Jaké (snad) obřačky???

10.01.2011 11:11:00 #1 

tulak-mara

Přeji hezký den, omlouvám se za založení „nového“ vlákna ale popřečtení diskuzí jsem odpověď nenašel… Prosím tedy o Vaši radu… :-) Vybírám si nvé lyže a vstupní informce jsou následující:

• dosud jsem jezdil na levných pěnových Fischerech 155/15m
  • snažím se jezdit rychle a agresivně, Fischery mne už „nepustily“ dál, klepaly se a byly nebezpečné
  • měřím 169 a vážím 83 Kg (snažím se dostatv dohlednu tak na 73)
  • jezdím vcelku slušně a rychle ( na dobrých půjčených lyžích jsem převážnou většinu lyžařů na červených sjezdovklách v pohodě předjížděl)

** Moje úvahy a rozvahy nad lyžemi: **

• původně jsem chtěl vysloveně obřačky, ovšem potom jsem začal přemýšlet že v Čechách je moc nevyužiju tak jsem začal uvažovat o více „slalomových“
  • půjčil jsem si od kamaráda Atomic Beta Carv 170/17,5 nebo tak nějak… jelo se mi (ve Špindlu) skvěle, v sobotu po totálně rozmllém sněhu… Na ničem se mi v životě nejelo tak dobře… I krátký oblouk to udělalo, protě pohoda Ty lyže jsou asi 5 let staré ale udržované, najeto tak 5 týdnů, on totiž většinou jezdí totiž na slalomkách… Fakt jízda skvělá, lyžařský orgasmus…
  • odpoledne jsme měl půjčeny slalomky od přítelkyně Volkel RaceTiger 155/12,2m a na těch se mi jelo daleko hůř.. pomaleji, méně bezpečně, přez boule tak nějak „divně“ ale koupila je z bazaru (půjčovny) asi rok nebo dva starý model, takže kdo ví v jakém byly stavu… Bohužel nejsem schopen posoudit a) zda byly moc tvrdé nebo vypružene, zda to bylo třeba tupější hrany, nebo zda je to „normální“ chování slalomek. Přítelkyni se na nich jezdí „dobřa“ ale není to nějaká „megazkušená“ lyžařka, jsou to její první carvy, navíc má asi 160 a 55 kg… Jo a dost mne z nich bolely nohy…

Tak a mezi čím se rozhoduji a čeho se obávám…???

• voelkel RaceTiger GS 165 (červené obřačky) bojím se aby nebyly „megatvrdé“ aby mi z nich „neupadly“ nohy a aby se s nimi dobře dělaly i menší oblouky (s těmi Atomiky Beta Carv 9,2 (17,5m) to šlo krásně)
  • voelkel TigerShark 10 FT zda nemají na mne moc točivý radius ( jinak jsou mi moc sympatické) uvažoval jsem o 161/13,1 ale po zkušenosti s těmi Atomiky Beta zvažuji i 168/14 kvůli delšímu radiusu a lepšímu vedení, také jsou ty tigersharky univerzálnější.. ale není to na škodui? Jak se chovají jako „obřačky“ četl jsem že dobře… a nebudou „megatvrdé“…?
  • volkel RaceTiger RC ty nižší, ze „sportovní řady“ bílé nebo oranžové… a 165/15,1 nebo 170/16,1…??? Já mám jen 169cm…

Potom mi přišly zajímavé Atomic Race LT (asi 166/15) což je skoro obřačka ale jak je to s kvalitou… Nemá dřevo ale Atomic dřív nepoužíval dřevo nikde.. že… Parametrama se „tváří“ dobře…:-)
a nebo Atomic Race TI GS ta asi taky nebude špatná.. ale nebude „moc“ tvrdá…?? Zvládnu ji..?? a hlavně.. je to buď 161 (což je na obřačku skoro málo) nebo 168 a to je při mých 169 na zvážení…??

Nebo máte nějaký jiný lepčí návrh jakou lyži…??

Mnohokrát děkuji za Vaše názory, nejlépe, pokud je máte podloženy vlastní zkušeností s nějakými z výše uvedených lyží… Shrnuji, rád bych rychlou méně krojenou lyži, se která mne však bude hezky poslouchat i v kratším oblouku, jako ty Atomic Beta Carv.. to byl fakt „lyžařský orgasmus“

Děkuji a přeji hezký den :-)) Mára

10.01.2011 13:03:13 #2 

rADEk

mno koukni na Lusti nejlepe si najdi kdo je pujcuje na zkousku kolem tebe a otestuj je. Jinak v letosim testu lyzi na snow me padly oka Fischer RC4 WC SC Pro Flowflex 2,0,coz jsou slalomky,ale v chlivecku idealni rychlosti pro ne je rozmezi od 10–90 km/h(ostatni lyze tam maj vyrazne jiny parametry),coz se mi jevi jako scifi (resp. idealni lyze pro kazdeho sportovniho lyzare). V Italii budu muset zavitat do pujcovny a tento lyzarsky ideal si na den pujcit.

