SRÁŽKA - ÚRAZ - LÉČENÍ - POJIŠTĚNÍ - ZAVINĚNÍ? - REHABILITACE - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Zdraví a bezpečnost SRÁŽKA - ÚRAZ - LÉČENÍ - POJIŠTĚNÍ - ZAVINĚNÍ? - REHABILITACE

SRÁŽKA - ÚRAZ - LÉČENÍ - POJIŠTĚNÍ - ZAVINĚNÍ? - REHABILITACE

01.03.2015 20:50:28 #1 

oblouk

Po dohodě s redakcí jsem sepsal svůj davosskej příběh. Myslím, že na jeho základě může vzniknout užitečná diskuse – výměna názorů a zkušeností, které se nám mohou někdy hodit… Teda raději ne… Tady to je

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

13.12.2016 14:36:40 #2 

karllos

Ahoj mě potkal podobný osud 4.4.2014 zezadu mě nabral snowboardák já v bezvědomí vrtulníkem ZO nemocnice operace viz obrázky potřeboval bych vědět jak postupovat ohledně soudu a odškodnění díky za radu

Fotky

13.12.2016 22:40:00 #3 

Thomas muž

Ahoj,nejezdils náhodou freeride? Hradí se jen prokázané náklady,které musíš doložit. Tzn.zkusím popsat vše , co můžeš dostat:

• zásah horské ti uhradila pojišťovna. Ta to bude chtít po viníkovi v plném rozsahu,pokud tedy on nemá odpovědnostní pojistku.
  • spoluúčast alpenvereinu musíš vznést nárok po škůdci
  • ztráta na výdělku po dobu pracovní neschopnosti.Na to si asi nebyl připojištěn-můžeš nárokovat po škudci
  • ztráta na výdělku po pracovní neschopnosti-můžeš nárokovat po škůdci
  • bolestné ,pokud nedostaneš od pojišťovny můžeš nárokovat po škůdci
  • ztížení společenského uplatnění-zase pokud nedostaneš od pojišťovny můžeš nárokovat od škudce
  • účelně vynaložené náklady spojené s léčením-tj. rehabilitace to stejný
  • věcnou škodu na lyžařském vybavení -to stejný
  • náklady na advokáta- to stejný

To je asi vše. Pak se divme, že srážka s Helmutem se může vyšplhat v zahraničí hooodně vysoko. Takže raději pojistka s připojištěním odpovědnosti na vysokou částku

Dynamika pohybu se přizpůsobí vizi

14.12.2016 20:55:28 #4 

karllos

>> #3, Thomas, 13. 12. 2016 22:40:00

Ahoj freeride vúbec nejezdím naopak tvrdá pista atd tohle se stalo na pisté odkud se tam frajer co mě srazil vzal nikdo neví jel záměnou kámoš a toho nepředjížděl apropo býval jsem dost rychlej tak by mě snowborďák ani ne předjel máme za to že on najíždět na pistu z freerideru a neodkhadl múj oblouk ani rychlost táže lidové řečeno nečuměl a mě to stojí tři roky v hajzlu a čtyŕi operace za sebou ikdyž se snažím diky ortězám ný lyže postavit a děkuji za radu dám to právníkúm

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy