23.12.2009 09:42:41 #31
Ahoj, tak jsem nakonec vyrazila, ale jen do Wagrainu, na Kronplatz už by to
bylo moc narychlo. První den azuro a minus 20, ale šlo to, vůbec nefoukalo.
Sjezdovka na Wagrain i Moadoerfl ok, ale přes noc napadl čerstvý sníh,
který nestihli zarolbovat, takže odpoledne byly muldičky, ten sníh se
bohužel s tou umělinou nespojil. Druhý den už jen minus 5 a opět azuro.
Jezdili jsme kolem Zauchensee a Flachauwinkel. Otevřeny byly i sjezdy do
údolí, do odpoledne byly však vydřené až na trávu, zejména dolů na
Kleinarl a na sjezdovce se objevilo hodně kamení, jezdili jsme tedy jen
nahoře, naštěstí ty sjezdovky jsou dlouhé dost. V super stavu byla
sjezdovka z Flachauwinkel na Rosskopf, byla až do večera perfektní a hlavně
je tam nová kabina i sedačka! Třetí den bylo už plus 5, jeli jsme pro
změnu na Grafenberg a na St. Johan am Pongau, super! Nejlepší den. Sjezdovka
nebyla na přímém slunci a držela až do večera, pár lidí, azuro, wow!
Lepší než Flying Mozart nad Wagrainem… no a teď už tam bude jen tát a
pršet Pokud se chystáte
do oblasti Salzburgska, doporučuji spíše Obertauern, tam je sněhu více nebo
v Skiamadé jezdit vršky. Dole to teď na 100% sleze. Š.
23.12.2009 13:30:05 #32
>> #29, Petris, 18. 12. 2009 22:12:13
Tak to info z Kaprunu. Neděle jasno –17°C, nikdo na kopci fajnová lyžovačka, v pondělí prudké oteplení na –8°C, dost velký vítr, pocitově horší počasí a větší zima než v neděli. Během dne pro silný vítr postupně zastavovali lanovky. Lidí ještě míň než v neděli. Drobné freeridery se daly najít a zajet, ale sníh upěchovaný větrem na fest. Sjezdovky výborně upravené, tvrdý podklad zodpovědně udržovaný. v úterý jak jsem četl už pro vítr nepustili nic, ale to mám jen z netu. Hore zdar a ať už to pořádně napadne.
24.12.2009 11:46:52 #33
Tak ja pridam info z Bormia: 20.12. nahore azuru a –27° a lehky vitr – dalo se to zvladnout bez problemu, super tvrde pisty. 21.12. Santa Caterina kolem –15° nahore bila tma, pri sjezdu do udoli kolem –10° a paradni lyzovani, v celem stredisku bylo cca 20 lidi. Nebal bych se tam vyrazit i behem vanocniho silenstvi. 22.12. Bormio cca –2° a 30cm novyho prasanu a dal snezilo, takze na vrchol jezdila jenom kabina a tedy paradni freeride kde jsme jezdili jenom my cely den. Do rana 23.12. napadlo dalsiho pul metru ale to uz jsme jeli domu takze po klesnuti 1200m.n.m uz jenom chcalo…
25.12.2009 10:52:30 #34
>> #32, Radyn, 23. 12. 2009 13:30:05 Já byl na kopci až v pondělí a to ještě na Schmitten, slunečno, teplota max. kolem –3 st.C. Lidí poměrně málo, vypadá to že i krize se tady projeví více než minulý rok. Tipuji, že to padne o cca 20% ohledně návštěvnosti. Jinak je znát, že je na Schmitten technický sníh, žádný podklad, takže to moc nedrží a brzo se udělají plotny. Ale to bude asi všude, kde se začalo stříkat na holou teplou zem.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.