Sešitý přední křížový vaz
07.03.2017 14:36:33 #1
Nemáte prosím někdo osobní zkušenost s tímto zákrokem? Jsem dva týdny po artroskopii kolene, vaz byl sešitý a opatřený zpevňovací stužkou, operace proběhla přesně týden po úrazu. Ještě týden mám nosit ortézu, koleno vůbec neohýbat, došlap jen na polovinu váhy, cvičit pouze zvedání celé nohy v ortéze, teprve po třech týdnech začít postupně rehabilitovat. Snažila jsem se dohledat informace k rehabilitaci a postupné zátěži na netu, ale všechno se týká pouze stavů po plastice LCA, ne po reinzerci, a jak jsem byla poučena v nemocnici, není to prý úplně totéž, co se následného rozhýbávání týče. Trochu tápu, co, kdy a jak dělat, vadí mi třeba to, že nejsem schopná koleno na podložce propnout a to už bych podle mě trénovat mohla, ale netuším jak. Poradíte někdo? Děkuji.
07.03.2017 14:38:41 #2
>> #1, snowy-, 07. 03. 2017 14:36:33
Myslím, že toto je přesně dotaz pro tvého ortopeda.
07.03.2017 14:53:29 #3
>> #2, Vvladimir, 07. 03. 2017 14:38:41
Tak určitě. Ono na ty informace asi i dojde, jenže další kontrolu mám až příští pátek, následně první rehabilitace, když Dr. dovolí, a do té doby mám být vzorný, nic nedělající pacient. Což samozřejmě budu, jsem opatrná stejně jako Dr., aby nám to zase neruplo, jen bych potřebovala mít nějaký výhled, jestli aspoň něco málo můžu pro dobrou a rychlou rekonvalescenci dělat už teď, a co mě čeká dál a v jakém časovém horizontu, aspoň přibližně… Už jen proto, že mám hodně sportující a aktivní děti, a představa, že do léta s nimi nebudu moct nic podnikat, mě lehce děsí…
07.03.2017 14:57:36 #4
>> #3, snowy-, 07. 03. 2017 14:53:29
Jestli chceš trvalé následky nebo alespoň prodloužit léčbu, tak na to jdeš určitě dobře. V tomhle směru je dotaz na internetovém fóru jasně nejlepší volba.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.