[Recenze]: Arcore SK-538-A - Diskuze - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ

[Recenze]: Arcore SK-538-A

03.11.2017 23:27:24 #1 

03.11.2017 23:27:24 #2 

Příspěvků: 9

Aspanu

Jen hloupost ale nedá mi to

Prý „v dnešní době to již bez ochranných pomůcek nejde“ ? Bavíme se o lyžování nebo o např. sváření nebo objednávání holky v Jihoafrické republice?? Já se totiž nebezpečně na horách necítím (jako lyžařský instruktor od roku 2012 alepoň 80dní na sněhu ročně) Nesporuji jedinou výhodu ochranných pomůcek a jsou velice užitečné. Sám je občas využívám ale při pohybu na sjezdovkách všude po světě a v lehkém terénu se cítím velice komforntě i bez nich a takové prohlášení mi přijde jako poplašná zpráva

Prý "cena/funkčnost super. Myslím že při uklouznutí u skibaru nebo pád na svahu určitě, ovšem do vyšších rychlostí a sjezdů nebo volného terénu bych stopro koukal po jiných kategoriích než B normě v nejlacinější variantě

Prý „sedí k brýlím“ Good for you ale všichni ostatní máme jiné, tak co teď?

Takže k čemu si dá někdo práci napsat takovou recenzi? Aby se lidi dozvěděli, že se prodává více velikostí a že sou i helmy s větráním a dokonce i levný, jako naozaj?

04.11.2017 08:26:51 #3 

Příspěvků: 1845

fischerbl

Jinej gang...

04.11.2017 09:18:10 #4 

Příspěvků: 1899

oblouk muž

>> #2, Aspanu, 03. 11. 2017 23:27:24

>> #3, fischerbl, 04. 11. 2017 08:26:51

Tohle je případ příspěvků, kterejm zas nějak vůbec nerozumím… – jako kdyby se Thomas množil…

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

04.11.2017 09:51:58 #5 

Příspěvků: 2562

Martin47 muž

>> #4, oblouk, 04. 11. 2017 09:18:10

Bony tady nějak rozdávají na Snow, tuším.

04.11.2017 16:02:20 #6 

Příspěvků: 3742

Harry žena

>> #5, Martin47, 04. 11. 2017 09:51:58

Za recenzie?

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

04.11.2017 17:30:10 #7 

Příspěvků: 1899

oblouk muž

>> #5, Martin47, 04. 11. 2017 09:51:58

Za bůra, vole, za bůra?…

Jeansy v Tůzu r.1965 za 40 Kčs. Exkluzivně se tehdy prodávala jen it.zn.Riffle, která se tím stala v Československu synonymem pro všechny ostatní takový gatě, což snad skoro platí až dodnes…

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

04.11.2017 17:34:51 #8 

04.11.2017 18:44:05 #9 

Příspěvků: 2562

Martin47 muž

>> #7, oblouk, 04. 11. 2017 17:30:10

Fakt byly italský? To jsem netušil. Pamatuji je a papírová etiketa z nich byla ceněná. Osobně jsem si od vexláků koupil první bony v životě na první zahraniční lyže Atomic ARC v životě. Když jsem je z Tůzu nesl, byl jsem jak na drogách. Po cestě domů autobusem je řidič strčil do kufru (samozřejmě byly v obalu) a já se nemohl dočkat až je z toho kufru dostanu zpátky.

04.11.2017 19:37:51 #10 

Příspěvků: 4146

ivan

Ano, mám taky povědomí, že italské. Tohle by ostatně Honza měl vědět.

Akorát ne „Riffle“, nýbrž „Rifle“, puška.

Takový ten plastový znáček na poutko mám dodnes a na něm klíč.

Btw, průměrná mzda 1965: 1493 Kč.

04.11.2017 20:19:49 #11 

Příspěvků: 1282

Vvladimir muž

>> #2, Aspanu, 03. 11. 2017 23:27:24

Já se totiž nebezpečně na horách necítím

Já někdy (často) ano. Třeba na přeplněné sjezdovce. Helma se někdy hodí, když dostaneš kotvou zezadu po hlavě (ty možná ne). Nebo když na tebe na Tuxu spadne kus ledu z opor vleku-kotvy (na Tuxu možná nelyžuješ), nebo třeba jindy. Navíc mi osobně je helma pohodlnější než kulich.

04.11.2017 20:54:16 #12 

Příspěvků: 3742

Harry žena

>> #8, Boryš, 04. 11. 2017 17:34:51

Dik,uz som v obraze.

>> #10, ivan, 04. 11. 2017 19:37:51

J,j.Italie a RIFLE. Ale aj Lee Cooper,tie sa tusim sili aj v licencii u nas. Kazdy spravny honelnik ich nosil.

Par rozvracacov aj LEVIS.

caute Harry

P.S. Bez prilby na svahu ani krok,nieto obluk.Overene praxou.

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

04.11.2017 20:56:55 #13 

Příspěvků: 1899

oblouk muž

>> #9, Martin47, 04. 11. 2017 18:44:05

Jo, to štěstí z tak klopotně vybojovanejch věcí už dneska skoro nikdo nemá šanci zažít – pořadí mohlo bejt různý, ale bylo třeba:

  • vědět, kdy ty gatě (lyže, cokoli…) budou v Tůzu mít
  • eventuelně sehnat někoho, kdo má v Tůzu známou prodavačku aby zboží bylo na tuty
  • vydělat prachy na brigádě (5 Kčs/hod)
  • sehnat někoho, kdo má bony
  • bony koupit a nenechat se zažalovat za devizovej zločin
  • pokusit se usmlouvat cenu bonu pod 5 Kčs
  • zjistit kdy zboží v Tůzu dostanou
  • vystát frontu + uhájit pozici a zakoupit
  • v pořádku dopravit domů a šup s tím do postele (nebo aspoň vedle)
  • pak dělat jakoby nic před kámošema…

>> #10, ivan, 04. 11. 2017 19:37:51

Jo – tak jedno f – přišlo mi to málo na takovou vzácnost…

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

04.11.2017 23:44:10 #14 

Příspěvků: 9

MildasK muž

>> #2, Aspanu, 03. 11. 2017 23:27:24

Dobrý večer pane Aspanu,

jestli říkáte, že helma není potřeba je pouze Váš názor. Díky této přilbě jsem neměl rozbitou hlavu od rámu čtyřsedačky když se mojí dceři při vystupování zamotaly lyže a já musel jít pro ní. A obsluha vleku jen kouká a ani to nezastaví. Já jsem s touto helmou spokojený. A pokud děláte již 5 let instruktora, tak bych se chtěl zeptat jak učíte malé děti lyžovat? Určitě jako první učíte pluh, že ano? Nebo se snad mýlím?

Jinak Vám přeji krásný večer a krásnou neděli.

05.11.2017 07:13:44 #15 

Příspěvků: 9

Aspanu

Krásný večer,

Ano, jedná se jen o můj názor, proto jsem psal, že nesporuju žádné výhody natož Vaše kladné zkušenosti. A sám, když musím, helmu použiji, nejen helmu…Vy ovšem nepíšete „dle mého názoru“ vy píšete „v dnešní době to již bez ochranných pomůcek nejde“ a „těch pádů občas je“

Je to spíše moje chyba, že sem na taková vyjádření citlivej, snad za to může tahle doba šíření různých strachů – vymejšlení lepších nařízení a regulací. Lidé kteří svoje pravdynepravdy píší tak, jako by s nad o nich nemohlo být ani pochyb.

Četl jsem totiž za sebou druhou Vaši recenzi kde jsem se dozvěděl že jako 180cm vysoký chlap propagujete 165 k. slalomky s radiusem 13 jako lyže do středních oblouků s „maximální rychlostí 92,7 km/h v oblouku na přelomu černé a červené sjezdovky ve Skiareálu Dolní Morava.“ a říkám si čím sou takové recenze přínosné laické veřejnosti…

Dnes máme milióny reklam k pasivní ochraně, kolikrát tedy na svahu přemejšlíte o té aktivní?? Soustředit se pečlivě na zvuky okolo Vás, používat své periferní vidění a nezbavovat se ho špatně zvolenými doplňky, rozvíjet své zkušenosti postupně, zdokonalovat svoji techniku a neunáhlovat se. umět překonat své ego v přeplněném svahu a dlouhých frontách atd. atd. … Jednoduší je říct si, lyžování je nebezpečné a ti rytíři ve zbrojích se sluchátky v uších do kterých se řadím mne ohrožují :D … sám nevím proč mě na Tuxu nepadá sníh na hlavu ani proč málo kdy zachraňuju své děti ze sedaček a už vůbec se jima nenechám mlátit přes hlavu, jen dělám to nejlepší co umím, aby se to nedělo…

Nevím jak s tím souvisí pluh ale Nemýlíte se…, učím děti plužit, ovšem ne jako první stání na lyžích.. učím nejdříve balanc, pohyb po rovině, radost ze sjíždění svahu, pohyb po šikmé ploše a pak světe div se. Dokonce i ty děti které si dokáží přijít na paralelní brždění učím dovednosti pluhu, bez toho aby to bránilo rozvíjení jejich dovednosti. Proč to tak je? Protože plužíme celý svůj lyžařský život, (na startu, ve fronťě, na úzké stezce, v nouzi, před žlebem, skokem, díťětem, kámošem, na běžkách atpd.)

Podle Vašeho https://www.youtube.com/watch?… videoeditu by některá pluhová cvičení mohla pomoct v průpravě zatížení spodní lyže i v předozadním balancu, jen dle mého názoru. Doufám, že Vy děti neučíte jak mezi lidmi nekotrolovatelně letět po zádech jako v začátku Vašeho videa.

Váš život není v rukou obsluhy vleku co ho nevypla ani v ledovém svahu, pouze ve Vašich fyzických dovednostech a schoponostech uvažování… helma to nemusí vyřešit

vše v dobrém

05.11.2017 08:53:04 #16 

Příspěvků: 1845

fischerbl

>> #15, Aspanu, 05. 11. 2017 07:13:44

Jestli to někdo přečte až sem, tak ta recenze (resp. odkaz na ni) nebyla napsána zbytečně. ;-)

Jinej gang...

05.11.2017 13:02:26 #17 

Příspěvků: 1282

Vvladimir muž

>> #15, Aspanu, 05. 11. 2017 07:13:44

Souhlasím, nicméně úvodní reakce v postu 2 je trochu hnidopišská.

05.11.2017 13:02:53 #18 

Příspěvků: 9

MildasK muž

>> #15, Aspanu, 05. 11. 2017 07:13:44

Ne neučím, tady je video jak učím svoje děti lyžovat.

A učení pluhu jsem vynechal… pluh přišel přirozeně a sám!!!

https://www.youtube.com/watch?…

Přeji krásnou neděli.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Hledat v diskuzi

Články

17.09.2019

Lanovky v Montafonu

Silvretta Montafon je největším lyžařským střediskem...
17.09.2019

Japonské prašanové a gastro hříchy

Japonsko se díky své přírodní dispozici, zajišťující...
16.09.2019

Martin Barták ovládl Světový pohár v travním lyžování

Po třinácti titulech juniorského mistra světa a dvou...
15.09.2019

SP v travním lyžování: dva Češi na stupních vítězů – Barták stříbro, Mlejnková bronz

České medailové žně na finále Světového poháru v tra...
14.09.2019

Ekvádor: země pro sportovce a dobrodruhy

Když jsem v polovině 80. let poprvé cestoval do Jižn...
13.09.2019

SP v travním lyžování: Martin Barták odstartoval finále vítězstvím

V italském Schilpariu se rozjely boje o poslední bod...

Diskuze o lyžování

Nácvik carvingu na inlajnech?

dnes 08:55:53 od Marek Bednář

Lyže Lusti

včera 14:23:01 od MPS

První evropský skipas? [článek]

včera 14:10:48 od Radek Holub - SNOW

Diskuze - náměty a dotazy

včera 09:44:29 od Petr Havelka - SNOW

PETRA VLHOVÁ

15.09.2019 15:29:03 od Harry

Občasná spolujízda do Alp od podzimu do jara

13.09.2019 23:45:40 od aldator

Počasí 2019/20: jaká bude zima? [článek]

13.09.2019 11:44:55 od korsičan

Kaunertaler Gletscher: [Středisko]

11.09.2019 21:28:57 od Honzag

Plotýnky

09.09.2019 19:37:43 od IIIvan

Dámské lyže

08.09.2019 22:54:28 od mar.bartova