Domů Diskuze Technika jízdy Analýza - MichalW

Analýza - MichalW

02.03.2018 21:52:31 #1 

MichalW

Rozhodl jsem se poslat odkaz na video a nechat se rozpitvat.

Muž, 38 let, 178 cm, cca 90 kg, kdysi sportovec chtějící se zase vrátit k pravidelnému pohybu, lyžař odmala, vždy jsem zvládl sjet cokoliv – ale nedalo se na to dívat. Lyže Sporten Universum 168 cm (výhledově chci koupit něco delšího), boty flexe 110. Nad lyžováním přemýšlím poslední 3 roky, kdy v sezóně prakticky denně chodím do zdejší diskuze. Letos jsem chtěl angažovat kvalitního instruktora, vzhledem k mému laxnímu přístupu k definitivnímu potvrzení termínu už měl plno :-) Tak aspoň takhle přes diskuzi. Natočení jsem požádal pubertálního syna, kterého to strašně obtěžovalo, tak to podle toho vypadá…

První video mírná modrá, předchozí jízda byla lepší, ale syn nestihl vytáhnout telefon… https://www.youtube.com/watch?…

Druhé video ostřejší červená, zase se mi nepodařilo vystřihnout to nejlepší, pocitově to umím sjet i lépe. To je limit sklonu, kde zvládnu zakrojit lyže (berte s rezervou), na prudších jinak musím jakoby smykem přibržďovat (mnohdy se snažím o drift, ale tady na videu ne) Vlastně mi zatím prudší svah nic nedává -
jen to nějak sešoupu dolů… https://www.youtube.com/watch?…

Děkuji za Vaše postřehy přátelé :-)

03.03.2018 09:28:11 #2 

˘Ö˘Krab muž

>> #1, MichalW, 02. 03. 2018 21:52:31

Zdánlivě Ti moc neporadím.

Na rozdíl od běžné sjíždějící populace alespoň tušíš, že nelyžuješ (dobře). To je pozitivum i prokletí. Máš důvod se zlepšovat, ale moc si nezalyžuješ. Jestli není jednodušší hodit všechno za hranu a bezstarostně se klouzat?

Začátečníci dělají začátečnické chyby. Pokročilí dělají začátečnické i pokročilé chyby a říkají tomu styl. Experti by už zjevné začátečnické chyby dělat neměli, směs pokročilých chyb a svých osobních úchylek, manýr a libůstek mohou směle vydávat za novou lyžařskou techniku.

Začátečnické chyby jsou dobře vidět, existují k nim jednoznačné a ověřené cesty vedoucí k nápravě, náprava je ale zdlouhavá, protože se jedná o začátečníky s omezeným množstvím zkušeností a dovedností.
Pokročilé chyby jsou vidět na první pohled daleko hůře, cesty k jejich odstranění jsou spletitější, náprava je zdlouhavá, protože se jedná o pokročilé, kteří přece už lyžovat umějí a všechno, co dělají, je přece úplně správně, chybí tomu jen úplně malý kousek k dokonalosti. Zvláště pak si nepřipouštějí začátečnické chyby.
O expertních chybách vědí nejlépe jen experti sami a není tedy důvodu se o nich šířit, pro běžné lyžování smrtelníků na naší úrovni nemá jejich řešení žádný reálný přínos.

Lyžování se skládá ze stylu nebo techniky a z taktiky, obojí musí být v souladu. První popisuje, jak chceš/máš jet – jaké pohyby máš či nemáš dělat a k čemu slouží/vedou, druhé pak Tvůj záměr pohybu po svahu. Nedostatků v prvním jsi si vědom, zamysli se i nad tím druhým. První slouží k dosáhnutí druhého.

Lyže ani boty nové nepotřebuješ, boty ještě poslouží a na lyžích máš stále hodně co objevovat. Pamatuj, na videu vypadá všechno daleko horší, než jsou pocity, ale pro dosažení pokroku je to vlastně dobře.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

03.03.2018 10:20:08 #3 

Gravedigger

>> #1, MichalW, 02. 03. 2018 21:52:31

Tusim, ze pri tom svojem jezdeni (schvalne nepisu lyzovani), si moc nevybiras, kudy pojedes. To za tebe delaji lyze. Je to tak?

03.03.2018 10:26:35 #4 

MichalW

Průšvih je, že jsem tady tomu propadl. Než jsem objevil snow.cz, tak jsem si prostě cokoliv sjel, myslel si jak neumím lyžovat a byl šťastný :-) Teď jsem nad vším začal přemýšlet a zjišťovat, že by to šlo ještě o level (možná několik) výše. Z lanovky pozoruji ostatní a oni si jezdí jak já před snow – blbě ale bezstarostně :-) V jiném vlákně psal Bonup k jisté slovenské slečně „…zjistíš, že se ti povedou třeba jen dva dobré oblouky za den…“ To do kamene tesat! Jsou dny, kdy se mi snad pocitově nepovede ani jeden oblouk. Z toho dám jízdu, kdy pociťuji úplnou nirvánu, jak mi lyže vrací energii a já se doslova katapultuji do dalšího oblouku a zase a zase… A další jízdu už mi to nejde :-) Díky tady tomu všemu jsem se dostal dál. Nezbořili jste mi bábovičky. Užívám si nové radosti – objevování svých nových limitů.

Na obou videích se snažím jet moc profesorsky, je to málo uvolněné. Jak jsem psal – mám problém s tím, kdo by mne natočil, takže to musí vyjít na první dobrou. Na modrých dělávám cviky, kdy přizvedávám patku vnitřní lyže. Na prudších „v kalupu“ se snažím si mezi oblouky poskočit, abych se jakoby srovnal do nového oblouku. Když cpu vnější bok dopředu, zdá se mi, že se oblouk jakoby dotočí.

Máte prosím ještě nějaké postřehy? Jinak na příští sezónu se budu snažit najmout instruktora, je mi jasné, že takhle online je cesta zrádná a nekonečná.

03.03.2018 10:33:26 #5 

MichalW

>> #3, Gravedigger, 03. 03. 2018 10:20:08

Snad ani ne. Nemám problém měnit plynule poloměr oblouku, vzpříčit (schválně nepíšu zadriftovat) v oblouku lyže, zatočit kdy potřebuji. Problém mám jen na hodně tvrdém, kdy mám strach, že mne hrana neudrží, ale to přičítám (ne)údržbě lyží. Příští rok už snad konečně bude dílna, kde si budu moct na každý den lyže pořádně připravit. Nyní jsem příliš závislý na ski-servisech. Svépomocnou základní údržbu lyží se učím též…

03.03.2018 10:44:12 #6 

˘Ö˘Krab muž

>> #4, MichalW, 03. 03. 2018 10:26:35

Naskočil jsi rovnou do kurzu pro závodní licenci, ale nejdřív je potřeba dokončit autoškolu.

Patku vnitřní můžeš při cvičení přizvednout mnoha způsoby a v různých fázích oblouku, pro Tvé účely si hlídej, aby to bylo ještě PŘED obloukem a abys patku zvedal ZA SEBE a nad sněhem ji udržel až do přehranění. To teď nedáš, protože stojíš, jak stojíš, nohu pod zablokovaným a spadlým bokem můžeš krčit, jak chceš, k ničemu kloudnému to nepovede.
Když se budeš schopen nad lyžemi udržet v malé rychlosti, tak třeba pak budeš schopen udržet se celý oblouk nad nimi i ve vyšší. Při cvičení všechno 100× přeháněj, pak to bude na videu 0,1× vidět. A budeš se cítit na lyžích strašně divně, protože budeš stát „nelyžařsky“ zpříma, ale tak to je a má být.
Nejde o to zaujmout nějakou „lyžařskou pózu/postoj“, jde o to, abys promítal své sály a snažení do hran, cítil to a lyže s Tebou komunikovaly.

Pro začátek se v obloucích nesoustřeď na jízdu po hranách, jede to příliš nekontrolovaně rychle a pak nemáš čas se soustředit na nic jiného a podstatnějšího, ani na pohyby, ani na výběr tratě.
Naopak, jízdu čistě po hranách v nenavazovaných obloucích cvič úplně zvlášť, pak to snadno spojíš všechno dohromady. Zvláště nájezd do oblouku po hranách směrem z kopce je záležitost psychiky a dobré koordinace. Teď jsi netrpělivý a na lyže si nepočkáš, hrneš se někam, kde se o ně nedá opřít.

>> #5, MichalW, 03. 03. 2018 10:33:26

Zatím nemáš ani nejmenší představu, co a jak Universa (Iridium 6) při sportovnější jízdě dovedou. Na takhle mírném svahu by měla sportovní jízda na nich připomínat slalom na desetimetrovém pruhu a nikoliv mírnou vlnovku ve velmi volných SG obloucích.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

03.03.2018 10:50:45 #7 

MichalW

>> #6, ˘Ö˘Krab, 03. 03. 2018 10:44:12

Super, díky. Jdu tedy zpět do autoškoly :-) Vážně, chtěl jsem znát Váš názor a zjistit, jak moc blbě na tom doopravdy jsem.

03.03.2018 13:32:57 #8 

bonup muž

>> #7, MichalW, 03. 03. 2018 10:50:45

No kdyz uz si me zminoval. Tak pocit bohuzel dost zkresluje. Tady mas odkaz na me na stejnejch lyzich jen delky Universa 176cm delsi nedelaj https://youtu.be/gHnYj_N5MfA . Bohuzel bez zdatneho osetrovatele na svahu se clovek nikam moc daleko neposune viz ja za posledni asi 4 roky, ale to ze clovek vi ze je to spatne je podle me super. Nataceni se je take dobre jen si sam sobe zboris babovicky. Dokonce i obcas tusim co je spatne. Na druhou stranu cim vic me to stve, tim vic me to bavi. Treba se to do duchodu naucim. Jde mi lepe korgovat vlastni deti, protoze oni maji zpetnou vazbu hned, kdezto ja se vidim az vecer na videu a to je pozde. Dosel jsem k nazoru ze me to takhle zacalo bavit a otevrelo mi to nove to obzory. Jestli to neni OK, pak se muzu snazit o zlepseni a kdyz se nedostavi tak mam alespon dobrej pocit ze delam co muzu, kazdopadne jde o dobre straveny cas. Preji at mas rychlejsi pokroky nez ja.

Video

03.03.2018 14:05:47 #9 

MPS

>> #8, bonup, 03. 03. 2018 13:32:57

Hele Bonupe sice v přechodové fázi zůstáváš viset trochu vzadu, ale jinak to co předvádíš není zas tak hrozný a už se s tím dá trochu pracovat… Jestli jezdíš často na Zadov tak se tam třeba někdy potkáme…

03.03.2018 14:36:10 #10 

˘Ö˘Krab muž

Přidám sem nějaké obrázky. Okomentuj si sám, co děláš/neděláš a co se děje (nebo by se mělo dít). Případně sem později dodám komentář i já. Všímej si synchronizace horní a dolní části těla a načasování úkonů v zahájení oblouku. Skutečně zatáčet začneš až o cca 15 m dál a nějakou 1 s později.

Fotky

03.03.2018 14:38:10 #11 

˘Ö˘Krab muž

A ještě podobné zezadu. (a budou ještě jedny)

Fotky

03.03.2018 14:42:49 #12 

˘Ö˘Krab muž

Pokračování oblouku z předešlé série (a jedna navíc).

Fotky

03.03.2018 16:01:11 #13 

johnycek muž

Ahoj Bonupku. Musím souhlasit s MPS. (jak píše MPS-viset vzadu na konci oblouku) je vidět Krabova škola :-). Ten svíčkojdní postoj k tomu moc nepřidá. A až dokážeš včas a správně naklopit vnitřní lyži na hranu, tak se ti srovná i ten nájezd do oblouku a bude to skoro dokonalý. Ale ber to s rezervou, mně se moc věřit nedá :-).

