Špindlerův Mlýn: areál se promění do 5 let, slibuje ředitel Jílek [článek] (strana: 5) - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Články Špindlerův Mlýn: areál se promění do 5 let, slibuje ředitel Jílek [článek]

Špindlerův Mlýn: areál se promění do 5 let, slibuje ředitel Jílek [článek] (strana: 5)

09.04.2015 12:59:06 #121 

VixL

>> #113, headskitest, 08. 04. 2015 21:57:52

Nechápu jak moje odpovědi popírají předešlé komentáře, co odkaz na web skiarealu dokazuje? Že jezdí pouhé dvě lanovky při ideálních jarních podmínkách?

Ježdění hřiště pro mě znamená, že jezdím kotvu a jenom hřiště, a nemusím kvůli tomu až dolů na čtyřku. Si myslíš žes mě nachytal na švestkách? LOL

09.04.2015 13:03:58 #122 

VixL

>> #120, korsičan, 09. 04. 2015 11:53:15

skvělé přirovnání s bazény a tobogánem, líp bych to nenapsal

09.04.2015 13:37:39 #123 

valerius

>> #120, korsičan, 09. 04. 2015 11:53:15

Pokud bych byl nahodou ja povazovan za „obhajce“ soucasneho provozu, tak mozna doslo k nepochopeni. Ja obhajuji jejich pravo delat si co chteji (v ramci platnych zakonu, smluv a pravidel) a nulove pravo zakazniku jim do toho kecat. Coz neznamena, ze ti nemuzou vyjadrovat svuj nazor. Naopak, je to zadouci. Ale nejake nedavani a pouzivani (pseudo) argumentu, proc to maji (musi) delat tak, jak ja chci, my prijde nesmyslne.

Mne to take stve. Sbiral jsem jarni zazitky v triu Machytka, Hriste, Stoh. Na druhou stranu necitim pravo, ani nemam ambice, kecat vlastnikovi/pro­vozvateli do cen, struktury permanentek, rikat mu, kolik kdy prijede lidi, kdyz to tak a tak naceni a jak to ma delat.

EDIT: Ted me napada, ze to posledni (struktura permic…) je take celkem OK. Zvatlat si tu muze kdo chce co chce a toto muze byt jen zamysleni nad zvolenym ekonomicky modelem. Ale nektere vytky, navrhy, ci dokonce nejake „dozadovani se“ mi prijde pres caru.

09.04.2015 14:04:39 #124 

korsičan muž

>> #123, valerius, 09. 04. 2015 13:37:39

Možná by bylo dobré přečíst si článek, na jehož základě se tato diskuse vede. Mám pocit, že tady část diskutujících mluví o voze a ta druhá o vrtulníku !!!

Dalo by se říct, že s tvým komentem číslo 123 naprosto souhlasím, pouze v bodě „a nulove pravo zakazniku jim do toho kecat“, jsi úplně vedle. Základem každého byznysu je zákazník, který svým nákupem služeb a zboží říká, co chce. Když si pan Rataj řekně, že denní skipas bude stát 10 000Kč, tak na to má plné právo, ovšem zákazník svojí neúčastí říká, že je to blbost. Jinými slovy, zákazník mu do ceny kecá a to ze 100% !!! :-)

Ale toto vůbec není podstatné a HLAVNĚ TO NENÍ PŘEDMĚTEM DEBATY !

Tady se bavíme o tom, že pan Jílek v článku prohlásil – ZACHOVÁME BOHATÝ PROGRAM A ŠIROKÉ SPEKTRUM AKCÍ PRO VEŘEJNOST !!!!!!!! No a to se jednoduše nestalo – to je celé.

Pokud si pan Jílek zachováním programu a širokého spektra akcí představuje, že zavřeli polovinu areálu + kotvu, tak je to evidentně nesmysl, možná by se dalo říct, že čistokrevná lež. To nechám na vkusu a posouzení každého soudruha.

Zachováním bohatého programu a širokého spektra akcí, si konkrétně já představuji, že vleky a lanovky pojedou minimálně ve stejném „programu“, jako za bývalého majitele. Nic víc, nic míň. Ale spíš víc, protože v další větě pan Jílek slibuje zlepšování služeb.

Tento jeho slib by se dal přirovnat k tomu, že si dám do novin inzerát který bude říkat. V sobotu 1.5. pořádáme lyžařský zájezd autobusem na Pitztal, cena za osobu je 1000Kč. V ceně doprava + skipas. Odjezd v 23:00 ze Staromáku. Platba na místě.

A ty jako zákazník sebereš toho 1.5. lyže, vezmeš si 1000Kč a mažeš večer na Staromák. Tam se u autobusu potkáš se mnou, Tomášem a s ještě asi 5 Jaroškama a pořadatel zájezdu ti sdělí, že se nikam nejede, páč přišlo málo lidí. Co ty na to ??? Už tě vidím, jak mávneš rukou a se slovy „mám nulové právo do toho panu podnikateli kecat“, odcházíš domů.

Pokud to pan Rataj pod vedením pana Jílka finančně neutáhnou, tak měl pan Jílek v článku napsat, že i když bude metr sněhu, tak pokud nepřijedou lidi – zavíráme Medvědín a kotvu na hřišti. Pak by spousta z nás, asi měla to tvoje „nulové“ právo do toho kecat. Jenže on nic takového neřekl !!!

Už to chápeš ??? :-)

v žádném případě s davem, protože pouze leklá ryba plave po proudu ... :-)

09.04.2015 14:21:58 #125 

valerius

>> #124, korsičan, 09. 04. 2015 14:04:39

Jasne, zakaznik voli svymi penezi. Ale nekteri maji i jine ambice jak do toho provozovateli kecat a to je to, co kritizuji.

Clanek uz si moc nepamatuji (takze mluvim o voze…nebo o koze). Bohaty program a siroke spektrum akci pro verejnost nemusi byt vubec o lyzovani, resp. jen okrajove a to i presto, ze se to v lyzarske stredisku podbizi. Alespon pro me. Pro jine to tak byt nemusi.

Mozna jsem clanek proletl jen zbezne, protoze takoveto PR buseni se do hrudi mne nezajima, nekdy mne i vylozene irituje.

K (pred) poslednimu odstavci – jo…je to trosku „ohle“, resp je to slozitejsi, ale dejme tomu. Pointa je zrejma.

09.04.2015 14:28:14 #126 

Másin muž

>> #123, valerius, 09. 04. 2015 13:37:39

Kecat bysme jim do toho naopak ve vlastním zájmu měli. Oni (Melida) nejsou vlastníci, ale maj to jenom pronajmutý. Takže vyjádřit nespokojenost s přístupem Melidy k provozu areálu považuju za důležitou, byť mi je jasný že na to zvysoka se.ou.

Jako vlastník nemovitosti si s ní nakládej přesně jak uvádíš, Špindl ale Melidě (zatím bohudík) nepatří, jsou jen v nájmu/podnájmu.

Naprostý souhlas s postřehy korsičana, Tomáše, VixLa a dalších.

Držet hubu a krok, to už jsme tu myslím měli…

PS: nic osobního, pohled na to máme v podstatě stejnej, ale proč tak smířlivě?

09.04.2015 14:30:55 #127 

TomáS muž

Tak se vracim ze Spindlu a chce se mi brecet. Dnes byl prvni pravy jarni den s jarnim firnem na hristi. Zcela fantasticke podminky a povrch. Hriste na GSr27 do 12:30. Takze to mohlo byt TO FANTASTICKY pojezdeni, ale nebylo! Clovek se musel brodit dolu po roztekly cerny. Ta byla slusna jen chvilku, ale stejne ji nechcete jezdit, kdyz nejezdite jak Valerius. Je to k placi, z fantastickyho jezdeni mi Rataj udelal jen normalni. Na pristi rok zorganizujeme mensi prevrat mezi sezonkarema. Koupime radeji Czech skipass. Penize z nas sice dostanou, ale ne na nazacatku sezony a muzem taky zkusit neco jinyho. To je ma odpoved na Rataj magement style☺

09.04.2015 14:40:02 #128 

Másin muž

>> #127, TomáS, 09. 04. 2015 14:30:55

Hřiště do 10:30 i na R35, možná i dýl, nemuset valit do rachoty. Jak říkáš, vypnutá kotva je hodně brečivá záležitost.

Jinak všechny sedačky naprosto obsazené, „fronta“ k turniketům. Zájem ale asi holt podle vedení není no…

Pokud Czech Skipass funguje cca viz příspěvky výše, měl by ho na příští rok koupit každej jejich sezonkář, ať maj kluci z Melidy o čem na jaře přemejšlet až to vypnou.

09.04.2015 14:53:42 #129 

valerius

>> #126, Másin, 09. 04. 2015 14:28:14

Jo, vyjadrit nesouhlas urcite ano. Ale obcas mi tu pristup prisel mnohem „agresivnejsi“. I kdz jeste premyslim, jak chci svoji dale pozici hajit a nakolik jsem si ji z pocatku rozmyslel.

Jak uz tu nekde zaznulo, nekdo mel moznost nahlednout na situaci ze strany provozovatele a neni to tak jednostranne a jednoduche. Nekdy mi to tu zavani narokovanim si dotovani „meho“ lyzovani a mych lyzarskych pereferenci. Jak jsem psal jiz vyse, ze zavreli Machytku, Stoh a Hriste, mi zatli ve Spindlu tipec. Nastesti mam i jine moznosti.

A proc tak smirlive? Bud proto, ze jsem ovce (ci jak se rika vovce), ci proto, ze v ambicich a prispevcich nekterych vidim krystalizovat nebezpecne myslenky (ne uplne v tomto vlakne, ale v jinych vlaknech s touto tematikou). Mozna koncici prave tim, co uz jsme tu meli. Tot vse. Jak rikas, pohledm mame v podstate stejnej. Osobne si to neberu, neboj.

Toz uprimnou soustrast, fakt s Tebou citim. Jaka byla Hromovka (je tam snad stin)?

Ja Czech pass mam a celkem jsem ho uzil. Doufam, ze se do nej zapoji na pristi rok i Harrachov, kde bych rad vyzobaval posledni jarni dny (ne, ze by me ceny passu v posledni jarni dny nejak trapily). Tobe by to jako dojizdeci mohlo dost pomoci.

EDIT: Ne, ze by Hromovka mohla parametry uspesne nahradit Hriste, ale je to take „jezditelnej“ kopec a mozna budu rozvazovat, kam jet zitra.

09.04.2015 15:06:40 #130 

TomáS muž

>> #129, valerius, 09. 04. 2015 14:53:42

Neprituhlo dost, takze nebyla k jezdeni:(

09.04.2015 15:07:32 #131 

vašek2

Slysel jsem vrabce povidat si o tom, ze pristi rok Igor a spol. Czechskipass moc chtit nebudou. Nevim, jen jsem slysel. Dalsi veci je, aby skipass fungoval od pul osme – Stoh. Letos nam po upozorneni vysli vstric, pristi rok snad taky vyjdou.

09.04.2015 15:26:50 #132 

Másin muž

>> #129, valerius, 09. 04. 2015 14:53:42

Hromovka může být zejtra super, lepší předpověď. Ráno byl od 7:30 trénink na starý (GS i SL). Dneska ale byla divně měkko-tvrdá, místy bořivá, ne moc rovná a nedrživá. Hřiště dnes dokonalý, černá ráno pro zavírače oblouků jako ty, taky very najs bjůtiful. My do půl hangu driftovačky. Časem šla ale černá do srágor.

09.04.2015 17:15:15 #133 

TomáS muž

Hřiště zejtra nejede. O víkendu ano. V neděli to zavřou! Pak pojede jako bonus jen Hromovka. Takže z kvalitního, krásného, očekávaného jarního lyžování máme VELKÉ HOVNO. Děkuji Rataji, děkuji. Končím toto vlákno a jdu brečet do kouta.

09.04.2015 17:52:59 #134 

neuromancer

Dneska to bylo naprosto super, minimum lidí(skoro polovina jízd sám na sedačce), naprosto bez čekání, osekané hřiště i černá držely skoro do 12 téměř bez lidí, většina na červené a modré, ty držely tak do 10:00–10:30.

09.04.2015 17:54:54 #135 

uhlirpe muž

>> #10, Sekanina, 12. 03. 2015 15:34:40

Ale to je málo, je potřeba více sjezdovek. Dle mého názoru prostory jsou.

09.04.2015 21:02:49 #136 

m3 muž

>> #115, TomáS, 08. 04. 2015 22:43:55

Ty 3 obřáky na hřišti pamatuju naposledy v průběhu sezony 12/13 ve všední dny.Tuto a předešlou nevím.Nějak mě to do Špindlu začalo přitahovat stále méně a když už tak na Stoh.Souhlasím ,že pokud chceš kroužit jen po hřišti je opruz se plácat až dolů.Vše co jsem předtím chtěl mými příspěvky říct je,že si nemyslím,že je tam vše špatně.Zrovna tak jako není vše dobře.Koneckonců každý může vyjádřit svoji větší,menší nebo nulovou spokojenost tím komu dá svůj peníz.Já jsem letos Czechskipas hodně zvažoval,nakonec jsem usoudil,že ho zřejmě neprojezdím.Byla to chyba,resp. špatný odhad.Jinak přeju aby sis ve Špindlu ještě jarní poježdění užil. :-)

PS: byl jsem dnes Klínovci a nemělo to chybu.Trochu jsem vyzvídal jak to tam vidí a odpovědi byly takové neurčité,resp. různé.Údajně by chtěli končit 19.4. ,přestože původně byl plán do 12.4. Sněhu tam je ještě habakuk,ale lidí fakt málo a to bylo azuro.

09.04.2015 21:19:52 #137 

m3 muž

>> #126, Másin, 09. 04. 2015 14:28:14

Kecat bysme jim do toho naopak ve vlastním zájmu měli. Oni (Melida) nejsou vlastníci, ale maj to jenom pronajmutý. Takže vyjádřit nespokojenost s přístupem Melidy k provozu areálu považuju za důležitou

V tomto s tebou souhlasím.Nejlepším vyjádřením spokojensoti/nes­pokojenosti je jestli tam znova přijedu nebo pojedu jinam.Tedy kromě toho,že jim můžu případně napsat,že mě ser… což bude mít asi stejný účinek jako když to řeknu mojí hluchý babičce.

Jako vlastník nemovitosti si s ní nakládej přesně jak uvádíš, Špindl ale Melidě (zatím bohudík) nepatří, jsou jen v nájmu/podnájmu.

V kontextu této tvé odpovědi na to co píše Valerius s tebou nesouhlasím.Víme všichni prd jaké je detailní znění smlouvy o pronájmu.Silně bych se ale divil,že by v ní bylo nějaké ustanovení,které by nájemci (Melidě) nařizovalo kdy,co a jak má mít otevřený případně kolik má stát jaká permice atd.

09.04.2015 22:44:53 #138 

Másin muž

>> #137, m3, 09. 04. 2015 21:19:52

Když někam jezdíš 10 let a posledních 8 let jsi byl spokojenej, není to tak jednoduchý. V kontextu těch mazáků, kteří tam jedou několikátou dekádu je to ještě těžší. Jak mám vyjádřit nespokojenost s ukončením sezony na Medvědíně tím, že budu teď lyžovat jinde to fakt netuším… Štve mě zbytečně předčasný ukončení provozu, netoužím jezdit jinam, proto mi nic jinýho než se ozvat nezbývá.

Nenarážím na jejich smluvní vztahy, sou mi putna, reakce směřovala k „nekecání“ do jejich byznysu ve statusu provozovatele/ná­jemce.

10.04.2015 22:12:14 #139 

m3 muž

>> #138, Másin, 09. 04. 2015 22:44:53

Já tomu rozumím.Rozumím i naštvání z toho ,že nejede to co ve Špindlu na jaře jezdilo a skončí když je tam ještě mrak sněhu.Samozřejmě v tuhle chvíli s tím asi nikdo nic neudělá i kdyby se rozkrájel.Areál směřuje s novým majitelem/nájemcem jinam ,to už bylo znát minulou sezonu.Některé věci se sice letos oproti loňské sezoně podařilo částečně vylepšit(tedy alespoň směrem k závodnímu lyžování),ale je to asi i díky mnohem lepším sněhovým podmínkám.Osobně si myslím,že se situace s jarním provozem bude opakovat,bohu­žel.Taky jsem se tam občas na jaře byl sklouznot,ale klidně pojedu jinam.

