Atomic D2 RACE SL vs. Lusti RCT (strana: 2) - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Sjezdové lyže - poradna před nákupem Atomic D2 RACE SL vs. Lusti RCT

Atomic D2 RACE SL vs. Lusti RCT (strana: 2)

17.03.2010 21:51:12 #31 

godzzila

>> #30, ivan, 17. 03. 2010 21:28:15

dik,no to viš že vim že pořadna sendvičovka se ničim neda nahradit,ale myslel jsem jestli nemaš nejake odezvy na ty RC4,i když vim že zrovna nekomu budou sedet a nekomu zas ne,a to je ten problem i s těma Atomikama,nejradeji bych si je nekde pujčil v testcentru,ale nevim kde je maji,ty D2 mi docela sedeli,ale porad nemam jasno,a to mam v hlavě ještě Rossignoli radical oversize,taky jezdej vyborne. Jo a dik že si mysliš že jsem skušeny lyžař

17.03.2010 23:25:18 #32 

ivan

>> #31, godzzila, 17. 03. 2010 21:51:12

Nemyslím, jens to tak napsal a znělo to, že to tak je.

Fischerky obecně jsou dobré lyže a i kvalitativně mají dobrou pověst, ale víc nevím.

S těmi Rossi bych byl opatrný. Přece jenom je to komerční tuctovka, od doby, kdy přestaly mít FIS-parametry se hodně zcivilnily a při finanční situaci Rossi group bych očekával i všelijaké „katování kostů“ s možným dopadem na kvalitu a/nebo životnost (soukromá nepodložená spekulace).

Napadla mě možnost napsat do Lusti, jestli by ti nějaký model podle výběru Milan nemohl udělat se silnějšími titanaly, tedy nadprůměrně tvrdý? Kdysi měl snad dokonce 1,2mm plechy, pro něž nebylo na normálních lyžích rozumné použití a nakonec je použil na lyže do vitríny na Sport Prague – ty bys je možná užil? Za dotaz přes www.lusti.cz nic nedáš.

18.03.2010 17:01:47 #33 

TomáS muž

>> #32, ivan, 17. 03. 2010 23:25:18

To je pravda. I já slyšel, že je velmi ochoten udělat v případě přání lyži malinko upravenou požadavkům zákazníka. Dej vědět, jak si dopadl. T

28.03.2010 20:40:39 #34 

prochy23

Zkusím přidat svoje zkušenosti a říkám za sebe Atomic nebrat. Měl jsem červené obřačky i žluté slalomky v nejvyšší řadě. Kromě toho, že rychle „odešly“, tak se mně i mým dvěma kamarádům pokazila pata na vázání. Nutno dodat, že byla v rámci záruky vyměněna. Teď jezdím na Lusti RT slalomky 165 cm, vázání Vist 816 s deskou Vist, a to je někde jinde – dva titanové pláty s dřevěným sendvičovým jádrem proti předraženému plastu od Atomicu. Mimochodem, když uvidíte jakékoliv závodní lyže, tak žádné beta systémy apod. nikdo nemá. Proto v cíli také lyže rychle mění…

28.03.2010 22:29:35 #35 

Jenos

>> #34, prochy23, 28. 03. 2010 20:40:39

Souhlasím s tebou, že poslední modely Atomic na tom s trvanlivostí nebyly nejlépe. Sice mě slalomky vůbec neoslovují, ale měl jsem několik top modelů komerčních obřaček Atomic a jako nové byly všechny naprosto super a ten Atomic feeling, alespoň dle mého názoru moc jiných značek nepřekoná. Ted mám nové D2 GS a je to úplně neskutečná lyže, která nemá moc konkurenci. Už jsem se tu o tom zmiňoval a nechci se opakovat. Takže Atomic nebrat je trošku hloupý názor…

28.03.2010 22:56:43 #36 

ivan

>> #34, prochy23, 28. 03. 2010 20:40:39

Jak bych to nenafoukaně napsal.

My tady o lyžích poměrně dost víme, a to i z pozic jiných než „krámského konzumenta“. To si ostatně můžeš ověřit na řadě příspěvků (ne že bych tě nutil je číst). Takže tady disponujeme i nadstandardním know-how ohledně jak lyží Atomic, tak Lusti. A tím pádem vyjádření jako „Lusti jsou určitě mnohem lepší než Atomic“ (viz vedlejší vlákno) okamžitě vystaví jeho autorovi vizitku jakéhosi „kavárenského žvanila“, který si špatně vybral fórum, na němž chce své názory uplatnit. Zkus případně počíst a jistě pochopíš, co názor na úrovni tohoto fóra vyžaduje.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy