Domů Diskuze Rady a tipy Jak nakupujete zájezdy na hory ?

Jak nakupujete zájezdy na hory ? (strana: 2)

08.09.2014 19:23:22 #31 

Tesna muž

Tak si vyber z jiného cenového levelu, sedmidenní lyžovačku nabízí někde od 3.500 Kč/os. …

08.09.2014 21:36:39 #32 

šáňa muž

>> #31, Tesna, 08. 09. 2014 19:23:22

hmmm, to jsi nemusel :-?…raději jezdím bez cestovky

09.09.2014 09:06:24 #33 

Tesna muž

To nemyslím nijak zle, jen poukazuji na skutečnost, že tak jako v katalogu jiných CK, i tady najdeš zájezdy za X peněz, ale klidně také za 10 X, přičemž cena obecně odráží parametry, které se diskutují v tomto vláknu.

A podobně, jak zmínili i někteří výše, i moje zkušenost je, že v top středisku se den lyžování (doprava, ubytování 2os. na svahu, skipas, pojištění) v nějakém rozumném termínu vcelku těžko dostává pod 2.500 Kč/os./den. Z tohoto pohledu je i zmíněných 18 litrů (dle obsahu) v normě a soukromě se budeš taky pohybovat na podobné sumě.

09.09.2014 16:33:23 #34 

halus

Posledni tri roky padla organizace hor (jarni tyden v Alpach) na me, tak mam nejakou zkusenost, samozrejme ovlivnenou nasimi potrebami. Jezdi nas kolem 6 a vzdycky jsme chteli jeden apartman, pokud mozno se tremi oddelenymi fleky na spani. Navic jsme radi co nejbliz sjezdovce, aby nikdo nemuzel byt rano nervozni, jestli nahodou nebude mit jeste v krvi. Tohle, spolu s pozadovanou cenou, je uz dost pozadavku, ktere se zrejme kryji s potrebami vetsiny, takze kdybysme hledali mezi last minute zajezdy, tak si myslim, ze nikdy nevybereme tak, abysme byli spokojeni. I kdybysme jeli jen dva, tak bych vybiral radsi z first minute, nez last minute. On ten sirsi vyber muze znamenat i nizsi cenu. Co se tyka Francie vs. Italie, tak 3 roky zpatky jsme potrebovali zajezd s dopravou a tam byla Francie jedina moznost. Zdalo se mi, ze do Italie a Rakouska nikdo dopravu neorganizuje, protoze je to blizko a nebyl by o ni dostatecny zajem. Taky muzu potvrdit, ze na cenu cestovky bych se v Italii ani Francii sam nedostal (zkousel jsem to hledat a pocitat nekolikrat). V Rakousku nevim, to nikdy nebylo nas favorit, protoze jidlo a vino je v IT/FR lepsi :). Letos jsme zacali hledat zajezd nekdy kolem 20.8., nasli jsme par vyhovujicich ubytovani, ale nez jsme se domluvili a rozhoupali, tak bylo volne jen jedno z nich a to jsme jeste museli udelat maly kompromis v terminu. Smlouvu jsem uzaviral 31.8. a dnes zbyvaji v „nasi“ chate volne vicemene uz jen okrajove terminy. Co ale nevim je, do kdy asi pribyvaji do katalogu cestovek nove nabidky. Mozna, ze kdybych prosedel u internetu rijen, tak bych taky sehnal skvelou chatu.

23.09.2014 13:26:06 #35 

Anndy008 muž

Na cenu zajazdu ma vplyv aj termin. Kto nie je odkazany na deti – teda na prazdniny – najma AT/ITA, a vie sa prisposobit, tak v januari dostane vyrazne lepsie ceny ako neskor. Pisat vseobecny navod na vyber strediska asi nejde. Kazdy pozaduje nieco ine. Ja a spol. pozadujeme aj urcity komfort byvania a tak, cize hlada sa vsetko mozne. Po pravde viacej pozeram na to, ako na svahy. Kedze tie su vsade velmi dobre :). Osobne mi je jedno, ci ma stredisko 50km alebo 150km zjazdoviek, viac ma zaujima ci ma ubytko saunu alebo nie. Nemam rad kazda jazda ina zjazdovka. Rad si aspon par krat za sebou zopakujem jednu a tu istu. Po pravde – 3 roky dozadu sme natrafili na jedno mensie stredisko + ubytko v ITA a odvtedy tam chodime na tyzdennu lyzovacku. Je to mozno divne, ale je to z nasho pohladu vyborna kombinacia ceny, vzdialenosti, komfortu, sluzieb a svahov. Takze vzdy sice hladame nieco podobne inde, ale bud je to vyrazne drahsie, dalej, alebo oboje, ci zase horsi komfort a tak nakoniec skoncime tam. Tiez sa mi paci, ze nas uz beru ako stamgastov a ja sa tam citim skoro ako doma. Ale ako pisem hore, kazdy ma ine preferencie.

01.10.2014 21:49:47 #36 

Baracuda777

Jak jsem to tady pročítal není to jednoduchá věc vybrat si správně. Letos jsem organizátor zájezdu já a tak jsem už projel spousty CK apod. Máme to o to těžší, že MUSÍME objednávat brzy, protože se musí vyřídit proplácení faktury za pobyt přes zaměstnavatele, který nám přispívá několika tisíci na dovolenou.Takže hledám něco pro 6 osob v Rakousku a nejde mi nějak do hlavy, že Itálie ač leží dále je s cenama o dost níže než Rakousko. A to je ve většině zájezdů v Itálii včetně skipasu. V Rakousku jsem na žádný letos nenarazil. Tedy s pěknou cenovkou.

Tak hledám dál a jsem docela překvapen, že na 4 dny začátkem prosince s vlastní dopravou a polopenzí mám problém se dostat (s koupí skipasu na místě) pod 7 tisíc.. Holt co je nejblíže nebývá nejlevnější.

01.10.2014 23:32:36 #37 

Tesna muž

Tak myslím, že hledání 4D skipas + 3 noci s HB do 7t.v Rakousku můžeš rovnou vzdát. Skipas v solidním středisku (= větší a výše položené, jelikož zmiňuješ začátek prosince) pořídíš za cca. 40 E/den, takže už jen to máš 4.400 Kč. A polopenze se nenabízí v těch nejlevnějších ubytování, takže pokud najdeš něco za 60 E/den, tak je to velmi dobrý kauf. To jsme dnes pak se všemi ostatními náklady (místní taxa, pojištění, doprava) když levně, tak na 11tKč.

02.10.2014 10:33:26 #38 

mirjur muž

>> #36, Baracuda777, 01. 10. 2014 21:49:47

No jo, polopenze je dražší než lůžko, to je normálka… a pokud na ní trváte, tak to bude něco stát. Na druhou stranu ti to asi může být jedno, protože když od výsledné ceny odečteš příspěvek zaměstnavatele, tak se třeba dostaneš na stejnou částku jako my, co si vaříme sami. :-) Anebo dát přednost té Itálii.

Co tě nezabije, to tě posílí!

02.10.2014 10:42:26 #39 

Baracuda777

Njn co se dá dělat, Tesna mě vyděsila s tím začátkem prosince a sněhem, kam byste doporučili jet kvůli počasí? Vychvaloval se tu Saalbach, Nasfeld naproti tomu eee. Já byl jen Dachstein, kde to bylo u Lienzu dobrý. Ale nejsem bůhví jaký super lyžař :-)

02.10.2014 11:14:26 #40 

Myval muž

Pokud bych se ted musel rozhodnout pro neco na zacatek prosince, tak bych projistotu volil neco, kde je pobliz ledovec, treba Zillertal (a v nouzi dojet na Hintertux).

Nejlepší je TLUSTÁ ( lyže, ale ty hubený jsou taky dobrý :-)

02.10.2014 12:53:00 #41 

šáňa muž

My jezdíme léta na začátek sezóny na Stubai, vždycky to bylo v pohodě, loni od 8. do 11. prosince podmínky přímo ideální. Lyžujeme vždycky první den od 12h a následující tři dny. Permice na tohle stojí 122€. Ubytování v penzionu se saunou a snídaní 33€/noc – tedy bez večeře. Letos jedeme už v polovině listopadu, tak snad něco napadne :-).

02.10.2014 18:38:55 #42 

Tesna muž

Nikoho neděsím. Jen v případě, že budete objednávat dopředu, tak je lepší prostě jet rovnou do výše položeného střediska než pak denně 30 km dojíždět. Začátek zimy může být všelijaký a už jsem zažil půlku prosince v Ischglu, kde se pod 2.000 m.n.m. jezdilo prakticky pouze po umělině a v provozu na začátku sezony bylo možná jen 40% areálu, přičemž areály níže položené na tom byly velmi bídně.

V této době jsou prostě sněhovou jistotou díky nadmořské výšce třeba areály na západ od Innsbrucku.

A také, i když je sníh, tak některé areály otvírají až okolo Mikuláše opět s tím, že provoz středisek bývá kvůli zanedbatelné návštěvnosti vcelku omezený a naplno se vše rozjede třeba až týden před vánoci.

Samozřejmě, pokud si můžu cestu naplánovat týden a méně dopředu (kdy vidím stav sněhu a předpokládané počasí), tak pak klidně můžu vyrazit i níže, ale tohle není Váš případ.

Já jsem se takhle kdysi vydrbal v Jasné, kdy kolem 8.12. to bylo stále jen na túry a po sněhu ani památky, viz. třeba i loňská „lyžovačka“ 30.11. za 1 EUR¨.

03.10.2014 11:25:17 #43 

Baracuda777

Ne v pohodě Tesno, jsem rád, že jsem byl na tuto skutečnost upozorněn. Snad to klapne a sníh na začátku prosince prostě bude a my si zalyžujeme, v opačném případě to bude „nuda“.. Jen pořád nevím, kam jet, to Rakousko toho má tolik, že si vybrat něco u sjezdovky je prostě na palici :-)

03.10.2014 11:34:34 #44 

bohous357

>> #36, Baracuda777, 01. 10. 2014 21:49:47

Tvůj dotaz mne inspiroval k tomu, abych se podíval, na jakou minimálnécenu se dokážu za Tebou zmíněných podmínek dostat ve své oblasti zájmu.

Tvůj hlavní problém je s platbou na fakturu : Pokud si koupíš jenom ubytování, tak to asi bude málo na vyčerpání vašich příspěvků a se sestavením balíčku s permanentkami se Ti nebude ubytovatel párat.

Balíčky si můžeš koupit buď s ubytováním u skiareálu a to vyjde hodně draho nebo by Ti to po domluvě mohl vytvořit nějaký zastrčený hotel v horní dolní, kterému by se vyplatilo pro přežití to udělat.

Takový hotel jsem našel ve Fliess 2 pokoje pro 3 na 3 noci za 410E BB, ceny pro zimu ještě nejsou zveřejněny, ale rozdíl v ceně HB dělal 12E za večeři. Permanentka na 4dny do Serfaus-Fiss-Ladis v období 5.-19.12. stojí 120E pro přespolní (90E pro v místě ubytované, ale to vyjde nepoměrně dráž).

Tak si to přeber. Martin_B by Ti asi dokázal nabídnout takový balíček v Leogangu, ale těžko za Tvoji cenu. Hodně štěstí.

03.10.2014 17:58:38 #45 

Tesna muž

Tak ohledně faktury bych to řešil následovně. Sehnal si normální ubytování pouze se snídaní za 30–35 EUR/os./den, což absolutně není problém. A s ubytovatelem se domluvil, ať ti na fakturu hodí i cenu za 4D skipasy, což už bude na využití celého příspěvku od zaměstnavatele stačit (?).

A s ubytovatelem se domluvíte, zda Vám je skutečně koupí on, nebo Vám při příjezdu dá prachy proti dokladu o koupi skipasu, popř. Vám dá prachy a dobropis. Podle mne by byl sám proti sobě, aby v polomrtvé mimoseně nevzal kšeft se 100% platbou předem včetně nějakých 900E za skipasy, i kdyby je Vám měl za 2 měsíce vracet.

A to, co ušetříš ubytováním se snídaní proti polopenzi (řádově 30EUR/os./den, tak za to máš v normální hospodě večeři včetně 3–4 škopků …

03.10.2014 19:56:34 #46 

Baracuda777

Tyyy jo, to jsem ani nečekal takové odpovědi, děkuji moc. Pravda je, že na Leogang jsem se koukal, mám apartmány i na FB protože se tam chystám delší dobu už i v létě na kola. Ale ceník byl pro mne dost složitý, ale zase domluva by byla asi jednodušší – s Čechem. A nevím ani jak daleko jsou tam sjezdovky a v jaké kvalitě, vím jen, že je to Mekka pro kola :-) Příspěvek je 5000,– na osobu. Tak to už o víkendu snad nějak rozlousknu a díky všem za podněty a nápady, ještě se prohrabu co kde je popř. zkusím něco vymyslet.

03.10.2014 20:50:39 #47 

Baracuda777

Leogang je suprově položený koukám, do Saalbachu kousek, jediné mínus je asi jídlo, kdy bychom se o sebe museli nějak postarat :-) A mají suprově popsaný manuál. A třeba ubytko v Brusince pro 4 osoby by vyšlo na 3 noci na 260 eur a dalších 4×120 jsou třídenní skipasy pro 4 lidi, dohromady přes 20 tisíc i se skipasama. Takže doplatek pro jednoho max. do dvou tisíc. Bez jídla, to už by šlo :-)

04.10.2014 01:31:51 #48 

Martin_B muž

>> #44, bohous357, 03. 10. 2014 11:34:34

Ahoj kluci, už se taky těším na zimu. Stejně jako spousta z vás. Ze zvyšujícího se počtu diskusních příspěvků je vidět, že se nezadržitelně blíží…na ledovci v Kaprunu už je pěkně bílo…

Ukážu Vám cestu rájem (lyžařským)...tak přijeďte.

06.10.2014 17:12:23 #49 

Handulka

>> #47, Baracuda777, 03. 10. 2014 20:50:39

>> #47, Baracuda777, 03. 10. 2014 20:50:39

Tak já umím prosinec 3dny lyžování se 3mi nocemi s polopenzí za cca 7100Kč včetně pojištění storna,léčebných výloh a zodpovědnosti na Kaunertálském ledovci s možností lyžovat i na neledovcovém Fendelsu. Stejně tak umím napsat fakturu pro zaměstnavatele. Napiš na hanka@hanka.cz, nebo zavolej 603824058. Pokud nechceš dojíždět, tak se na tuto cenu nedostaneš.Dojezd do 20ti km/30min mi přijde OK.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy

Alpine Ski World cup 24/25

Lyže pro dívku

7

Samolepka na lyže

My Dolomiti Skicard

6

Ponožky

Tělesná váha 120kg

3

ESTER LEDECKÁ

Předvánoční lyžování