03.03.2018 16:12:20 #14 

MichalW

Díky za povzbuzení. A Ty jsi instruktora na svahu měl nebo čerpáš jen odsud? A nejsi náhodou z Moravy, nejezdíš Jeseníky / Beskydy? Možná se Tě v tomto pletu s někým jiným…

03.03.2018 16:29:59 #15 

bonup muž

Prave jsem se vratil z behu..... No priznam ze jsem ani analyzu necekal to bych dal do meho, nebo Harryho vlakna. Chtel jsem jen poukazat kolegovi ze neni sam kdo se “trapi” mysleno pozitivne. Kdyz ale Krabova otazka tak tedy co me stve? Vlastne nevim jak zachazet spravne s budouci vnitrni nohou pri prehraneni ona je nejak navic. Vzdy jede jako tele. Delsi lyze sice trochu opticky pomohli, ale je to videt na kazdem detailu napr 14 az 15s ostatne na Krabove prvni serii obrazku nezatizena noha co proboha s ni delam? Snazim se ji tlacit do zadu, nejdriv jsem nechapal Kraba proc to chtel, ale pomaha to lepsimu natoceni panve a havne me to donuti nebyt tak moc vzadu, kdyz se to tedy povede. Jenze mi to nejde, hlavne nakonci oblouku bych potreboval mit lyze “pomalejsi” nestiham je telem apk by urcite byl lepsi i nastup do dalsiho oblouku takhle musim pockat trochu se narovnat lyze dohonit a zacit s tim znovu. Celkove tohle video je jizda tak abych mel na vsecko cas, nechavam delat lyze co umej a nesnazim se jim do toho moc kecat. Priznam nacasovani zatim vubec neresim, ale asi to bude ten hlavni duvod proc se mi to celkove na videu nikdy nelibi, prestoze pocit na hrane je prijemnej. To same ruce tolik veci hlidat muj CPU nezvlada. Snazim se natacet telo tak aby ramena byla rovnobezne s lyzemi coz je pro me tezke protoze, jsem drive zasadne jel z kopce celem vpred a dole nohy “neco delali” pichni a skoc atd. Jinak klasicky druha serie Kraba ackoli je to tam docela maskovane porad do “V” takze presto ze si myslim jak jedu jen na vnejsi rozhodne minimalne v najezdu ne. No tak asi moje analyza. Potiz je v tom ze dokonce pokud by moje analyza byla spravna stejne nevim jakou nasadit medicinu. Takze se proste snazim odsekavat hlavy postupne. Ted bych osobne nejradeji vyresil tu teleci odlehcenou nohu opravdu vubec nevim co s ni na zacatku oblouku. Kdy se dela jen otevrena vlnovka tak mi noha neprekazi, ale takhle kdyz zacinam oblouk skoro na vrstevnici mi ta noha prekazi. Neni sranda naklopit telo z kopce kdyz lyze jeste nejsou zahraneny.

03.03.2018 16:38:21 #16 

bonup muž

>> #14, MichalW, 03. 03. 2018 16:12:20

Mel jsem to stesti ze me Krab venoval 2 hodiny casu. Jinak jen video a koukani na jutrubce jak to ma vypadat. Sanzim se zastavovat ty co to umej a porovnavat postoje. Problem je v dynamice tu nezastavis spatne se zjistuje jak kdy a nejlepsi by bylo mit najetu trat od nekoho kdo to umi a pak jezdit ja uplne “stejne” pak by video odhalilo lepe co je spatne, ale ikdybych to vedel jak to odstranit jakou naordinovat medicinu. To je jeste horsi nez zjistit co je spatne, alespon si to mysli. Nejhur je ale spatne odhalit co je spatne a jeste naordinovat spatnou medicinu a obavam se ze to delam casto. Bohuzel nejzdim Moravu puvodem jsem Krusnohorec ale ted naplava. Nejcasteji Klinovec soukroma sjezdovka neupravena, nebo Moninec kam to mam 45min takze vzdy rano max. 2 hodiny zase maj ted snih uz skor pul roku.

03.03.2018 16:41:57 #17 

˘Ö˘Krab muž

>> #13, johnycek, 03. 03. 2018 16:01:11

A až dokážeš včas a správně naklopit vnitřní lyži na hranu, tak se ti srovná i ten nájezd do oblouku a bude to skoro dokonalý.

>> #15, bonup, 03. 03. 2018 16:29:59

Já bych johnycekovo prohlášení modifikoval.
Až dokážeš včas a správně naklopit vnější lyži na hranu (a při tom na ní stát), tak se ti srovná i ten nájezd do oblouku a bude to skoro dokonalé.
Lyže totiž začnou zatáčet hned a přestane Ti nejspíš tolik překážet i ta vnitřní.

