Domů Diskuze Lyžařské boty Přední náklon komínu

Přední náklon komínu

23.10.2017 18:06:05 #1 

Kruťas muž

Dobrý den, dostal jsem nové botky Atomic Hawx Magna 110. Jaké zvolit nastavení předního náklonu komínu? 13°, 15° nebo 17° ?? A druhý dotaz máte někdo zkušenost s jejich technologií Memory fix a případně kde na to mají potřebné vybavení?

Když agresivita převáží nad elegancí, tak lyžování začíná mít smysl.

24.10.2017 15:55:12 #2 

Mára Bednářů muž

Hoj, obchody vybavene upravou skeletu Memory Fit jsou uvedene na strankach Atomic.com viz odkaz zde a staci zaskrtnout volbu Memoryfit a vzdalenost od bydliste v kilometrech. Nevim jak to ma Atomic, ale u Fischeru je tvarovani 1–2× v cene. Podminkou je samozrejme nakup bot v obchode, ktery je masinou vybaven. Tady muze nastat problem pokud byly boty kupovane prez eshop, ktery nema pec na upravu skeletu, takze bude potreba navstivit nejakou kamennou prodejnu s touto peci a za upravu skeletu zaplatit nemalou castku. Koukal jsem na to varovani bot Atomic a podle me by stacila domaci trouba. Fischer ma oproti Atomicu navic proces vacuum a to uz v domacim prostredi moc nejde. Lokalni vytahovani skeletu si muze kazdy udelat doma a staci k tomu: horkovzduska, detsky dalkovy teplomer, polstrovani na problemova mista, chladici gelovy polstar (pro urychleni vychladnuti). Ja si takto doupravoval Fischery.

Nastaveni kominu je individualni a vstupuje do toho vice faktoru napr. i takovy ramp angle bindings (uhel vazani). Jakmile citim, ze mam pri lyzovani volnejsi lytka v dotazenych lyzakach, tak pridavam spoilery a tim rychle zmenim naklon kominu. Lange RS se spoilerama, Fischer RC4 bez spoileru. Zacal bych 13 stupnema.

27.10.2017 15:01:22 #3 

Kruťas muž

Dík za odpověď. Kdysi jsem našel v nějakém archivu SNOW obsáhlý článek, který řešil podrobně náklon komínu u lyžáků a nemůžu na něj už narazit. Nemáte někdo tušení, kde ho najít??

Když agresivita převáží nad elegancí, tak lyžování začíná mít smysl.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy