Alpenverein- transport vrtulníkem
24.01.2016 21:30:29 #1
Ahoj, měl bych dotaz. Uvažujeme s manželkou, že si sjedname pojištění v rámci Alpenverein. V podmínkách pojištění mě zaujalo to, že hradí transport vrtulníkem u sjednaného přepravce (v rámci Rakouska Tyrol Air Ambulance). Co když mě přepraví jiná společnost? Resp nevím jestli v Alpach lítá i někdo jiný. Nerad bych při nejhorším platil tisíce eur za transport. Nemáte někdo přehled nebo zkušenosti? Diky
24.01.2016 21:45:43 #2
>> #1, petr87, 24. 01. 2016 21:30:29
Pojištění Alpenverein si platím každoročně. Naštěstí jsem vrtulník nikdy nepoužil. Pošli dotaz přímo na rakouský svaz Alpenverein, nebo na jeho zástupce v ČR. Také by mě to zajímalo.
24.01.2016 21:53:16 #3
Také mám Alpenerein a službu vrtulníku jsem bohužel už vyzkoušel. Myslím že řešíš naprosto neovlivnitelnou věc. Když se na sjezdovce zmastíš, záchranář si řekne o doklady + pojištění (pokud jsi při vědomí) a pak ti zavolá vrtulník. Pokud jsi v bezvědomí, volá vrtulník automaticky. Následně nehodu nahlásíš na pojišťovnu a tím to pro tebe víceméně končí.
PS: A ještě doplním. Alpenverein má jednu obrovskou výhodu. V Alpách toto pojištění všichni zúčastnění znají a vědí co obsahuje a co hradí. Takže když si třeba zlomíš ruku a ukážeš kartičku Alpenverinu, hned ti zavolají okamžitě vrtulník, protože vědí, že ten výlet pojišťovna zaplatí. A záchranář tě má hned z krku. Když se prokážeš pojištěním Českých jídelen, nebo podobným pseudopojištěním, tak tě posadí na skůtr a hodinu tě budou svážet k nemocnici. A to z toho důvodu, protože nemají ani ponětí, co toto pojištění obsahuje. To samé platí na pojištění k platebním kartám a podobně.
24.01.2016 22:59:52 #4
V poistných podmienkach je, že Tyrol Air Ambulance je zmluvný prepravca pre následý transport a repatriáciu, nie pre samotnú záchranu.
25.01.2016 08:27:49 #5
>> #4, MMartin, 24. 01. 2016 22:59:52 Alpeverein sekce Praha-Insbruck mám přes 14let a spokojenost… Zde naleznete vše potřebné, včetně otázek a odpovědí http://www.alpenverein.cz/faq/ na základní otázky : Jinak přeprava vrtulníkem ze svahu k ošetření je u AV v ceně „limit“ tam nějaký je 25.000,–EU -dle podmínek , létá to v rakousích samo pod hlavičkou oeamtc=rakouského autoklubu , ale dle lokality,počasí z místa může být i bavorský ,it, swiss .. http://www.alpenverein.cz/…v-roce-2015/
TyrolAir ambu řeší skutečně leteckou přepravu -repatriaci domů do trvalého bydliště
pojistit u AV .-a Ať hlavně to není potřeba Garf
13.12.2016 14:27:08 #6
Ahoj mě to postihlo 2014 byl jsem v bezvědomí srazil mě zezadu snowboardák měl jsem pojisteni od Kooperativy myslím léčebné vylohy v zahraničí plus lyže a cestování vrtulník stal 3900 euro plus zásah záchranářů na sjezdovce vše platila pojišťovna vím že to samé má Allianz nebyli žádné problémy jen jsem přeposlal faktury
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.