan nahodou uz neobjevil to, ze kuci z F1 (ren ferr merc) netrpeli zavodnim abstakem a dali si tajny závod. prosakli však tajne zatím neoverene informace, ze to byl tajny fantom od bmv, který mel prekryte loga a sumiho necekane predjel a ten tesne před nehodou prudce zrychlil na uz medii zminovanou rychlost 10km/h.

03.01.2014 14:30:46 #22 

alv

>> #6, TomáS, 02. 01. 2014 18:48:41

souhlasim tome s tebou. nas by pojistovna poslala do oneh mist, protože se pojisteni netyka na jizdu mimo sjezdovku a pokud by ses z koma probral tak bys zjistil, ze mas takovy dluh, ze by sis to mohl rovnou jit hodit.

03.01.2014 14:33:39 #23 

ivan

„Státní zastupitelství v Albertville mezitím zahájilo vyšetřování Schumacherovy nehody. Objasnit chce především otázku, zda při pádu hrála roli příliš velká rychlost nebo zda šlo o nešťastnou souhru okolností a bude třeba kamenitý úsek mezi značenými sjezdovkami, v němž se pilot vážně zranil, lépe zabezpečit.“

OMG, proč státní zastupitelství? Možná mám pomýlenou představu o úřadech a úkonech, ale co s tím má společného státní zastupitelství? Řeší snad ostatní pády a zranění lyžařů utrpěná jasně bez cizího zavinění mimo tratě?

Pokud odpovídá video, které natočil Bild, je to typický neupravovaný pruh mezi ohraničenými upravenými tratěmi. Tedy ani lyžařská trať, ani lyžařská cesta, nýbrž území, které nikdo nezabezpečuje ani neupravuje.

Vymluví mi někdo, že kdyby si tam dali do huby no-name Honza Vomáčka, John Smith nebo Saša Lyžnikov, byl by celý problém na úrovni on, záchranáři, nemocnice, pojišťovna?

Že nad celebritou hysterčí fanoušci a média, je v dnešní zpovykané době běžné, ale že by už i státní orgány?

Pošlou na to kamení menzimuka, ohradí to plotem? A jak dlouho bude trvat, než se z toho zlého šutru stane poutní lyžařské místo? A kolik „zaručeně pravých“ kamenů, o něž se Božský Schumi (málem) zabil, bude asi časem k mání jako tamější suvenýr?

Ještě pořád nejsme nakonec ty taky přikusující hyeny? Nebo jenom máme zdravý rozum?

Nahnali tam plno nebožáků z kdovíkolika redakcí. A ti teď vlastně nemají o čem psát. Jejich pobyt přitom stojí plno peněz a něco za to dodávat musejí. A tak vaří z vody. Jsou svým způsobem chudáci, i když je to jejich ne špatně placená práce.

Už asi nebudu nadskakovat kvůli každé další banalitě.

03.01.2014 16:27:38 #24 

orim muž

>> #23, ivan, 03. 01. 2014 14:33:39

Ivko, prečo štátne zastupiteľstvo? Zrejme to ukladá ich trestný kódex. Niektoré šetrenia sa musia vykonávať „ex offo“ hlavne keď dôjde k závažnému následku (čo evidentne u M.S. bolo). Domnievam sa, že také isté vyšetrovanie by prebiehalo aj u inej osoby. Je otázne z akou intenzitou, dôslednosťou, prostriedkami a pod. Niečo podobné existuje aj u nás a predpokladám aj v ČR. V tejto veci nie je rozhodujúce či k úrazu došlo na trati alebo nie, ale či tam bolo cudzie zavinenie a v akom rozsahu.

03.01.2014 16:32:15 #25 

Martin47 muž

Přidávám se k novinářské obci a vypouštím do světa zprávu, že jako správný jezdec F1 jezdil stylově na lyžích Volant a nehodu způsobila závada posilovače.

03.01.2014 20:46:27 #26 

ivan

>> #24, orim, 03. 01. 2014 16:27:38

Ano, přijímám. I manželka mě upozornila, že ve francouzských detektivkách se osoba označovaná jako „státní zástupce“ (možná též „vyšetřující soudce“, nevím, je-li to totéž) zapojuje do vyšetřování mnohem více a častěji, než by u nás odpovídalo roli státního zastupitelství.

Takže věřím, že je to podle jejich zákonů a tak, jak má být. V takovém případě jsem se zase dozvěděl něco nového.

03.01.2014 21:06:37 #27 

Thomas muž

Tož chlapi, o malů chvílu bude mať ta schumacherská Irenka spoustu kačáků a o to ji dle rychlého měnění argumentů nehody šlo,kdo sa hlásí do služby lyžování ??? Uděláme radost blonďaté Irence a pojišťovna všecičko platiíí.

Dynamika pohybu se přizpůsobí vizi

03.01.2014 21:17:24 #28 

Navvy

>> #26, ivan, 03. 01. 2014 20:46:27

Ano je to rutinní postup. Když se u nás někdo takto zraní na lyžích, také to šetří policie.

03.01.2014 21:21:34 #29 

m3 muž

Už máme odolné helmy,odolné páteřáky a teď nově i kamery

Jsem zvědavej co ještě nového se dozvíme.

03.01.2014 21:22:26 #30 

ivan

>> #28, Navvy, 03. 01. 2014 21:17:24

Jasně. O policii mi nešlo, nýbrž o to „státní zastupitelství“.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy