26.01.2015 14:44:04 #1
Diskusi ve Snow čtou denně nejspíš stovky lyžařů – chlapci z redakce by se asi mohli pochlubit… Čtou si tu především lyžaři-amatéři a to lyžařsky téměř nepolíbení. Čtou a tu a tam i napíší hobbíci, kteří by z fleku mohli nahradit řadu tzv. „profíků“ a to jak co se týká vědomostí o lyžařském materiálu, tak lyžařské techniky. Jsou tu i pravidelní přispěvovatelé kteří zajišťují, že poznatky, které tu lze pravidelným čtením v diskusi získat, jsou cenné (mám zpětnou vazzbu nejen od amatérů, ale i profesionálů). ALE Vůbec není výjimkou, že se tu objeví dotaz evidentně od lyžařského „panice“, do odpovědí se pustí několik (zpravidla notorických) přispěvovatelů a na doplňující dotazy trpělivě odpovídají, často i s poměrně pracným dohledáním podkladů. Odpovědi jsou fundované a pro dostatečně vyzpovídaného tazatele zcela optimální. A VÝSLEDEK? Tazatel nakonec oznámí, že si koupil (nebo udělal) stejně něco, co jde úplně mimo získané informace… – případně se ani neozve. MYSLÍ TO VÁŽNĚ a nebo je to jen takové cvičení, kdy zaměstnává několik ochotných dobráků??? Ach jo.
26.01.2015 15:22:52 #2
>> #1, oblouk, 26. 01. 2015 14:44:04
Co Tě žere, nemáš kostižer?
- O návštěvnosti si lze udělat odhad podle počtu návštěv u nových vláken, nejde o nijak závratná čísla a koresponduje to třeba s návštěvností mého opakovaně resuscitovaného „Obláčku“. Nedokážu však rozlišit unikátní IP.
- Pravidelní přispěvatelé pravidelným čtenářům kvalitu nijak nezaručí. Pravidelné přispěvatele a pravidelné čtenáře mělo druhdy nepochybně i Rudé právo, o kvalitě obou skupin se dají vést debaty.
- Uplatnění a přijetí zde podaných rad není žádným způsobem závazné ani vymahatelné. Naštěstí.
- Anonymita internetu. Bezplatnost rad. Neví, kdo jim radí (třebas velmi humorně až ironicky, jak to např. CzechSkier a m3 a další mají ve zvyku), nic za to neplatí.
- Třeba rady přinesou nějaký užitek alespoň těm, kterým primárně nebyly určeny, ostýchali se – nebo je vůbec nenapadlo – se na něco takového zeptat.
- Mlčící většina světem vládne.
- ANO! MYSLÍ TO VÁŽNĚ.
26.01.2015 15:33:39 #3
>> #2, ˘Ö˘Krab, 26. 01. 2015 15:22:52
Kostižer nějakej, bohužel, v podstatě mám a tak ty titanaly musím
doplňovat nějakejma D-vápenatejma tabletama . Jak to ve světě chodí
vím, ale tak nejak jsem ucejtil potřebu vyjádřit lítost nad těma co se
ptaj, že podlehnou tomu něčemu uvnitř, co jim holt brání přijmout dobrou
a tisíckrát prověřenou radu.
26.01.2015 15:41:20 #4
Mozna tu jsou taky spousty ctenaru, kteri si jsou vedomi fundovanosti one hrstky prispevatelu, na nichz vlastne toto forum stoji, a take si vazi jejich ochoty se o sve knowhow delit. Jen nemaji potrebu zviditelnovat se vice ci mene hloupymi dotazy. Na druhou stranu, vem si treba takoveho Kraba. Jeho rozbory s fotosekvencemi jsou k nezaplaceni o jeho ostatnim prinosu ani nemluve. Presto vyvstava otazka, kdo komu by mel byt vdecnejsi? Konzumenti Krabovych prispevku nebo Krab, ktery je (nebo aspon nekolik z jeho osobnosti) patologicky na tomto foru zavisly?
