Co nosíte pod bundou? (strana: 2)
01.03.2018 07:37:29 #31
>> #29, Odjinud, 28. 02. 2018 22:13:10
Mám jako 1. vrstvu Devold breeze (merino), taková tenká, na tělo, ale nekomprimuje. Bezvadná, nikdy nejsem zpocený, velmi příjemná (materiál syntetika x merino jsem vybíral dle pocitu na tělo v obchodě /kupodivu to vyšlo/). Jako 2. vrstvu používám obyčejnou mikinu ke krku z Decathlonu (buď starou sepranou tenkou, nebo novou teplejší – dle teplot). 3. vrstva obyčejná lyžařská bunda Salomon, větrání na zipy dle teploty.
01.03.2018 08:13:12 #32
>> #1, Odjinud, 27. 02. 2018 21:30:01
Ako prvú vrstvu používam tenké funkčné tričko s dlhým rukávom od Senzoru Double Face, na to tenký rolák Moira plyš, a na to nezateplenú bundu High Point Snow mania. Na spodok len boxerky a membránové nezateplené nohavice Millo. V batohu na chrbte pre prípad extrémnej zimy nosievam polartecovú (polartec 200) bundu Zajo a placku Becherovky:-). Na hlavu zásadne len čiapku Kama(hrubšia s goratexom). Pri jarných lyžovačkách miesto membránoviek Millo strečove tenké turistické nohavice Zajo (vynikajúca priedyšnosť) a na vrchu len Senzor Double Face a bunda High Point.Túnto x rokov overenú skladbu oblečenia som porušil až teraz nedávno v Rakúsku (Hintertux) a doteraz sa z toho doliečujem. Miesto čiapky Kama som požil prilbu a pod ňu kuklu. V prilbe som sa silne potil (pri lyžovaní) a vzápätí silne prechladal (pri jazde na lanovkách alebo vlekoch).
01.03.2018 10:15:24 #33
Já tedy horejšek:
0 – –10 funkční triko většinou Merino nebo Craft pro zero extrem(ten považuju za absolutně top v poměru termoregulace/odvod potu/neskutečná rychlost schnutí) přes to už jen Primaloft bundu střední gramáže bez lyžařských vychytávek…
–10 – –25 mikina DirectAlpin TechnoStretch 350g nebo DirectAlpine Polartec PowerStretch 380g obě rovnou na tělo přes to ta samá Primaloft bunda
spodek:
0– –25 lyžařské kalhoty střední gramáže pod nima je boxerky, pod boxerkama už jen 9/2
Rukavice :
0– –20 fleece, –20 – -? lyžařský (momentálně žádný nemám takže zase fleece)
Ještě důležitý vypovídající údaj pro oblečení : většinou se při lyžování pohybuji v tepové frekvenci cca 70 – 110 tepů/min tzn ani moc netopím/ani moc nevychládám…
01.03.2018 17:21:38 #34
>> #33, MPS, 01. 03. 2018 10:15:24
většinou se při lyžování pohybuji v tepové frekvenci cca 70 – 110 tepů/min
Prosím tě, jakou máš klidovou tepovku? Jinými slovy: jseš tak nabušenej nebo se na lyžích jen vozíš?
01.03.2018 17:30:48 #35
>> #34, fischerbl, 01. 03. 2018 17:21:38
Nás houpe Miky. Takovou tepovku by nedal ani rovnou uvolněnou jízdou bez zatáček. A všichni víme, že zatáčet umí. Mimochodem klidovku mám kolem 44. 100 mám už na lanovce,110 když vidím ty davy, při zapínání lyžáků jsem na 120 a při jízdě zatáčkojdního charakteru jedu určitě kolem 150.
01.03.2018 18:13:51 #36
>> #1, Odjinud, 27. 02. 2018 21:30:01
První vrstva – funkční prádlo podle venkovní teploty od úplně tenkého, s krátkým rukávem, které jen odvádí pot do další vrstvy, přes tenké s dlouhým rukávem, po vlněné ODLO s dlouhým rukávem. Spodní kalhoty žádné, nebo tenké tříčtvrteční (nejčastěji) ve velkém mrazu dlouhé vlněné ODLO. Druhá vrstva nahoře – bavlněné běžkařské lyžařské triko s rolákem na zip. Třetí vrstva – běžkařská vesta vpředu s windstoper vrstvou (obvykle pod bundou rozepnutá a zapínám ji jen v mrazu nebo když se málo hýbu), v mrazech pod –20°C mám místo ní fleece bundu rozepínatelnou po celé délce. Svrchní vrstva – bunda a kalhoty. Pod helmu si dávám (nemaje už všude vlasy) takovou tu nejtenčí běžkařskou čepičku s z funkčního materiálu (při hodně velkých mrazech si z nákrčníku udělám kuklu). Nakonec rozhodující je stejně to, jak moc se budeš hýbat.
01.03.2018 20:01:38 #37
>> #35, johnycek, 01. 03. 2018 17:30:48
Tak samo že když sou velký fronty ta mívám i ke 190ti
>> #34, fischerbl, 01. 03. 2018 17:21:38
Tak momentálně moc nabušenej nejsem, teda oproti tomu jak sem býval, ovšem z všeobecného pohledu pořád možná celkem dost vychází mi momentálně průměr cca 1,5 hodiny sportování denně aerobní/silová složka cca 50 : 50 bývalo to ale v dobách kdy sem hledal kam až se dá v tomto směru dojít cca dvakrát tolik. Momentální klidová tepovka cca 45 – 50.
Ano dalo by se i říct že se na lyžích flákam a vozím neboť sem to přestal zbytečně rvát po hranách na prudkym cca od středního sklonu červené výše (stejně sem si to pak neužil a ještě mi to kur..lo techniku ) a při smýkání sem přestal používat vertikální pohyb.
Dříve sem si myslel že pokud chci vydržet aktivně lyžovat spousty dní v kuse musím bejt extrémně nadřenej, pak sem ale zjistil že pokud se tak nějak trochu poladí technika dokáže celkem slušně suplovat nadřenost ( zářným příkladem tohoto jevu je třeba Oblouk kterej sice udělá jeden dřep, ale jen dolů – nahoru ho pak někdo musí zvednout a přesto lyžuje velmi slušně )
Vspomínám taky na svoje začátky jak sem se na lyžích nadřel a v jakých tepovkách sem se pohyboval a jak sem býval zpocenej. V té době sem jezdil stejný vrstvy akorát místo Primaloftu Softshel.
Občas s tepovkou houpnu trochu výše a málokdy přes aerobní.
02.03.2018 11:46:53 #38
Páni bratia! Toto vlákno je ako „lyžiarsky striptýz“. Normálne sa strácam v názvoch a druhoch oblečenia. Ono by to chcelo foto (niečo podobné ako dal TNS).
Aby som to trochu odľahčil, spomínam na príhodu, keď v kabínke s cca. 80 lyžiarmi kamarátovi „prdla“ plechovka piva, ktorú mal uloženú v bočnej vonkajšej kapse nohavíc. To bola zábava.
03.03.2018 15:44:44 #39
Za mě to je na nohou termospodky (mám jedny sensor a jedny noname) a kalh0oty snowboarďácký envy. Vršek většinou termotričko s krátkým rukávem (opět sensor a noname, beru podle chuti), páteřák a bundu. Páteřák je super izolace proti větru. Bundy mám dva respektive tři. Jednu zateplenou, když je fakt zima Killtec, jednu bez zateplení Mill (dával se na ní link Mýval loni nebo předloni) a jednu na lokální bahenní sjezdování za neideálních sněhových podmínek lehce zateplenou. Když je velká zima, beru ještě jednu vrstvu termotrička s dlouhým rukávem (opět noname) a jsem spokojen. Na hlavě většinou kuklu, záleží na zimě – mám tři tloušťky, a helmu. Spocenej jsem pořád a zima mi v 99% případů není. Teda až na chodilda, ale tam s tím moc neudělám. Leda bych pořídil vytápěný ponožky…
13.03.2018 21:00:11 #40
>> #30, TNS, 28. 02. 2018 22:17:14
Brázdu hlbokú na celú lyžu.
Nerozumím. Prosím tě, vysvětli mi, jak to myslíš. Díky.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.