Domů Diskuze Výuka dětí Kam s tříletou

Kam s tříletou

12.01.2018 15:12:38 #1 

kerazum

Zdravim prosím o radu kam jet s třiletou v ČR která bude poprvé stát na lyžich chsi se nejdřiv pokusit naučit sám pokud mně dojde trpělivost tak potom do školky . Které středisko a sjezdovku by jste doporučili předpokládám že pro ni bude idealni pojízdný koberec . Předem moc dík

12.01.2018 15:26:26 #2 

˘Ö˘Krab muž

>> #1, kerazum, 12. 01. 2018 15:12:38

Strašně moc záleží, jak je dcera šikovná a pohybově nadaná. A možná ještě víc záleží, jak moc je zarputilá. Viděl jsem i dvou-a-něco-leté dítě, které ztropilo obrovský povyk, když mu maminka (býv. závodní lyžařka) chtěla sundat po cca 2 hodinách lyže. Přesto bývá opačný jev spíše pravidlem.

Ve třech letech rozhodně co nejmírnější svážek a krátké pobyty na něm, o to častější. V tomto věku dceru nemusíš nic učit, naučí se všechno sama a lépe, než bys jí to ukázal a vysvětlil Ty. Pokud nebude mít motivaci/náladu, tak nenaučí – pak je lépe rok počkat, škola by mohla být i naškodu.
Jen je třeba ji nechat všechno si osahat samostatně. Stačí s ní prostě být venku, případně ji párkrát povytáhnout na hůlce na nějaký malý sáňkovací kopeček. Jakmile toto zvládne, zvládne i dětské vleky s pacičkami nebo začátečnickou pomu s pružným špagátem.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

12.01.2018 19:16:57 #3 

Estrella71

Záleží odkud jste. V Jizerkách je třeba pro mrňata nejlepší Severák. Pokud ale stojí na lyžích poprvé, tak ji ale asi nemá ani cenu tahat hned do nějakého střediska. Syn nejdřív ťapkal na zahradě, postavili jsme mu tam malý kopeček. Nejdřív se musí naučit držet rovnováhu. Desetkrát sjel a desetkrát spadl. Když po jedenáctý sjel, nespadl a dokonce trochu zatočil, bylo jasné, že z něj bude LYŽAŘ. Byly mu čtyři. V pěti jsme jezdili právě na Severák.Takže, souhlasím s Krabem – napoprvé stačí kamkoliv, kde je sníh.

12.01.2018 19:46:11 #4 

plamice žena

my jsme s dcerou zacinaly take nejdriv na rovince kdekoliv aby si zvykla na lyze.pak jakykoliv mirny kopecek.pak instruktor v lyzarske skolicce.zalezi jaky strediska pak mate bliz.vybrat nejake s pasem nebo s pomalym vlekem.my jsme od krusnych hor tak jsme jezdili na bozi dar cesky jiretin kliny…

jsem jen samouk, co miluje lyžování

12.01.2018 20:24:20 #5 

šáňa muž

>> #1, kerazum, 12. 01. 2018 15:12:38

Víš co to je KPF? Klub prdlejch fotrů :-D

13.01.2018 08:11:13 #6 

kerazum

Je mi jedno kam pojedem ale spis krkonose. Proc hledam stredisko protoze dve starsi deti musej nekde lyzovat a ja se budu placat s malou. Obe se ucili az 4–5 s instruktorem po 3 lekcich jezdili jak s draci. Idealne kdyz bude u nejaky velky sjezdovky jezdici koberec mirnym kopcem . Kdyz nepudou lyze vytahnu boby.

13.01.2018 09:15:43 #7 

plamice žena

tam jsou vhodny mirny horni misecky.nebo herlikovice je tam detsky parcik a vedle fajn sjezdovky.kdybyste jeli na sumavu tak doporucim hochficht letos nove udelaly kabinkovku se kterou se pohodlne dostanete do mezistanice kde je dlouhy zastreseny pas a dole u lanovky je taky pekny mirny kopecek s pasem.v lipne je taky pekny areal ale radeji my ten hochficht)

jsem jen samouk, co miluje lyžování

01.02.2018 14:33:34 #8 

kerazum

Tak sme byli několikrat v herlikovicich malá už jezdi zastavi no prostě paráda . Uz mužema na mirny kopečky diky za radu .

01.02.2018 18:37:17 #9 

stastny.lukas

My letos to Lipno a pro děti jejich FOXPARK fakt výborný! Tři pásy, na jedné straně kopeček velmi mírný, na druhé trošku prudší, ale pro ty mrňata výborný. Je tam relativně provoz jejich lyžařské školy (školky), ale dá se tam pojezdit bezvadně.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy