K2 Apache Recon 177cm

08.01.2010 23:23:14 #1 

garfield muž

Tak mi přišly ze států nový kačeny- K2 Apache Recon 177cm za 490,–USD v setu,ale pravda netuším co od nich mám čekat,jezdil jsem leta obřačky,jak stárnu přešel jsem na slalomky ,a ted mi z hecu kamarádi poslali lyže,u kterejch netuším co mám čekat/popis dovozce,příp e-prodejců mi připadá jako lyže kočkopes/,taky nevím jestli jsou z výroby naúhlovaný hrany a jak…máte s tímto modelem někdo zkušenost? díky garf

09.01.2010 14:56:38 #2 

garfield muž

tak mi k tomu něco napište,to tu nemá nikdo zkušenost s K2 obecně? garf

09.01.2010 16:08:42 #3 

˘Ö˘Krab muž

>> #2, garfield, 09. 01. 2010 14:56:38 Měl jsem 167 MOTO S-comp – nevydržely. Jel ještě jsem na nějakých delších Ap. Crossfire – jistá, tankoidní, ale trochu neochotná lyže.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

09.01.2010 18:59:28 #4 

CzechSkier

>> #2, garfield, 09. 01. 2010 14:56:38

Ahoj garfielde, ty jsi nějakej nedočkavej… :-)

Tyhle lyže mám v dělce myslím 181 (starší model) už asi tři roky. Jsou to dobré pohodové lyže skoro do všech podmínek, do ničeho tě nenutí, používám je při jízdách mimo sjezdovky, a taky když trénuju (ne sebe). Celkově mají charakter asi komerční obřačky, s tím, že jsou měkčí ve špičce i torzně, takže jsou dobré do terénu, boulí a tak na 80% podmínek na sjezdovce. Jdou snadno do obluku, dá se na nich v pohodě udělat jak krátký tak dlouhý oblouk. Na tvrdé sjezdovce nedrží úplně optimálně a při vedení oblouku nejsou samozřejmě tak jisté, jako obřačky. Díky větší šířce pod botou taky samozřejmě nepřehraňují tak rychle, zase se ale líp chovají v hlubším sněhu. Jediné, co mi opravdu vadí je vázání uchycené na kolejnici, které se lehce viklá. Nové modely to už doufám nemají. I.

www.juniorsports.cz

09.01.2010 19:45:12 #5 

garfield muž

díky,jen houšť… to víš,hecování a nedočkavost- před použitím zatřepat,koukám na ně a nevím co s nima budu dělat ,už vůbec co si o nich myslet-je to široký ,jak žehlicí prkno…,takže trochu pravdu jsem měl- kočkopes,chtěl jsem je dát na charitu,ale když říkáš ,že uměj všechno,tak nezbyde, než na nich učit… takže pověst od kluků z colorada- co mi je poslali nelže,oni tvrdí idealní lyže pro profíka instra… a počítám s nimi taky na jarní rozbředlý firn-tzv šlechťák,boule,hlub­ší sníh ,ale jak píšeš,na tvrdej stříkanej sníh nebrat,no na to mám slalomky,jak je brousíš? odhadl bych to na 88 a 0,5 když dám víc budou se kousat a nepujdou usmýknout? díky garf

09.01.2010 23:15:39 #6 

CzechSkier

>> #5, garfield, 09. 01. 2010 19:45:12

Přesně tak, klasika – 88/0,5. Nebo je nebrousím. Jsou to jediné moje lyže, kde broušení flákám. Proto je mám tak rád. Protože když celej den stavíš, přestavuješ, upravuješ nebo bouráš tratě, nebo popojíždíš a zastavuješ s manšaftem, tak ti přijde líto na to brát nabroušené lyže. A přeci jen, k freeride lyžím se hodí trochu „snowboarďácké“ lajdáckosti, ne? I.

www.juniorsports.cz

03.02.2010 18:21:31 #7 

garfield muž

K2 Apache Recon

potvrzuji psané czech skierem-trenerem… /ty raily už jsou jiné …drží -zatím a snad…/

Tak už je mám přečtené…,holky apačky- reconky, fajnová dobromyslná lyže,nebrat na tvrdý stříkaný-umělý-kunstschnee…tam v rychlém tempu a delším oblouku neudrží asi torzně a trochu odskakují na hraně/testováno na černé medvědínské ve stavu 100kg živé sjezdové váhy a lyže dodané z fabriky-nebroušeno/…,jak se podmínky změní,připadne trochu,nebo více hluboký,rozjež­děný,nebo okolo desáté ranní terén-boule, nebo a to hlavně- na učení!!! pokročilejších klientů..vyni­kající… univerzálka -umí překvapivě krátký,střední si jede sama,ten delší na měkčím v poho… a k ceně,má cena 490,–USD-8.820,–Kč nadprúměrně dobrý nákup z USA, jde prý teď i levněji,u nás dotazem na dovozce cena 18.080,–Kč-nesmysl-neprodejné…pro profesionála i neakceptova­telné,i na krámě Vám je „dají“ okolo 14.000,–samozřejmě v setu,podle mého názoru cena za set 12.-13.tis je dobrá alternativa ,,druhé,,lyže-tak trochu děvky pro všechno…Pojedu-li,,ven,,–bude to lyže první… m.garf

26.03.2013 19:09:30 #8 

ondraZ

Zdravím, využiji vlákno: Rozhodl jsem se pořídit k měkké „slalomce“ (K2 MOTO S COMP 2007 160cm, boty Nordica Sportmachine 14 2008), kterou jezdím už 5 sezon a která se v měkčích podmínkách vůbec nechytá – je prostě megaúzká, ještě jednu lyži. Nějakou univerzálku, se kterou mohu klidně vyjet i mimo sjezdovku, na nahrnuté okraje, do lesa, prostě zablbnout. Ale současně by měla umět i v rámci možností podržet na tvrdé sjezdovce. Mám v hledáčku co se tak dá z bazaru pořídit za levný peníz – Dynastar Legend 8000 (cca rok 2008), K2 Outlaw (2008), případne K2 Recon apod. V tom už mám celkem jasno. Otázka zní: JAKOU DÉLKU? Většou jsou tyhle lyže v 174–178 a pak „skok“ na 182–185cm. Moje míry 182/75, myslím že jezdím velmi dobře od mých 6 let, na uvedených skoroslalomkách umím v CZ podmínkách naplno „šlapat“ asi dvě hodiny v kuse. Pak už mně to nebaví a chtěl bych lyži, na které se můžu vozit déle, možná trochu pohodlněji a určitě více variabilně :) Laicky bych vybral lyži minimálně mojí výšky, možná trošku přes. Jenže když jsem koukal na zahraniční fóra ohledně recenzí podobných lyží, tak tam na 182cm lyžích tohoto typu jezdí borci 190/100 a víc… Tak nevím. Díky za případné zkušenosti, ev. doporučení.

26.03.2013 20:12:46 #9 

HonzA_ muž

>> #8, ondraZ, 26. 03. 2013 19:09:30

K2 Apache Recon 177/18 by tě mohl přijít zajímavý. Outlaw jsem nejezdil a Recony mi přišly pro podobné účely vhodnější než Legendy. Vážím o nějakých 20kg víc a i v cca 50cm prašanu už měly vztlak i při ne moc velkých rychlostech.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

26.03.2013 21:13:31 #10 

ondraZ

díky za reakci – o vztlak v prašanu až tak nejde, samozřejmě já bych (z opatrnosti) asi raději lyži kratší, když teď tak dlouho jezdím 160cm… Ale směřuji k myšlence, že kratší lyže bude méně stabilní v rychlejším delším oblouku na tvrdé upravené sjezdovce (jakože já to občas i trošku pustím). Ale nakolik to bude pro mne v tomto ohledu citelný rozdíl mezi délkami 178×184 (?)

26.03.2013 21:48:32 #11 

HonzA_ muž

>> #10, ondraZ, 26. 03. 2013 21:13:31

„Ale nakolik to bude pro mne v tomto ohledu citelný rozdíl mezi délkami 178×184 (?)“

Upřímně? Netuším nakolik ten rozdíl pocítíš zrovna ty. Nic o tobě nevím. Způsob, kterým uvažuješ (kratší lyže méně stabilní v rychlosti a dlouhém oblouku) je v pořádku.

Na druhou stranu, tyhle širší a trochu měkčí lyže nejsou zrovna ty největší hvězdy pro rychlou jízdu na opravdovém tvrdu. Na to jsou zase jiné lyže. Ale jde o to, co pro tebe znamená rychlá jízda.

Stejně tak do lesa, o kterém píšeš, se spíš hodí o něco kratší lyže. Jestli chceš srovnávat, tak asi jedině si někde půjčit lyži stejnou a nebo podobnou v obou délkách/krojeních a uvidíš.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

27.03.2013 11:03:41 #12 

jaroush

Jezdím Recony ve 184 cm, R 20m. Měřím necelých 190 cm na 82 kg váhy. Myslím, že jsem pokročilý lyžař a uvedená délka je úplně v pohodě. V Rakousku jsem je půjčil kamarádovi, který měří necelých 180 cm a váhou ± odpovídal mě a neměl s nimi žádný problem (také pokročilý sportovní lyžař)a byl z nich vcelku nadšený hlavně v delších rychlých obloucích. Myslím, že se na nich dá bez problémů jezdit skoro ve všech podmínkách a pokud je třeba jarní obměk, tak si myslím, že jejich šířka 78 mm je vhodný kompromis, aby se nepropadaly a zároveň vcelku rychle přehraňovaly.

27.03.2013 12:19:21 #13 

ondraZ

Díky. Koupil jsem „pro začátek“ kratší variantu, přece jen jezdím spíše na malých CZ sjezdovkách a semtam i kolem vlastních dětí, obratnost se bude hodit. Uvidíme jak se budou chovat, jsem sám velmi zvědav, možná je stihnu o víkendu projet. SKOL O.

01.04.2013 17:46:33 #14 

garfield muž

>> #13, ondraZ, 27. 03. 2013 12:19:21 Tyhle lyže bych doporučil minim ve výšce ridera=jezdce pro offpiste teren i delší Po letech zkušeností napíšu…,K2 Apache Recon 178cm při mé stejné výšce -teď sem z nich slez :-) = spolehlivá a perfektní lyže allmountain , hlubší nový sníh pobere s přehledem ale i mokrý, odměk, šlechťák přímo miluje ,za tu dobu pořád drží, ale servisována ,jen nebrat na stříkané rovné zmrzlé tvrdosvinstvo ,nebo ranní umrzlý jarní firn,jako náhradu za obřačku a dlouhý oblouk v tempu,jak jsem psal ,tam torzní tuhost nestíhá a má tendenci nedržet odskakovat , ,až to změkne okolo 10té :-) ,pak jo… dnešní freeride byl :-P ,

01.04.2013 20:27:58 #15 

ondraZ

Nakonec jsem pořídil Dynastar Legend 8000 r.2008, 178cm, dnes poprvé na sněhu, offpiste s 50cm prašanu paráda jakou jsem dlouho nezažil, no a na upraveném bohužel nenamazané lyže a ultralepivý nedrživý sníh při teplotě těsně kolem nuly – bylo to drobet trápení. Ale širší střed byl i tak znát, příjemná změna, takový tank. No co už, sezona mi stejně končí, na podzim uvidíme. Po namazání a doladění to bude myslím ideál pro moje potřeby. Překvapilo mně že jsem po přechodu na „delší“ lyže vůbec neměl pocit že jsou dlouhé, myslím že i těch 184 bych v pohodě ukočíroval. Tohle jsou výborné lyže na jakékoli blbnutí v jakýchkoli podmínkách – kromě precizního oblouku na ledě – takže akorát:)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy