24.02.2018 18:40:53 #1 

Vcl

SL a GS Rossi, Blizzard, Nordica a Volkl? Tipy na lyze vybocujici z rady v dobrym slova smyslu. Pouze komercni modely uvedenych znacek. Zejtra, tj. 25.2 probiha skitest, 3 – 4 pary bych mohl zvladnout. Diky za smysluplny reakce.

24.02.2018 18:58:55 #2 

˘Ö˘Krab muž

>> #1, vaclav.inzerce, 24. 02. 2018 18:40:53

Proč kapitálky v názvu vlákna, navíc bez diakritiky?

A co jako hledáš? Jak umíš lyžovat? Jak chceš umět lyžovat? Otestuješ 3 páry slalomek nebo tři páry obraček? Co bereš jako referenční lyže? Proč se hrneš do sportovních lyží? Jsi sportovec a budeš na svahu převážně sportovat?

Hledáš lyži, která Tě zázračně a bez námahy posune vpřed, lyži, která Tě královsky povozí, lyži s neotřelým designem? Co od těch lyží čekáš?

Všechny TOP komerční SL/SC i RC si bývají velmi podobné, liší se maximálně tím, nakolik si jejich tvůrci a ‚ladiči‘ troufli ponechat v nich duši závodních lyží opravdu a ne jen marketingově. A také, aby to nebylo jednoduché, nedělají jednu TOP komerční „obřačku“, ale tři i čtyři modely s různými vlastnostmi.
Letí tady momentálně Blizzard WRC, mně se líbila sportovnost racecarverů Nordicy, ale nad všechny podle mě vyčnívá komerční GS Racetiger od Völklu, protože umí všechno dobře a rád. Výběr vždycky můžeš (spíš u RC; slalomky 165 nebo 170 jsou pro muže samozřejmost) zabít výběrem délky, přičemž větší riziko je výběr podměrečný.

Nějak na mě působíš dojmem, že peníze moc neřešíš, takže věř, že naladěním mimořádné lyže (sportovní i kochací) mívají spíš jiné nápisy, než běžné koncernové značky. Bohužel, také jiné ceny. Začni u poměrně komerčně známých Stöckli, vezmi to přes Vist a Kessler třeba k AK. A pak můžeš ještě otestovat nějaké Bogner/Indigo, ZAI, … (pokud už některá ze značek zanikla, tak se omlouvám), Croc, Carpani (mají snad formy po Blade) … Od velkých značek třeba Völklí V-werks, protože to, že mě neuchvátily neznamená, že z nich nebudeš nadšený.

Jestli se hodláš učit lyžovat (viz Tvá předešlá vlákna), tak lyže řeš až po tom, co si uděláš jasno v technice, pak také výrazně lépe oceníš lyže dobré a dovedeš si na testování udělat reálný obrázek o tom, na čem chceš jezdit.

Ale na testovačku zajdi a vyzkoušej cokoliv, co Ti padne pod nohy. Rozšiřovat si lyžařskotechnické obzory není nikdy na závadu. Jen je (čistě z obecné zkušenosti) dobré nehledat zajímavou lyži, ale dvě shodné – či alespoň podobné – do páru. Lyžuje se tak většinou lépe.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

24.02.2018 19:43:12 #3 

Vcl

>> #2, ˘Ö˘Krab, 24. 02. 2018 18:58:55

• ABY SIS TOHO VSIML
  • nemam ceskou klavesnici, mj.
  • hledam zajimavou SL a GS. Vycnivajici z prumeru.
  • jezdim GS ala Ted Ligety, SL ala Hirscher. Kdyby byli po obrne ..
  • otestuju 2 pary od kazdyho
  • bez namahy? co neboli, to si nepamatuju
  • neotrelej design ocenim u slecny. U lyzi mi nezajima.
  • penize neresim, skitest stoji 10 eur.
  • samosebou, hledam snobsky lyze, idealne nekoncernovej vyrobce „horni dolni“ :-)

Obrazek si udelat umim, proto lyze resim. A doufam v tip typu „vyzkousej tyhle, libily se mi proto a proto“ Skol.

24.02.2018 19:50:36 #4 

˘Ö˘Krab muž

>> #3, vaclav.inzerce, 24. 02. 2018 19:43:12

Tak to sis nestanovil zrovna lehký úkol. Dobře lyžující hendikepovaný sportovec se moc často na testech nepotká, já jsem tam ještě žádného neviděl.
Jakékoliv konkrétní doporučení bude, při minimu vstupních informací, jen plácnutím do sněhu. Ale třeba Ti přesto někdo poradí, myšleno opravdu dobře poradí, potulují se tu občas i individua používající věštecké pomůcky.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

24.02.2018 22:23:51 #5 

fischerbl

>> #3, vaclav.inzerce, 24. 02. 2018 19:43:12

Co se uvedených značek týče, odpověděl ti Krab. Z ostatních, které Krab nezmínil, tu byly velké ódy na Core Muscle Car. Jestli jseš v Rakousku/Německu, mohl bys narazit na Snowridery.

Jinej gang...

25.02.2018 10:03:47 #6 

˘Ö˘Krab muž

>> #5, fischerbl, 24. 02. 2018 22:23:51

Rolandovy slalomky vlastním. Ani já, ani Dali, jsme nepochopili tvůrcův záměr nebo nejsme lyžařsky na takové výši, abychom ho ocenili. Corel mi nikdy neseděly, přišly mi takové vozící, TomáS se mnou nebude souhlasit, protože je má v ideálním setíku.
Já bych do něj zařadil možná slalomky Duel, určitě pak lyže Blade GSX v nejdelším provedení, oboje kratší jsou příliš samotočky. Za mě ten úplně TOP racecarver, nedělní lyže. Co to, vždyť já je v setíku už mám!

25.02.2018 15:59:03 #7 

fischerbl

>> #6, ˘Ö˘Krab, 25. 02. 2018 10:03:47

Rolandovy slalomky jsem měl, prodal jsem je, ovšem zůstaly doma v Krušných horách, jen na naší straně. Doufám, že jsou v dobrých rukou (na dobrých nohou).

Jinej gang...

27.02.2018 09:32:26 #8 

TomáS muž

Tak ty „jedny“ Rolandovy slalomky jsem měl taky + slalomky od Core. Oboje nemám, protože byly oboje moc TOP komerční a málo RACE. Ultimátní je FIS Stöckli, ale ne už pro moje kolena, fyzičku a skills. Mám teď Duel 4WinSL a to je přesně akorát. Stále dost náročný, např oproti Lusti RT.

Z komerčních GS tedy do 185/R25 je neprostá špička Core Downforce. Tady pochybuju, že se svezu na lepší lyži. Mám taky ještě Blossom 186R25 a to je taky velmi dobrý, i když už to není úplně stejná kategorie.

Z racecarverů je pro mě top Muscle Car 178 a zase pochybuju, že mě tolik uchvátí něco jinýho.

28.02.2018 01:13:57 #9 

Paja4400

Stockli už jezdím od roku 1998 mometálně mám SL FIS ve 165 loňský model a Komerční GS ve 180 jako oddychovku. Je to pro mě už sdeční záležitost, nicméně musím konstatovat ,že už to není co to bývalo. Loni jsem jedny úplně nový GS hned při první jízdě zrušil, jinak už se mi je podařilo rozebrat po vrstvách po vrstvách u u těch GS urvat vrchní titanal a u jednech slalomek udělat trochu větší rocker. Musím ale podotknout ,že jsem pořez 175na výšku a 95 kg živý váhy. AK jsem jednu dobu také jezdil ale ty nejtvrdší byly pro mě moc měké ,je to tak pro ženskou.Bezvadný byly RTC ale je to vysloveně funcarver na raní manšestr. Měl jsem možnost testovat kesslerky ale na mě je ta lyže příliš široká a hodná. Z notoricky známých značek mi nejvíce vyhovovaly HEAD v I.RD z jednech slalomek mám udělaný funcarvery a nedám na ně dopustit.

28.02.2018 09:10:12 #10 

parezzbablu muž

>> #9, Paja4400, 28. 02. 2018 01:13:57 Musím ale podotknout ,že jsem pořez 175na výšku a 95 kg živý váhy.

Prej pořez…co mam rikat ja? 183cm/115kg 8-)

Ja nedam dopustit na Volkl Racetiger GS (a druhy chcu RTM 84/86). Zkousel jsem Fischery RC4 170cm (starsi model slalomek) a vubec me nesedely, Atomic Redster GS 176cm a taky to nebylo ono. Naopak Volkl Racetiger SL ve 170cm me celkem vyhovovaly, ale byla to na tech slalomkach moc velka drina a neumely jezdit moc rychle.

28.02.2018 19:56:26 #11 

Paja4400

No míval jsem i víc ,docent jem zatím poslení rok, ubejvá svalové hmoty nemám čas chodit sportovat na squash se dostanu jen párkrát do roka.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy