Domů Diskuze Itálie Predazzo - Moena. Nějaké info?

Predazzo - Moena. Nějaké info?

21.03.2010 19:58:55 #1 

RadKov

V následujících dnech bych snad měl mít možnost podívat se s lyžemi do itaského Predazza – Moeny. Najde se někdo, kdo má o tomto místě jakékoli informace, poznatky, zkušenosti? (Množství lidí na svahu, obvyklá kvalita sněhu v tomto období…)

22.03.2010 00:01:01 #2 

CzechSkier

Ahoj,

no pár tisíc kilometrů už mám v této oblasti naježděno. Je to dobrá oblast tak od půlky prosince do půlky, možná konce února. V jiném období jsem tam byl jen párkrát. Řekl bych, že touto dobou je riziko mokrého měkkého sněhu už velmi vysoké. Možná proto bych tam už moc lidí nečekal, i když v sezóně je to dost navštěvovaná oblast. Ale třeba budete mít štěstí. Poloha je to dobrá, na rozhraní několika kvalitních středisek. Více info najdeš na www.dolomitisuperski.com. I.

www.juniorsports.cz

22.03.2010 08:16:01 #3 

Tom_

>> #2, CzechSkier, 22. 03. 2010 00:01:01

"Ahoj,

no pár tisíc kilometrů už mám v této oblasti naježděno."

Na lyžích? Snad ses nedal na lyžařskou turistiku. :-)

Jinak mohl bys mi vysvětlit, v čem je Val di Fiemme tak přitažlivé? Byl jsem 2× v sousedním Fassa a přijde mi lyžařsky mnohem zajímavější přitom cenově podobné. A po Sella Rondě se dá navíc přejet do sousedních středisek.

It's only skiing

22.03.2010 08:35:06 #4 

Radek Holub - SNOW muž

Okolo Moeny a Predazza je to opravdu oblíbené, ale od poloviny března obvykle v Dolomitech lidí rychle ubývá.

Na teplé dny je ideální severní svah Alpe Lusia, cca 3 km od Moeny – pekne cervene i cerne, trvanlivy snih, vyjezd kabinkou nebo expresni sedackou (skipas Fiemme i Tre Valli). Jeste lepe drzi kvalitni snih cervene sjezdovky z Col Margherita do Passo Pellegrino, ale tam je „nepohodlna“ visuta kabina (jen skipas Tre Valli).

Co se tyce Fassa vs. Fiemme: Sella Ronda je urcite dobra pridana hodnota Fassy, ale jinak jsou si dost podobne. Ve Fiemme se najdou zase delsi sjezdovky z vrcholu az do udoli (Ale Lusia, Alpe Cermis).

22.03.2010 09:10:52 #5 

CzechSkier

>> #3, Tom_, 22. 03. 2010 08:16:01 No jo, je to tak, jsem vlastně takový lyžařský turista… Počítám, že tak 300 – 500 km ročně tam nejedeme a při těch letech, co tam jezdíme…

A o Val di Fiemme jsem nepsal já, ale ty :-P Já mám také raději Val di Fassa. Otázka byla na Predazzo, které leží na rozhraní obou údolí a na Moenu, která patří do oblasti Val di Fassa – Trevalli.

Hraniční poloha obou městeček je výhodná právě v tom, že do 15 km dojezdu máš několik solidních středisek: Canazei-Belvedere s napojením na Sella Rondu, Pozza di Fassa – Buffaure s propojením na Alba – Ciampac, Alpe Lucia – Bella Monte, Passo san Pellegrino – Falcade (všchno Val di Fassa, Trevalli) a na druhou stranu pak Val di Fiemme s Predatto-Pampeago-Oberregen a Alpe di Cermis. Takže se můžeš rozhodnout podle nálady a počasí.

Dříve jsem Val di Fiemme nemusel, teď ho mám čím dál radši. V posledních letech tam udělali pár dost pozitivních změn Nová kabina na Cermis a protažení černé až do údolí (jinak to je ta sjezdovka, po které se Lukáš Bauer a další každoročně lopotí na běžkách do vrchu, a také ta, kde sestřelila ta americká F16 tu lanovku, když údajně podlétávala lano), dál je to rozšíření a úprava černé na Pampeagu (dřív byla na jednu nohu) a nahrazení kotvy sedačkou, díky čemuž se využije i hezké hřiště nahoře (asi jako ve Špindlu, ale delší a mírnější), a pak ještě krásná nová červená (tmavě) směrem na Oberregen.

Řekl bych, že na volné ježdění je Val di Fiemme dneska velmi pěkné středisko s velkým výběrem různých typů tratí.

Co se týká Sella Rondy, tu moc nemusím. Sice je výhodou možnost odjet od lidí na méně lidnatou sjezdovku, ale stejně riskuješ, že se cestou v nějaké frontě zasekneš. Pokud víš kam, je lepší jet rovnou na nelidnaté středisko.

I.

www.juniorsports.cz

20.01.2011 13:49:57 #6 

blazena

>> #5, CzechSkier, 22. 03. 2010 09:10:52 Příští týden vyrážíme poprvé do Itálie do oblasti Val di Fassa,podle Vašeho příspěvku to vypadá, že to tam dobře znáte. Mám dotaz ohledně skipasů, někde jsem se dočetl, že se nedají koupit přímo u lanovek, ale v nějakých kancelářích ve městě. Nevíte jak to tam přesně funguje?

20.01.2011 14:30:01 #7 

20.01.2011 21:38:49 #8 

ernie_els

Zmínili jste tady oblast Val di Fiemme. Letos jedu poprvé do Itálie právě do Val di Fiemme/Oberegen. Chci se zeptat na doporučované sjezdovky pro druhým rokem lyžující v květnu pětiletou slečnu a jejího ještě donedávna dobře lyžujícího tatínka. Donedávna proto, že jak si tak pročítám vlákna s hodnoceními videí a radami tak se mě zmocňuje pocit marnosti a zmaru nad mými schopnostmi. Mám chuť vzít lyže a než takhle lyžovat tak to je radši hodit do žita. Ale to sem nepatří. Ale potřeboval jsem se vypsat. Tak jestli někdo poradí co určitě nevynechat, tu „Bauerovu“ sjezdovku si určitě dám. Díky

Když na to příjde taky skáču. Skáču dobře, skáču rád.

20.01.2011 21:52:27 #9 

CzechSkier

>> #6, blazena, 20. 01. 2011 13:49:57 Nevím o lanovce, kde by se skipas nedal koupit. Kromě toho je ještě centrální kasa v Pozza di Fassa, kde nebývají fronty ve frekventovaných časech (změny turnusů). I.

www.juniorsports.cz

20.01.2011 21:55:38 #10 

CzechSkier

>> #8, ernie_els, 20. 01. 2011 21:38:49 To se těžko radí, je potřeba to vyzkoušet. Areály Predazzo, Pampeago a Oberregen jsou propojené, takže to není problém. Alpe di Cermis je samostatný areál, ale jako vude tam jsou sjezdovky pro všechny. I.

www.juniorsports.cz

20.01.2011 22:29:44 #11 

kokoska.rokoska muž

>> #8, ernie_els, 20. 01. 2011 21:38:49

No, pro 5lete dite bych doporucil Belamonte/Alpe di Lusia na samem konci Val di Fieme, smerem na Passo Role.
Jsou tam krasne, siroke, mirne modre dalnice (jizni svahy), na nichz muze mala slecna jezdit prakticky sama. A tatinek se take nebude nudit, obzvlaste nasadi-li si SGcka…

Jinak pan kolega CzechSkier ma samozrejme pravdu – vhodne svahy se najdou skoro v kazdem tamnim stredisku.

Hezky den!

„Tak špatnej lyžař snad ani nemůže bejt slušnej člověk!“

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy