Bezohledný lyžař zranil řidiče skůtru...
26.12.2010 15:16:28 #1
Tak jsem se právě dočetl, že bezohlední lyžaři ohrožují už i jezdce na sněžných skůtrech: http://vary.idnes.cz/…y-zpravy.asp?…
Vážně by mně zajímalo ce se tam vlastně stalo…
26.12.2010 18:40:49 #2
hmmm taky jsem na to koukal jak puk, co si mam predstavit o pojmu bezohledny lyzar- snad nekdo na obrackach v rychlosti 70km/h, ktery jede na hranici svych moznosti??? tezko si lze predstavit prumerneho belocha na lyzich, ktery neudela vse pro zabraneni srazky s nekolikrat tezsim skutrem. spise bych si dokazal prestavit na jizdu nesoustredeneho stareho pana,ktereho uz ti „frajirci“ na lyzich pekne stvou s pocitem absolutni prednosti z duvodu vysokeho veku a skutru. naopak z duvodu zraneni jezdce skutru bych to videl na pochybeni lyzare, ktery ho musel ze zkutru doslova sestrelit.svoje taky asi hrala helma, kterou asi lyzar mel.
28.12.2010 16:10:40 #4
>> #3,
ivan, 26. 12. 2010 20:55:58 Včerejší večerní
zprávy přinesly překvapivé zjištění vyšetřovatelů Policie ČR, kteří
došli k závěru, že to bylo přesně naopak: tedy jezdec na skůtru nedal
přednost lyžaři. Hm-hm…mrkev v zimě…
http://zpravy.idnes.cz/…h-/krimi.asp?…
Bohužel, výsledek celé události je tragický. http://zpravy.idnes.cz/…k-/krimi.asp?…
28.12.2010 16:19:08 #5
>> #4, Krab, 28. 12. 2010 16:10:40
OT: Nebyla jedna z tvých osobností v záběru ze Stříbrné v TV? Oranžové kalhoty, modrá bunda. Kraba na helmě jsem nezaregistroval.
28.12.2010 17:07:42 #6
Já to sleduju. Referování o kauze na iD je značně tragikomické a obrat v označování pravděpodobného viníka mi připomíná slavnou genezi titulků pařížských novin, když referovaly o Napoleonovi vracejícím se do Francie. Napřed psaly „Korsický netvor se vylodil na jižním pobřeží“, potom „Napoleon postupuje k severu“ a nakonec „Jeho císařské veličenstvo je zítra očekáváno ve své věrné Paříži“.
Podle podání momentálně vypadá jako blbec kromě iD také HS, od níž údajně má pocházet původní informace. Jenže kdoví, co přesně kdo komu řekl? Takto referujícímu médiu lze sotva věřit místo, kde se to událo.
Smrťákem je z toho velkej průser a tipl bych si, že to možná skončí až u Nejvyššího soudu.
Za dobré považuju, že se přitom probere téma pojížděk roleb a skútrů po sjezdovkách za provozu. Ne všechny jízdy služebních skútrů považuju za nezbytné, někdy je to jen rychlejší a pohodlnější varianta. Dalším problémem jsou zásobovací jízdy přilehlých chat, dole na Hromovce tak třeba kmitají skútry a občas i rolba celý den.
Na jedné straně hysterčíme se stále větším množstvím ochranných pomůcek, na druhé zůstává řada zdrojů nebezpečí (např. stromy těsně u krajů nedostatečně širokých tratí) a další tam přidají právě ty povozy.
Tady nejspíš šlo o křížení směru sjíždění a bude se tvrdě zjišťovat vše možné. Třeba areál doloží, že jízda byla nutná a věc nešla vyřídit jinak. Ale půjde i o rychlost, viditelnost, signalizaci (oranžový maják) aj. Nezáviděníhodné.
Jinak, nebýt to tak makabrózní, byla by tato kauza skvělým argumentem PRO helmu. Proti „masu a kostem“ je to jasně win-lose situation, ovšem když narazí helma na helmu, a win-win game asi nevznikne…
29.12.2010 21:05:47 #7
„Bohužel, výsledek celé události je tragický.“
Tak to je hodně smutné, bez ohledu na to kdo srážku zavinil.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.