Všichni se strašně vrhají do oblouků, ale na hmotnou jistotu v podobě dobře zahraněné a poctivě zatížené vnější si nepočkají, popřípadě jí svým ostatním konáním její bohulibý záměr přímo kazí.

03.03.2018 17:33:57 #18 

johnycek muž

>> #17, ˘Ö˘Krab, 03. 03. 2018 16:41:57

To zní logicky. A co ten svíčkojdní postoj? Ten je OK? Nesouvisí to s tím klopením trochu?

03.03.2018 18:04:07 #19 

˘Ö˘Krab muž

>> #18, johnycek, 03. 03. 2018 17:33:57

Souvisí a nesouvisí, protože všechno souvisí se vším. Ale podle mě není jednoznačně prvotní příčinou. On totiž není dost svíčkoidní v tom správném slova smyslu a ve správné chvíli. Takže jeho postoj je hlavně následkem nenaklopení a nezatížení (tj. nezahranění) vnější lyže, o kterou se pak nemůže opřít, zvlášť, když by ji musel většinou lovit někde za sebou a pod pokrčenou nohou. Naprosto zbytečně visí na jazycích, tím se prostě zatížení přední části lyže nedosáhne (přestože chytré příručky tvrdí obvykle opak).

Původně jsem chtěl zamořit komentáři a obrázky, ale vyšlo mi z toho následující. Když se Bonup pokouší krčit vnitřní a nestojí při tom pevně na vnější, jak jen to může dopadnout?
Může to dopadnout právě jedním způsobem (aby na sníh nedopadl† on) – musí zůstat nad lyžemi a pohyby těžištěm si šetřit na lepší časy, tedy do druhé poloviny oblouku za spádnici, kdy je již nějaká síla generována nehledě na jeho vůli a umění. Jenže tam se setká se svými rotačně-blokačními stereotypy, takže se zase moc hýbat nemůže, ani kdyby chtěl a věděl jak. Tak si prostě přidřepne a vyčká, až oblouk přejde. (#10 obr. 1–3, #12 obr. 3)

Bonupovi neladí ani zatížení, ani zahranění ani rotace trupu a ani rotace lyží. O jeho anarchoběžkařském způsobu píchání to platí stejně. V podstatě všechno potřebné tak nějak skoro už i dělá, občas, ale dělá to v nahodilém pořadí, jak se mu zrovna povede. A tak se mu, občas, i nahodile povede sem-tam nějaký obstojnější kus oblouku.

EDIT: Přesto mi to nedá a přidám jeden modifikovaný obrázek, konkrétně 4 z #10. Za mě tedy ať dál stojí rovně, zatím tím nemá co nepokazit. Až to bude zralé na nějaké hrátky na hadího muže, pozná sám.

Fotky

04.03.2018 18:32:29 #20 

MPS

>> #13, johnycek, 03. 03. 2018 16:01:11

>> #17, ˘Ö˘Krab, 03. 03. 2018 16:41:57

Připojuji se k názoru že i to co se provede s vnitřní má vliv na rozjiždění se lyží do V

04.03.2018 20:26:00 #21 

bonup muž

>> #19, ˘Ö˘Krab, 03. 03. 2018 18:04:07 No sice analýza mé jízdy sem nepatří, ale když už zde proběhla tak dík. Každopádně z toho co tu čtu, jsou mé pocity a moje analýza docela v souhlasu s názorem odborníků. Teď už jen maličkost, naučit se to správně. :-).

04.03.2018 20:34:36 #22 

˘Ö˘Krab muž

>> #21, bonup, 04. 03. 2018 20:26:00
Ale patří, stejně, jako by sem, včetně všech popisovaných chyb, patřila všechna má videa.
¤ První krok: něco by mohlo být lépe
¤ Druhý krok: něco je blbě
¤ Třetí krok: něco s tím udělám
¤ Čtvrtý krok: ještě pořád je to blbě
¤ Pátý krok: co všechno je blbě?

Jsi před šestým krokem, gratuluji. Většina propadne sebeuspokojení v polovici prvního. Teď jen zjistit, co s tím udělat. :-D

04.03.2018 21:01:39 #23 

bonup muž

>> #22, ˘Ö˘Krab, 04. 03. 2018 20:34:36

Já myslel jen, že to nepatří do MichalW vlákna, když mám jiné, ale asi to ničemu nevadí.

05.03.2018 21:15:15 #24 

MichalW

>> #22, ˘Ö˘Krab, 04. 03. 2018 20:34:36

Nádhera :-)

>> #23, bonup, 04. 03. 2018 21:01:39

Že se to probírá v mém vlákně mi nevadí. Je to k věci a navíc máš stejné lyže :-) Jestli bychom neměli založit fanklub, nové vlákno a sdílet se všemi každou jízdu…

05.03.2018 21:54:51 #25 

bonup muž

No moc nas v tom klubu nebude. Na druhou stranu, tyhle lyze hned tak nekdo nema. Az potkam nekoho na Universech s velkou pravdepodobnosti to budes ty nebo Oblouk a toho poznam protoze jsem uz mel tu cest ho poznat.-:) Tak navidenou

17.02.2019 16:01:05 #26 

MichalW

Vytahuji ze záhrobí své vlákno a posílám syna ze včerejšího večerka na Bílé. Chlapec 14 let, cca 175 cm, přes 70 kg, sportovec, lyže starší Racetiger GS 170 cm R17,5 m. Na příští týden do Krkonoš máme objednaného instruktora, za mně nyní – není v záklonu? Při ideálních podmínkách se v jeho stopě za ním neudržím :-) (nebo jen horko – těžko) a většina slalomkářů taky ne.

https://www.youtube.com/watch?…

17.02.2019 16:49:02 #27 

Harry žena

>> #26, MichalW, 17. 02. 2019 16:01:05

Caues.

Chcel som podotknut ze"nahovno nabrusene" ale to by sa Ta asi dotklo.:}

Takze.Zober mladeho dnes znovu na vecerko,donut ho zajst obluk len na vonkajsej lyzi,s nadvihnutou vnutornou nohou pocas celeho trvania obluku.

Garantujem Ti,ze mu nic nebudes musiet vysvetlovat,zapne mu to samo.Ani video nemusis robit.

Ale za trest by som sa ja osobne nechal kuva dlho prehovarat.Na natocene video. Nech vie ako to chuti z oboch stran.:}

caute Harry

P.S. Co davate jest tym mladym,marisku jeho,kurence z velkochovov?

Tusim zacnem vyrabat dlhsie postele,aspon 2,5 metrove aby sa nam ta mlada generacia tam zmestila.To je biznis buducnosti.

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

17.02.2019 22:24:41 #28 

MichalW

Tak zle nabrusené povedáš… Dobrá, značím si…:-) Podložka byla taková všelijaká, spíše na vznášedla, jak jsem tu nedávno četl. Anebo chtěl ohodit kameramana a špatně si rozvrhl oblouky – ohození kameramana chybí k tomu, aby mé video splňovalo vše, co má správné video do analýzy mít :-)

17.02.2019 22:32:03 #29 

Harry žena

>> #28, MichalW, 17. 02. 2019 22:24:41

Nad kvalitou videa sa netrap.

Nafilmuj mladeho v obluku na vonkajsej nohe,vnutorna vo vzduchu 10 cm nad snehom.Pocas celeho obluku.Staci jedna jazda.

Potom posli.

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

13.02.2020 22:27:01 #30 

MichalW

Odlovil jsem na kopci kameramana, tak jsem jej hned zneužil. Videa nic moc, snažil jsem se na youtube najít nějaký ten stabilizátor, ale nic… U mne naprosto volná jízda, nějak jsem se nenakonfiguroval (teda jestli to u mne jde :-) ) k nějakému předvádění. Mladý se asi trochu snažil.

Vojta

Když tak přesuňte do vlákna „Dobře jsem se pobavil“ A vyzývám tímto další mírně pokročilé, aby dali svou kůži na trh :-D

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy

Vázání,deska

Rossignol Forza 60 vs 70

2

Vysoušeč lyžáků Nordica

Santa Caterina 7.-14.12.2024

0

Je technika správná?

Slalomka pro 14.l puberťáka

2

Alpine Ski World cup 24/25

Sölden: [Středisko]