26.01.2015 15:48:21 #5
>> #4, Gravedigger, 26. 01. 2015 15:41:20
Bez obav, jen co doléčím pošmodrchanou kyčel, tak naplno zahájím letní přípravu a zmizím odtud. Na lyžích jsem už letos dvakrát stál, nějaké příspěvky napsal, mám splněno.
26.01.2015 15:51:09 #6
>> #3, oblouk, 26. 01. 2015 15:33:39
To se netýká jen bezplatných rad. Lidi neposlouchají rady ani svých lékařů, advokátů, atd. To je prostě život. Ale pár jich poslechne, jako já jsem poslechl Ivana ohledně mých nových lyžáků a dodnes ho za to blahořečím. A ti ostatní, kteří se rozhodli po svém, jsou třeba také nakonec spokojení, i když možná podlehli radám někoho jiného, který jim řekl, že je jedno jaké mají lyže, lyžáky atd., protože důležité je, jak umí lyžovat a tak šli a koupili si něco „v akci“…
26.01.2015 16:06:48 #7
>> #6, Navvy, 26. 01. 2015 15:51:09
Snad nebudu za svůj názor kamenován, ale … na většině lyží a ve
většině bot se nedá lyžovat. Důvod je prostý: jsou odladěny k tak
velké vstřícnosti, pohodlí a dobromyslnosti, že reagují v podstatě na
cokoliv … a vlastně na nic tak, jak by měly.
Lyžař se tedy může snažit ostošest, ale když vidí a cítí, že to na
jízdu vliv nemá, tak se na to co? Tak se na snažení brzy vykašle a je co?
Spokojený! (Protože, samozřejmě, přenos podnětů probíhá oběma směry,
tedy lyžař->boty->lyže->podložka, tak
i podložka->…->lyžař.)
S takovým vybavením se tedy ani nemohou naučit lyžovat, protože nemají
odpovídající zpětnou vazbu a nejsou dostatečně upozorňováni a trestáni
za použití osobitého (pseudo)stylu místo správné lyžařské techniky.
Přesto si budou lebedit, jak dobře si koupili a dobře pojezdili, vzít si na
nohy něco funkčního je naprosto oprávněně děsí.
Jednak by mohli zjistit, že neumí lyžovat, obávají se, že jim to bude
nepohodlné, jednak by se v nich z chvilkových záblesků prozření mohlo
usadit podezření, že za jejich „pokročilým lyžováním“ je ještě
něco tisíckrát pokročilejšího, téměř bezbřehého – a to je děsí
ještě daleko víc.
26.01.2015 16:10:31 #8
>> #7, ˘Ö˘Krab, 26. 01. 2015 16:06:48
ne kamenovan, ale do kamene tesan (teda,tvuj citat)
26.01.2015 20:42:01 #9
>> #7, ˘Ö˘Krab, 26. 01. 2015 16:06:48
Já Tě kamenovat nebudu. Souhlasím s Gravediggerem a zopakuji to, co jsem tu už psal kdysi. Sjezdové lyžování mě příliš nebavilo do té doby, než jsem na radu kamaráda vyzkoušel „závodní“ slalomky. Teprve pak jsem se začal zlepšovat a pokoušet se o lyžování. A začalo mě to bavit.
26.01.2015 21:18:17 #10
Jsou lidi pro které je úplná škoda se o jakoukoliv radu / nápovědu vůbec snažit,protože jí nepoužijí a stejně si myslí něco o prdeli.Pak je další skupina,která udělá přesný opak,další skupina která se jen pokusí,ale pak zjistí,že by to mohla nějak „očůrat“.,nebo si to zjednodušit.Naštěstí jsou i ti/ty kteří/které si poradit nechají a ti úplně TOP dokonce i poděkují.Za pravdu dávám Obloukovi,že jsem zde zaznamenal jen párkrát zpětnou reakci.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.