Demokracie je pěkná věc, ale jeden osvícený monarcha by byl pro tuto zemi požehnáním.

10.01.2011 16:16:37 #3 

tulak-mara

Radku děkuji, koukal jsem na ty Fischery ale to jsou spíš slalomky… Já bych potřeboval spíš obřačky…

Kdybych pořídil na svých 169cm Atomicy Race TI GS 168 nebo ty TigerSharky 10FT 168 cm nebylo by to moc dlouhé na mně jako „spíšobřačky“ a nemělo by to moc malý radius…?

Díky za rady…

Marek

10.01.2011 16:28:01 #4 

Pavlos muž

Z vlastní zkušenosti ti můžu doporučit Nordica Dobermann Spitfire nebo Spitfire Pro. Při délce 170cm mají rádius 14 m, což je dobré jak pro delší tak i pro kratší oblouk.

Spitfire Pro jsou o trošku tvrdší a jsou vhodnější na zledovatělou nebo tvrdou sjezdovku.

Výše uvedený názor je jen soukromým subjektivním dojmem autora. Nemusí, ale někdy i může to být pravda.

10.01.2011 16:35:18 #5 

tulak-mara

Pavlos, děkuji za info. Kdybys měl prosím ty Nordicy srovnat s těmi TigerSharky nebo Atomicy, jak by to vypadalo…? Těch 170 si právě říkám, aby to na mně nebylo dlouhé… a aby byly „dobře“ ovladatelné i pro kratší oblouk což ty co jsem měl na nohou (Atomic BetaCarv9,20) byly skvěle…

Díky Marek

10.01.2011 16:39:34 #6 

Pavlos muž

>> #5, tulak-mara, 10. 01. 2011 16:35:18

Měříš 169 cm. Lyže 170cm by pro tebe neměl být problém. Spitfire jsou lyže stejné kategorie jako Tigersharky. Aly ty jsem nikdy nejel a ani po tom nějak moc netoužím. Atomic neznám vůbec.

Otázka trochu mimo. Pokud ti vyhovují ty Atomicy BetaCarv od kámoše a on na nich moc nejezdí, proč si je od něj nekoupíš?

Výše uvedený názor je jen soukromým subjektivním dojmem autora. Nemusí, ale někdy i může to být pravda.

10.01.2011 16:53:52 #7 

tulak-mara

Pavlos, děkuji, také jsem o tom přemýšlel… ale přeci jen už ty lyže něco najeto mají a hlavně, on je používá sice málo ale používá.. jako druhé lyže… Jsou ty Spitfire tedy rychlé lyže se kterými se dá opravdu švihat po sjezdovce dloooouhý šusooblouk i krátký oblouk když tam budou lidi?? Zatím si totiž nechci pořizovat dvoje lyže a rád bych to uhrál s jedněmi…

Díky M.

10.01.2011 17:00:30 #8 

Pavlos muž

Tady je test na Ski-magu.

10.01.2011 21:38:23 #9 

tulak-mara

Pavlos, děkuji… Zkusím to nějak se svojí (ne)angličtinou přelouskat…

Moc prosím, je tu někdo kdo má osobní zkušenosti s něčím z těch lyží o kterých jsem psal…?? (RaceTiger GS, TigerShark 10ft, Atomic race LT, Atomic Race GS TI, RacetigerRC… ???

Moc děkuji…:-)

10.01.2011 23:11:17 #10 

Wartus

Nechci vam tady panove do toho kafrat, ale nahodu jsem sem nakoukl a nestacim se divit. >> #9, tulak-mara, 10. 01. 2011 21:38:23 jsi si jisty ze chces obracky? Protoze argument „jezdím vcelku slušně a rychle ( na dobrých půjčených lyžích jsem převážnou většinu lyžařů na červených sjezdovklách v pohodě předjížděl)“ mi prijde trosku mimo, ne-li k smichu. Omlouvam se za prisnost, ale je to tak. To chces rict, ze lyzar ktery jezdi rychleji nez ostatni je lepsi lyzar??? Prece pokud nezavodis, tak nikoho nepredjizdis ne!? A druha vec ktera me trkla je, ze zminovane typy a hlavne delka a radius nema prece s obrackou nic spolecnyho! Vim ze zbytecne rypu a neradim, ale dochazi zde trochu k nedorozumneni bez povsimnuti… PS: Rad poradim, kdyz upresnis co vlastne chces a jak tedy vlastne jezdis…

11.01.2011 02:59:50 #11 

Gravedigger

>> #10, Wartus, 10. 01. 2011 23:11:17

Ano, podle toho, co tulak-mara o lyzovani a lyzich pise, je jasne, ze tento sport neni zrovna jeho parketa. Nastesti „obrackami“ mysli neco jineho, nez by expert-lyzar cekal, takze nema hlavu uplne v oblacich a ma smysl mu poradit. Vzhledem k rozmanitosti vyberu lyzi na trhu, nedostatku informaci o tulakove lyzovani (jak casto, kdy, jak, s kym, proc, za kolik…), bych jako nejlepsi radu videl nasmerovani na na nejake testovani lyzi, demo centrum nebo snad VL. O tom ja ale prehled nemam.

S vyse doporucenymi modely Fischer RC4 WC SC a Nordica Dobermann by urcite tulak byl spokojeny (mnohem vic bych vsadil na Nordicy), pokud by aspon trochu odpovidaly zamyslenemu typu lyzovani, ale myslim, ze v tulakove pripade je mozne zamirit na lyze s polovicni cenou.

11.01.2011 10:24:48 #12 

tulak-mara

Děkuji za upřímnost,

abych tedy objasnil jak a co myslím, aby k nedorozumnění nedocházelo…

Obřačkami jsem myslel lyže ± v poloměru 16 – 19 m možná jsem je špatně nazval „obřačkami“ ale vzhledem k tomu že výrobci uvádí u cca od 15,5 m lyže jako obřačky tak jsem se držel tohoto označení

takový rozsah lyží (a s kratšími radiusy) jsem volil proto, že „dlouhé a rychlé oblouky“ budou v Čechách, třeba v přeplněném Špindliu nebo Herlíkovicích problém a do zahraničí se dostanu 1 mx 2× ročně.. Takře mi jde o jakýsi kompromis ikdyž osobně vždy, když to půjde budu jezdit spíš rychle a větší oblouky…

na půjčených lyžích… ano, protože moje lyže stály za hov… a už dlouho mi vadilo, že ať jsem se snažil jak jsem chtěl, nevedlo to dál.. na ty půjčené obřačky jsem stoupl a po 3 sjetích kopce jsem jezdil rychlostmi o jakých se mi nikdy nezdálo a i s pocitem ovladatelnosti a bezpečí. Lyže jsem si půjčil, jak obřačky tak slalomly abych si vyzkoušel, co mi bude víc vyhovovat, co mi bude bližší

neříkal jsem že rychle znamená dobře ale jen že se mi na obřačkách (tedy 18m) jelo dobře… A že to víceméně odpovídá mému stylu…

měl bych zamířit do lyží za polovinu Je možné, že zatím nevyužiju potenciál nových hodně kvalitních lyží… Ale kvalitní a mierné lyže na nohou poznám a pokud si koupím lyže za 8.000 tak je za 2 roky prodám za 1.000 budu li mít štěstí.. a na opravdu dobré dalších 14 doplatím… Když koupím dobré lyže ve slevě za 15.000 tak je za 2 roky neprodám, protože mi vydrží dalších x let… Nebo se pletu…??

Můj dotaz tedy zněl víceméně…: Budou RaceTiger GS 165 podobné (tedystejně stabilní ne o moc tvrdší a stejně dobře točivé jako ty BetaCarvy)???

Půjdu-li do kompromisního řešení jako TigerSharky nebo CrosTigerCarbon v délkách 168 půjde s tím dobře jezdit rychlý a dlouhý oblouk i kratší oblouk?

Děkuji a hezký den…

Marek

11.01.2011 11:20:36 #13 

Wartus

>> #12, tulak-mara, 11. 01. 2011 10:24:48

Super, dik ze jsi zachoval klidnou hlavu, trochu jsem se bal ze jsem to prehnal :-) Libi se mi tvuj prispevek, ze jsi jezdil s pocitem ovladatelnosti a bezpeci. To je v lyzovani jeden z nejdulezitejsich faktoru – mit lyze neustale pod kontrolou! Bohuzel troufam si rict, ze i vice nez polovina lyzaru na na lyzarskych tratich (i mimo) tototo nesplnuje. A je jedno jestli to jsou patnactilenti kluci na Pradedu nebo opili holandaci v Saalbachu… Takze pokud bys sahl po opravdovych obrackach, tak by to asi melo stejnej efekt, riticiho se projektilu rovne dolu a pouhe naklapeni lyze na hrany :-) Dobre ze volis racecarver, komercni „obracku“. Mozna bys ani nemusel jit do nejvysiho modelu, kila na to mas, ale chce to postupne. Zato bych se v tvym pripade nebal delky a urcite bych pod 170 nesel. A nad znackou moc nespekuluj, lidi to moc resi. Dobry napad je zminene testovani, vyzkouset druh lyze kterou hledas a pokud ti vyhovuje, tak ber. Lyzovani je o nohach a ne o tom jestli mas na nohach Atomic nebo Elan – mysleno v nadsazce :-) Good luck

13.01.2011 13:38:42 #14 

Raad

Mohl bych se tu tak trochu přiživit? Mám obdobný problém jen jiné „vstupní parametry“.

Muž, váha 105 – 110 kg (a bude spíše narůstat), výška 188 cm, velikost nohy 46 (číslo normální boty, velikost lyžáků teď nevím), věk 27 let. Lyžuju řekl bych lehce nadprůměrně (na černý a boule nelezu, na modrých se vyblbnu, ideál je červená), mám dohled instruktora v rodině, takže zlepšování doufám je ještě možné. Na lyže jezdím tak 2× za rok ven a tak dva dny v Čechách za sezonu. Oblíbený styl je rychlejší jízda, dlouhej oblouk, dát si pořádně do těla. Do loňské sezony jsem jezdil na starejch Atomic Beta Race 22 m, cca 190 cm (může jím být už klidně 10 let, poděděné) a seděly mi. Občas trochu neohrabané a na přeplněné sjezdovky na nic, ale seděly my. Pokud ještě nějaké info třeba, rád doplním.

Teď o co mi jde – potřebuju nové lyže. Z doporučení různých lyžařů v okolí jsem se zaměřil pouze na Lusti, Atomicy a Salomony (prozím žádné další značky, už takhle z toho mám hlavu jak pátrací balon) a prošel si Ski test na www.bezpecnehory.cz. Chtěl bych lyže s radiusem min 16 a max 19 (jako tulak-mara, proto píšu sem), aby vydržely (rozhodně neplánuju za 3 roky výměnu), tvrdší s dřevěným jádrem (s ohledem na mou váhu to je asi jasný) a cenově se chci vejít do 15 000,– Kč.

S ohledem na to hledám po různých e-shopech starší modely, což ale má problém v tom, že většinou už mají jen délky kolem 170 cm nebo s vázáním DIN 10. Ani jedno z toho mi ale nepřijde vhodné, proto bych tu rád konzultoval své hranice. Domnívám se, že bych měl hledat lyže tak od 174 cm a vázání DIN min 12, je tak?

Dosud mám několik variant, o jejichž zhodnocení bych vás chtěl poprosit.

1. Atomic: Atomic Race Ti PB GS + vázání Neox TL AF12 set model 09/10 – délka 175 cm Atomic Drive D2 VF 72 SEL 172 cm + NEOX TL 12 – délka jen 172 Atomic GS 11 ib + Neox 412 AF

2. Salomon: SALOMON 24 HOURS + vázání Z 12 178 cm – nic jiného od Salomonu není v mých finančních možnostech

3. Lusti: Tady je to asi největší problém. S ohledem na výše zmíněný test se bojím, aby na mě SCT nebyly přeci jen měkké. A pokud je to jen lichá obava, jak to rozumně složit? Šlo by Lusti SCT 182 cm a nabízená Tyrolia Power 12 D? A co nějaká deska? Je tu třeba? Nebo šlo by na ně dát třeba NEOX 412 nebo 614? A jak s deskou tu?

Prosím o rady a pomoc. Už fakt nevím pro co se rozhodnout a čím víc čtu a hledám, tím míň vím.