11.04.2015 19:57:19 #140 

radek OL muž

Areál měl letos o 12% větší návštěvnost než loni, zároveň o 12% horší než v roce 2013. Hrubý zisk společnosti Melida zhruba 90 milionů.

12.04.2015 20:29:24 #141 

TomáS muž

Sice jsem říkal, že už tady s pláčem končím, ale nějak mi to nedá. VELKÉ HOVNO se skutečně konalo. Na místo 4 TOP dní, které bychom všichni zažili při normálním provozu nám slovenští finančníci naservírovali parádní rozlučku. Pátek byl jako přes kopírák. Vzhledem k nejezdící kotvě jsme se trápili na černý, tentokrát při zavřený červený kvůli závodům a navíc s o poznání horší úpravou. Sobota byla vrcholem! Lidí jako o prázdninách, zavřená červená, hřiště (tak jak jsem říkal) zcela zničené nesmyslnýma skokama. Ani od prvních jízd se nedalo na něm pořádně jet na GS190R27, protože tam prostě nebylo místo. K tomu všemu skutečně špatná úprava.

Ke skokům se musím ještě vrátit. Buď na nich nikdo nejezdí, nebo když se na to lamy vrhnou, tak končí v bezvědomí. U prvního jsem byl připraven volat vrtulník:-( Za jeden den dva kusy. Velké skoky na ledu, co k tomu říct. Snad jen to, že týpci doufám budou v pohodě. Jinak ale trvám na svém, že to je totální nesmysl!!!!

No v neděli se na úpravu sjezdovek radši úplně vysrali. Sice jezdí všechno, ale na sjezdovce se jezdit nedá. V takovém stavu jsem ještě Špindl neviděl. Hřiště bylo zcela nejezditelné. Když to teče, víme všichni, že je to s rolbováním složitý, ale to co předvedli dnes.....opravdu moc špatný.....

>> #140, radek OL, 11. 04. 2015 19:57:19

No jestli stojí pár bannerů stovky tisíc, aby nalákali klienty..... tak myslím, že měli prodělat 200 tis. a nechat všechno jet jako dřív, aby bylo 500 lidí strašně spokojenech. Takhle nějakou stovku vydělali a nasrali dost lidí..... Tak vzhůru na ledovce…naštěstí…

13.04.2015 09:03:01 #142 

JPS muž

Já vždy uzavíral sezonu na Stohu, vloni to ještě dopadlo, i když jsem nepochopil, proč 60% zabraly branky na SL a GS vedle sebe, když se tam motalo dohromady asi 5 žáčků. Letos jsem chtěl jet alesp. jednou, poprvé na webu info, že pro veřejnost bude provoz silně omezen – amercup závody. Druhý pokus byl teď, překvápko – STOH je zavřený. Takže jsem jel opět na Zadov a nelitoval jsem, bylo tam cca 60% plochy se slušným sněhem na půlku dubna a místa ve stínu byly O.K. i v poledne, cena permice kamarádská.

13.04.2015 09:50:13 #143 

oblouk

Někde to jde skoro ideálně. Jak ukazují kamery – kola se točí, dokonale urolbovanýho sněhu habaděj po celém svahu – http://www.skiareal.com/zima/index.php … – ale lidi nejsou. Prší…

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

18.04.2015 20:34:20 #144 

TomáS muž

Letos to je opravdu brečivý. Byly naprosto fantastický 4 dny. Minulý týden čt-ne. Pak bylo velmi dobré úterý a teď sobota. Meteo situace ukazuje „klasickou“ konco-dubnovou výši a severní proudění, takže krásné dny ještě budou. Neděle, pondělí, úterý… Dohromady to letos dá tak 10 fantastickej dní (možná víc), který jsme si na Machytce mohli užít.....

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy

Ziller/saalbach

2

Jaké lyže???

STELVIO v létě

0

ESTER LEDECKÁ

Latrína

Klínovec: [Středisko]

Lyže pre starnúceho lyžiara

Je technika správná?