07.02.2014 09:33:05 #61
>> #55, CzechSkier, 06. 02. 2014 20:45:06
To by bylo plýtvání zdroji, uděláme to jinak. Já založím církev čisté hrany a budeme uctívat svatý kužel. Ty mi se svou stranou v restitucích přihraješ komplet všechny lyžařské areály v ČR včetně přilehlých ubytovacích kapacit a ve Špindlu (bude přejmenován na Svatý hranov) proběhne v rámci církevního svátku Velkého sněhu svatořečení některé z celebrit.
07.02.2014 11:01:50 #62
>> #61, Martin47, 07. 02. 2014 09:33:05
Na nových poštovních známkách bude místo Starého Nealkovirotika vyobrazena „Dáma s hranostajem“ (L. da Vinci, namaloval asi 1488–1490) – tedy ten hranostaj je ve skutečnosti nejspíš fretka, ale taky dobrá…
Se sektou militantních uctívačů hrany už máme jisté historické zkušenosti, bude nově odborně zpracováno ve spisu „Dějiny hranického hnutí v Čechách a na Moravě 1990–2010“, beletristicky pro širokou veřejnost vyjde „Rudá hrana nad Kladnem“ a v novém překladu také stěžejní světové dílo „How the Steel Was Tempered“ (orig. Как закалялась сталь).
Soudruzi z východu urychleně dodají jak zvací dopis pro R. Bergera, tak hlavně ze svého středu vyšlou nového podepisovače, aby se k nám ten holomek z rakouského pracáku konečně dostal a zúčtovali jsme s ním jak se patří po hranicku. Podepsáno bude na legendárních pisoárech u Hromovky, která bude tímto přejmenována na Hranovku.
Všech těchto taškařic se budu milerád účastnit, ale musí mi být nejvyššími hranickými a státními představiteli zaručeno právo na oblouky s prdelí centimetr nad sněhem za každou cenu – jinak nehranu, hrana-nehrana!
07.02.2014 12:46:41 #63
>> #62, ˘Ö˘Krab, 07. 02. 2014 11:01:50
Chlapci, chlapci. Velké plány jak širé lány, ale zatím si tady jenom taháte verbální trika.
To já mám už 10 let v šuplíku (uloženo 2004, první publikace pravděpodobně v téže době, skiplus) bojovou carvingově-hranovou poezii.
Carverova píseň o hraně
I.
Ať žije jen čistá rýha!
Oblouk nový starý stíhá.
Krájím, řežu, karvuju,
Svou stopu si maluju.
Přehraňuju vskutku v mžiku,
hlavně ani trochu smyku.
II.
Funcarver je bratr v boji,
co na lyžích pevně stojí,
do oblouku se naklání
a po hraně uhání.
III.
Funcarver je bratr můj,
smýkání je pro nás fuj!
Šťastný smýkač hnusný hmyz –
nepřekážej, honem zmiz!
IV.
Carvere, můj druhu,
nepojedem v pluhu!
A nějaké přívraty
ať jsou navždy proklatý!
V.
Čistá hrana je náš cíl,
to jsi dávno pochopil.
Krátká lyže plácačka –
to je pane makačka!
VI.
Je to vůbec možný,
že býval oblouk snožný?
Lyže úzký, dlouhý –
to musí být blud pouhý.
VII.
Základem je vnitřní lyže,
po ní to máš k sněhu blíže.
Pak se vrhni dopředu
a oblouku do středu.
VIII.
Musíš přitom pracovat,
tak se neboj rotovat.
Jedno ale věz:
záklonu se střez!
IX.
Přirozenost velí:
nakláněj se celý!
Kdo se tělem odklání,
jenom náklon dohání.
X.
Milovaná je mu hrana
skoro jako rodná strana.
Náklon! A už řežou lyže,
carver k sněhu blíž a blíže.
Ivan Sosna 2004
07.02.2014 13:54:40 #64
07.02.2014 14:58:02 #65
Pche! Že vraj nejaký Vergílius! Na tieto stránky by mali zablúdiť literárni kritici. Toľko verbálnej rozkoše určite ešte nezažili – prdelačka, prekladový slovník, ideologické zdôvodnenie vzniku novej strany, poézia, aj starší ivanov článok o príprave lyžiara na svah sú perly, nad ktorými by museli padať do bezvedomia!
08.02.2014 00:19:17 #67
>> #63, ivan, 07. 02. 2014 12:46:41
Je to lepší, než jsem podle úvodu čekal. Forma i obsah si podali ruce. Ono je to dokonce i dost informativní. Prostě povedená básnička. Potěšils nás.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.