Fischer RC4 The Curv DTX

12.03.2017 15:16:18 #1 

TheBradley

Po delší době opět zdravím. Konečně jsem měl tu možnost poprvé si zajezdit během 4 lyžovacích dní na lyžích Fischer RC4 The Curv DTX ve střediscích Steinplatte a Kitzbühelu. Jezdil jsem čistě na sjezdovkách a měl jsem i tu „kliku“ na poměrně rozmanitý povrch. První den byla na sjezdovkách slušná vrstva prašanu neb přes noc sněžilo. Teploty byly pod nulou a viditelnost nebyla nejlepší. Lyže reaguje přesně a dělá to, co jsem od ní očekával, rychle reaguje na změnu situace na sjezdovce a z většího oblouku se snadno přejde do kratšího, mírná vrstva prašanu nebyla takový problém a menší boule na svahu také ne. Horší situace byla na odpolední rozježděné sjezdovce, obzvláště pak na prudkém svahu, kde už kontrola byla horší. První den jsem si na nové lyže stále zvykal, bylo to úplně něco jiného, než na co jsem byl ze starých lyží zvyklý. Druhý den byla situace obdobná, viditelnost byla o něco horší a do toho padal čerstvý sníh, lyžovačku jsem zabalil už v 1 odpoledne. Začínal jsem litovat, že jsem nakonec nepořídil allmountain lyže do hlubšího sněhu. Poté následovala denní pauza jelikož pršelo už den v kuse a vyhlídky byly až do konce dne stejně špatné. Následující den byly sjezdovky jak dělané pro tyto lyže. Po vydatnějším dešti byly sjezdovky lehce namrzlé, ale s tím si tyto lyže dokáží bez problémů poradit, odvážil jsem se i do rychlejšího sjezdu, jelikož se boule tvořily minimálně, lyže prostě v oblouku držely a nestalo se mi, že by došlo k nějakému podklouznutí na plotně, či by se během jízdy dostavil pocit nejistoty. Včerejší návštěva Kitzbühelu na tom byla podobně. Jelikož už se dostavovala únava, a museli jsme řídit ještě cestu zpět do ČR, jízdu na černých jsme ani nezkoušeli. Vyhlídli jsme si jednu dlouhou trasu červené/ke konci modré sjezdovky a lyžovačku jsme si naprosto užili, na mírnějším svahu jedou lyže stejně tak rychle, navíc jsem se mohl lépe soustředit na techniku než na přílišnou bezpečnost, což bylo pro mě plus. Zde jsem musel často přecházet do smýkaného oblouku, jelikož se často sjezdovka mění v přejezdovou cestu a hustota zalidnění byla v těchto místech poměrně veliká. Bohužel si takovou jízdu neužívám tak jako jízdu po hranách. Zpětně trochu lituji, že jsem si nevyzkoušel některou z černých, sklon měly sice místy až moc velký a sjezdovky byly pravděpodobně dost namrzlé, jelikož na tu stranu prakticky slunce nesvítí, ale na druhou stranu jsem alespoň neriskoval nějaký vážnější pád. Návštěva tohoto střediska i Steinplatte určitě stojí víc, než na jednodenní návštěvu, nicméně v Kitzbühelu byla cena skipassu poměrně vysoká (k naší smůle byl včera poslední den sezónního lyžování) a navíc jsme parkovali přímo v Kitzbühelu, kde se platilo dalších 8 euro za parkování, ve vedleším Klausenu se za parkování nic neplatilo a navíc zde byla naše oblíbená lanovka, tak pro příště :D. Z lyží jsem každopádně nadšený, žádný větší pád se za ty dny nekonal, lyže mi poskytly jistotu v jízdě kterou jsem potřeboval. Navíc se jedná o opravdu pěkný pár lyží, doporučuji.

P.S. odborné výrazy příliš neznám a tak jsem psal laicky pouze osobní pocity z jízdy na těchto lyžích.

19.03.2017 19:19:26 #2 

Vvladimir muž

>> #1, TheBradley, 12. 03. 2017 15:16:18

Doufám, že ty Fischery The Curv DTX 178 cm v místním bazaru nejsou ty tvoje:-)

19.03.2017 19:55:18 #3 

Harry žena

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

19.03.2017 21:46:54 #4 

HonzA_ muž

>> #2, Vvladimir, 19. 03. 2017 19:19:26

Taky mně to napadlo…

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

20.03.2017 21:01:54 #5 

TheBradley

Jsem prozrazen :(. Ne, nejsou to moje :D

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy