Vymena lyzi Salomon Enduro XT 850 Ti (2014) za dlhsie?
07.02.2016 15:45:26 #1
Zdravim,
Vlastnim lyze Salomon Enduro XT 850 Ti (2014)- dlzka 177 cm, sirka stredu 84 cm. Lyze som kupil nove za velmi vyhodnych podmienok, ale bola len takato dlzka, ale teraz rozmyslam, ze by pre mna boli vhodnejsie dlhsie lyze. Moja vyska je 193 cm, vaha cca 90 kg, 30 rokov. Povedal by som, ze som mierne pokrocily, v technike mam urcite rezervy, snazim sa vyhybat smykavemu obluku, mam rad vacsie obluky a vyssiu rychlost (samozrejme vzhladom na nase zjazdovky a moje moznosti). Najradsej mam cervene, zjazdim aj cierne, ale tam uz citim rezervy. Minuly rok som bol na testovacke lyzi v jednom malickom stredisku (zjazdovka dlha 550 m, jarna lyzovacka – podmienky boli uz horsie a ludi bolo vela) a tam som vyskusal vacsinou lyze Salomon ale snazil som sa skusat dhlsie lyze. Dlzka mi vobec nevadila, skor som citil, ze su stabilnejsie, nie su take nervozne ako moje pri vacsej rychlosti. Skusal som Salomon x-drive 8,8 fs (tu som uz citil tu sirku lyze, mozno je to len o zvyku) … Salomon x-drive 8,0 fs … Salomon x-drive 8,3 … Salomon x-race. Kazda bola trosku ina, je pravda, ze uz to nemam v cerstvej pamati, ale ziadna mi extra nevadila. Skusal som aj slalomky, ale tie mi vobec nesadli, takisto uzke lyze, na rozbitej zjazdovke to bolo trapenie. Otazka znie, ma zmysel predat (nechat lyze v rodine) moje lyze a zaobstarat si dlhsie lyze s podobnymi vlastnostami ako mam teraz? (sirka mi momentalne vyhovuje, proste univerzal, kedze lyzujem v roznych podmienkach) Chcel by som urcite zlepsit techniku a v buducnosti nebyt obmedzovany lyzami.
Ospravedlnujem sa za dlhsi komentar, dufam, ze tuto diskusiu trosku obohatime a podiskutujeme o nejakych moznostiach. Inac, sorry, ze stale spominam len jednu znacku, nie som na nu zatazeny, som otvoreny akejkolvek znacke …
Vdaka za pomoc. Ak som nieco zabudol napisat pre lepsiu predstavu, tak sa kludne pytajte.
07.02.2016 18:42:07 #2
Ano kup si delší taky jsem si prošel tím že potřebuji krátkou lyži 160 cm (mám vejšku 172cm a teď prasečí váhu 80 kg) a ktomu ještě slalomku, no a dopracoval jsem se zatím k velice hodný komerční GS (no spíš racecarver) v délce 175 (VÖLKL RACETIGER SPEEDWALL GS) a jsem zatím spokojen uvidíme kam se to bude posouvat dál :)
07.02.2016 18:55:45 #3
>> #1, martynko, 07. 02. 2016 15:45:26
Nic proti Salomonu, ale jak sebe a své lyžování popisuješ, je hodnocení
„žádná mi extra nevadila“ celkem přesné.
Kdybys někde mohl otestovat Fischer Motive 86 Ti a k tomu třeba i Motive
95 Ti v délce 186cm (jako srovnání k 8.3 a 8.8), třeba bys změnil
názor na to „nevadila“.
08.02.2016 21:39:03 #4
>> #3, ˘Ö˘Krab, 07. 02. 2016 18:55:45
Vdaka za odpoved. Takze myslis, ze dlhsie lyze budu vhodnejsie, co sa aj zlepsovania techniky tyka? Inac mam to chapat tak, ze vyssie spomenute Salomony su „nemastne, neslane“? Fisher je lepsia volba (nemyslim znacku ale konkretne Motive 65/95) – vedel by si mi o nich nieco povedat? Viem, ze to bude subjektivny pohlad, ale vsetko je subjektivne :) Inac nespomenul som, ze vacsinou lyzujem cely den s prestavkami a mam rad, ak ma lyza vyhodi z obluka (obrazne povedane, myslim, ze sa tomu nadava rebound), ale zase na moje schopnosti by mala odpustat chyby. Co si spominam este z testovacky, ze moje Salomony oproti testovanym su ovela tazsie, pravdepodobne je to tym titanalom. Mate skusenosti s mojimi lyzami? Rad by som pocul nazor na ne, aby som si vedel predstavit inu lyzu, ktoru doporucite. Vdaka
09.02.2016 05:50:34 #5
>> #4, martynko, 08. 02. 2016 21:39:03
Ahoj, delší lyží nic nepokazíš. Můžeš se sice spokojit s lyžemi,
které Ti „nevadí“, ale nezříkej se hledání takových, které Tě
nadchnou. Jak jsi upřesnil, že od lyží očekáváš rebound a vyhození
z oblouku, ještě rozšířím navrhované spektrum lyží, které by se Ti
mohly líbit a byly by sportovnější, přesto s větší šířkou pod botou,
která jim zase dodává v rozbitém odpoledním povrchu a při jarním
lyžování.
Kästle MX88, Lusti CWR, Völkl RTM81 i RTM84 a samozřejmě již dříve
zmíněné Fischer MOTIVE 86Ti i 95Ti. (Mé poznámky k lyžím najdeš v testu za jménem ‚Ivan‘.)
09.02.2016 20:02:27 #6
>> #5, ˘Ö˘Krab, 09. 02. 2016 05:50:34
Okej, vdaka za tipy. Inac nemas skusenost konkretne s mojimi lyzami? A co sa tyka dlzky lyze, mal by som hladat lyzu dlhu cca 185 cm? A este pre lepsie upresnenie, vyhodenie z obluka zazivam aj na mojich lyziach, takze zase nehladam extra sportove lyze. Urcite je tazke takto poradit, co je pre koho sportova lyza, kde je ta hranica … … Mimochodom len tak na okraj, neexistuje nejaka stranka, kde by bol kalendar akcii, konkretne testovanie lyzi a ineho zimneho vybavenia?
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.