Děkuju moc předem Raad

17.01.2011 14:50:31 #15 

tulak-mara

Vážení, tak jsem pořídil…

… a nedopalo to nejlépe… bohužel…

pořídil jsem ve slevě za 15,5tis. Atomic RaceD2 opěvované a vychvalované… A ouha… po prvním 1/2 dni jsem myslel že mi nohy upadnou, když jsem si půjčil rentalové Elanky od kamaráda co tam byl semnou tak se mi jezdilo rychleji, bezpečněji, ovladatelněji a lépe… Holt asi jsou na mne moc tvrdé… Takže pravdu měli ti, co říkali že si mám koupit lyže za polovinu… Vybíral jsem ale podobné těm, co jsem měl ozkoušené.. Alespoň parametry… 16,6R, skoroobřačky Atomic.. Na starých BetaCarvech 9,20 r17,5 /170 Atomic SE MI JEZDILO BOŽSKY…

Tak se je pokusím s prodělkem (ty D2 RACE) vrátit protože já na nich jezdit fakt nemohu… Kdyby někdo chtěl Atomic 2D Race, jeté cca 8 jízd na sjezdovce délka 164cm, ozvěte se, na ceně se domluvíme. Nabízím výraznou slevu, protože mně jsou nanic. Telefon je 736648645 ale rychle, dnes večerje zkusím s nějakým prodělkem vrátit na prodejnu…

Mára

17.01.2011 16:50:51 #16 

Mirek muž

A to jsi je měl nastavené do nejměkčího stavu?

17.01.2011 17:08:33 #17 

TomáS muž

Se mi nechce věřit, že někdo z 83kg kdo se charakterizuje jako „jezdím vcelku slušně a rychle“ by mohl mít s komerční lyží navíc dost krátkou (164cm) takový problémy, že jí potřebuje prodat i ze ztrátou…

17.01.2011 17:25:52 #18 

˘Ö˘Krab muž

>> #17, TomáS, 17. 01. 2011 17:08:33 Tome i ostatní, zkuste, prosím, odhadnout, pro jakého jezdce je tato konkrétní lyže v této délce asi určena. Dost mě to zajímá, ale sám mám už trochu deformaci.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

17.01.2011 17:47:26 #19 

Martin430

>> #14, Raad, 13. 01. 2011 13:38:42

Ahoj.

Tak to vezmeme popořádku :

1. jako Atomic. GS11ib nebrat. D2 na tvou váhu v tvojí délce spíš nebrat. Race Ti pB GS ano – 175 cm považuji za rozumně nejnižší délku. (předpokládám, že ty délky uvádíš proto, že je někde máš konkrétně vyhlédnuté za dobrý peníz)
  2. jako Salomon. 24 HOURS – ano. Dokonce asi nejlíp, ale to je můj subjektivní názor.
  3. jako Lusti – tady bych doporučil vzít do úvahy i nové SCT .

K vázání : Tyrolku neznám, zato NEOX důvěrně. Jsem na tom podobně jako ty, až na věk, a fullflex NEOX je super. Mám 412 a nastavuji ji cca na 9. Pokud máš za stejné peníze 614, tak ber tu, jinak stačí v poho 412. Jen je třeba ověřit, jak je třeba mít široké brzdy. Jsou k mání v šíři 76, 81, 88 a 99 mm.

K deskám snad jen tohle od ivana

Tak ať ti to slouží a Skol

17.01.2011 18:31:12 #20 

Pavlos muž

>> #14, Raad, 13. 01. 2011 13:38:42

Podle mě takto:

2. ano – jen pokud je to katalogový model s titanalem

3. ano – s Neoxem a Vist deskou

1. ne-e

17.01.2011 18:38:57 #21 

oblouk muž

>> #15, tulak-mara, 17. 01. 2011 14:50:31 >> #17, TomáS, 17. 01. 2011 17:08:33 >> #18, Krab, 17. 01. 2011 17:25:52

Podle mě se jedná o lyže pro sportovně laděné děvče nebo juniora, kteří na nich pěkně svižným tempem a s lehkostí budou kroužit pěkně vykrojenými oblouky po jakémkoli povrchu. Velká dřina může nastat, když 85 kg chlapák se bude takové lyže snažit rvát malou rychlostí smykem skrz nahrnutý hromady rozbředlýho sněhu (což mohl být tento případ).

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

18.01.2011 02:56:50 #22 

Gravedigger

Ja bych tusil zradu v Tulakove lyzovani. Mozna by to chtelo nechat se omrknout v nejake lyzarske skole a pripadne lyzovani trochu spravit a az pak resit investici do novych lyzi.

18.01.2011 03:07:00 #23 

Gravedigger

K vyberu lyzi me napada jeste jedno zamysleni/srovnani. Asi hodne rekreacnich lyzaru, kterym tady radime s vyberem lyzi jsou take rekreacni cyklisti. V zime 15–20 dni na lyzich, v lete to same na kole. Tipnu si, ze kola maji v prumeru za 15–20tkc, pricemz spickova kola podle me stoji kolem 100tkc. Proc teda na lyzovani na podobne rekreacni urovni jako ta cyklistika vybirat lyze za 15–20tkc, coz jsou vlastne ty nejdrazsi lyze?

18.01.2011 10:24:37 #24 

tulak-mara

Mno tak asi jsem „trubka“ a koupil jsem si nehodné lyže… bohužel… Ještě to jednou zkusím na lepších podmínkách ale „pocitově“ už je nechci, prostě tyhle věci si člověk kupuje proto aby mu dělaly radost a ne aby se s nimi trápil…

Takře nyní pokukuji po lyžích o třídu nižších, pokud by se mi tyhle podařilo prodat…

Nemáte někdo zkušenost s TigerShark 8 FT…?? Možná to by byla lyže pro mne… Půodně jsem uvažoval o 10FT ale obávám se aby to nebyla lyžem, na které se musí také tak dřít… Jak jsem psal, rád jezdím rychle a svižně ale na těch Race D2 mi nešlo ani rychle, ani ovladatelně… A nebo njaké ty komerční Elany radius 10–16…?? Opravdu asi jsem spíš lyžař na nějaký nižší model…

18.01.2011 10:41:56 #25 

VojtěchV muž

>> #24, tulak-mara, 18. 01. 2011 10:24:37

Hele myslím, že v tenhle moment je veškeré radění po netu nesmysl. Zkus udělat nějaké video, to by asi mohlo celkem pomoct. Ať tě někdo natočí na kopci, to by nemusel být zas takový problém ne?

18.01.2011 13:20:45 #26 

oblouk muž

>> #24, tulak-mara, 18. 01. 2011 10:24:37

Opravdu to nehledej v lyžích. Já jsem se v pátek v mlze úplně vorval při jízdě cca 1 km v rozbředlým a v mlze, kde se nedalo jet jinak než krok-SUŇ-krok. Na jakejchkoli lyžích by mi při takový jízdě upadly stehna. Fakt tvůj problém s AD2 určitě není v lyžích…

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

18.01.2011 16:07:38 #27 

tulak-mara

Honzo, děkuji za ujištění, byl bych rád kdyby tomu tak nebylo… Ještě tedy zvážím co… ale překvapilo mne, že když jsem si (v tu samou dobu na svahu, na stejnéém sněhu) půjčil běžné půjčovnové Elanky pěna/dřevěné jádro 160/13,5 tak se mi jelo naprosto božsky… Tak nevím…

18.01.2011 16:50:16 #28 

oblouk muž

>> #27, tulak-mara, 18. 01. 2011 16:07:38

No však bylo jistě mokro, hodně měkko, náhraby a ty lyže byly dost vypráskaný (z půjčovny). V tom sajrajtu se dá naučit jezdit (obstojně) na čemkoli – s vypráskanejma nekvalitníma pěnovkama na tvrdu se i Kostelič bude sesouvat jako začátečník :-)

19.01.2011 03:21:28 #29 

Gravedigger

>> #28, HOnza, 18. 01. 2011 16:50:16 Tulak to ale myslel naopak. Na poradnych novych lyzich se mu jelo spatne, na vypraskanych rentalovkach dobre.

>> #27, tulak-mara, 18. 01. 2011 16:07:38 Vazne se nech omrknout nekym kompetentnim, at uz v realu nebo na videu.

19.01.2011 07:22:45 #30 

PetrAT muž

Píšeš, že jezdíš rychle a svižně
To je hrozně relativní.
Také jsi uvedl, že se ti dobře jelo na R13
Což zase s rychlou jízdou moc nekoresponduje
Elanky s R10–16 jsou vlastně slalomky, na rozbitou pistu
Pokud by jsi chtěl elan pro rychlejší jízdu, pak něco s větším radiusem, tzn, GS, GSX a nebo 78 a 82Ti
Já jezdím GSX, mám 83kg. Nejezdím jako šílenec a jsem s nima spokojený. Ale pokud je na svahu hodně lidí a nebo je rozbitý, tak to je problém . Než zase něco koupíš, tak raději nejprve vyzkoušej.
Ale jak už padlo výše, v těch D2 asi problém nebude. Už se těším, že si je snad konečně koncem ledna na testovčce odzkouším. A také V2 od salomonu ;-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy