Výběr požitých lyží
18.12.2010 13:55:52 #1
zdravím, po 2 letech půjčování lyží od známých jsem se rozhodla pořídit lyže vlastní. Předtím jsem jezdila asi 8 let na 180cm dlouhých lyžích lehce vykrojených. Pak jsem měla pujčované různé lyže (starší Elan Cross, pak nějaký kraťoučký hodně vykrojený, který mě furt nutily do krátkýho oblouku), z čehož mě nejvíc bavily Fischer Progressor (nějaký starší model). Jezdím nejradši střední oblouk ve vyšších rychlostech, v podstatě pořád na sjezdovce. Považuji se za středně dobrou lyžařku. Váha 78kg, výška 178. Takže teď se rozhoduji mezi několika typy jetých lyží- Fischer progressor 8 nebo 9, asi 165cm? cena 4–5 tisíc. Elan Speedwave 10 Fusion 08/09, 168cm, 7tisíc Elan magfire 12 nebo 14 asi 165cm? cena cca 5 tisíc. Co byste doporučili, případně které jiné lyže by byly pro mě vhodné. Díky za radu.
18.12.2010 14:34:07 #3
Jednou již požité lyže zásadně nebrat. A to bez ohledu na to jak se
dostaly ze zažívacího traktu ven!
Ale teď k věci – otestovala jsi různé lyže a nejvíc tě bavily Fischerky. Tak u nich zůstaň. Určitě by bylo fajn kdyby sis vzpomněla na jakých jsi jezdila. Takhle naslepo si myslím že by ti mohly vyhovovat ty 8.
19.12.2010 13:48:24 #5
>> #4, kalkatka, 19. 12. 2010 12:09:20
Tak jestli je to opravdu ten model (Progressor S+) a ne Progressor 7+, tak potom bych doporučil Progressor 9+.
Protože Progressor S+ je „akční mimokatalogový model odpovídající Fischer Progressor 7+ vylepšený o titanalovou vrstvu“ a 8+ je bez titanalu. Proto 9+ s titanalem.
Ale jestli jsi jezdila ve skutečnosti na 7+, tak bych doporučil 8+.
19.12.2010 16:19:07 #6
jinak jak výše kankan doporučoval ty Elany, tak jsem našla na betu Elan Speedwave 10 + vázání EL 10, Model 2010 (http://snow.cz/…0-red-fusion) za 7290 včetně poštovnýho, což je tak horní hranice, co můžu za lyže dát. A podle toho, co jsem o nich našla, se mi zdají pro mě vhodný a celkem se mi zamlouvaj.
Ty progressory bych musela vzít bazarový a co jsem viděla dneska v Happy sportu a v Harfa sportu, tak ty jetý lyže působěj hrozně opráskaně a já nemám zkušenosti s výběrem byzar.lyží a neumim tak posoudit, jestli nejsou prošlaplý atp. a jestli mi prodavač radí dobře, nebo chce jen prodat.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.