20.03.2018 00:03:43 #1
Zdravím lyžaře!
V neděli ráno jsme se vrátili z La Plagne a co říci, jsme zklamaní…
Ano, ubytování na sjezdovce fajn, že sněžilo skoro každou noc a nebyl
manžestr, to beru, ale ty davy lidí a to mělo být nejklidnější období
bez prázdnin Frantíků, atd, termín 10–17.3. Jak to tam vypadá v únoru,
když jsme měli fronty na 20 minut (to raději nezmiňuji propojení s Les
Arcs), snad každou chvíli vypadala elektřina nebo byla zastavená lanovka a
ta cesta?! Poprvé v životě jsme jeli sobota až sobota, je normální
regulace dopravy a fronty x kilometrů před Albertville, parkoviště za ním,
to samé zpět, kolony u Bernu a Ženevy a cesta se zastávkami cirka 16–18
hodin
Před dvěma lety jsme byli v Les Menuires nadšení, tady bohužel nikoli… Máte podobné zážitky?
Díky a fajn den všem.
Jarda
20.03.2018 08:38:33 #2
>> #1, Jarda007, 20. 03. 2018 00:03:43
Byli jsme před lety v Les Arcs koncem ledna. Jeden den jsme jeli na La Plagne. Lidí tehdy extra moc nebylo. Byla to má první lyžařská Francie, pak ještě několikrát Val Tho (Les 3 Vallées) a Tignes (Espace Killy). Teď už bych do Francie lyžovat asi nejel. (Nikdy neříkej nikdy…)
20.03.2018 13:25:12 #5
>> #4, bode28, 20. 03. 2018 12:25:30
Jak potom můžeš srovnávat, když jsi tam nikdy nebyl? Neříkám, že nemáš
pravdu, jen nechápu, jak chceš srovnávat něco, co jsi nikdy
nezažil/neviděl?
To jen tak, aby řeč nestála …
20.03.2018 13:29:01 #6
To je prostě Francie.
Také jsem měl párkrát tu čest a pokud od sebe člověk nedokáže kategoricky oddělit čistě lyžování a ten zbytek kolem, má problém. Frantíci na vše kašlou. Neodmetené sedačky, pozdní spuštění a během dne věčné vypínání lanovek, zavřená WC, kyselá obsluha ..... je toho na román !
Oni dnes už vlastně vyhrávají jen cenou, protože poskytnutou službou, jsou jasně nejhorší v Evropě. A do karet jim hraje fakt, že je v sousedním Švýcarsku nelidsky draho a tak většina lidí ze západu končí Francií. Ve Švýcarsku je draho a do Rakouska a Itálie to mají daleko.
Co jsem zaznamenal u svého okolí, tak je Francie momentálně lyžovatelná až po velikonocích, kdy nastoupí kola, brusle atd. a zájem o lyže díky jaru upadne.
Jinak mám stejný pohled jako Fischerbl v postu 2. Kromě července bych na lyže do Francie momentálně určitě nejel.
No a Bern nemá cenu řešit. Tam jsou kolony v létě v zimě, prostě pořád. Tam se nestojí snad pouze v noci.
20.03.2018 14:30:50 #7
Pro mně zlaté Rakousko, z MRSK jsem za 6 hodin v Lungau, pokud si koupím Super Ski Card
https://www.superskicard.com/de
třeba na 10 dní, mám celodenní kdekoliv až po Zillertal za 44,8 Eur ,
ubytování je mnohdy hezčí a prostornější, než co mám doma, atd.
A nejradši mám vůni hnoje v každé dědině, to je moje
V Itálii se mi líbí taky, ale už to mám dál, zato pizza k obědu
kolem 5,– Eur je bezkonkurenční
20.03.2018 14:44:19 #8
>> #7, chlebik.marian, 20. 03. 2018 14:30:50
Ty Mariane, ty se nám tu rozplýváš, neměl bys shánět zase nějaké „jako nové“ :). Co budu dělat, až mi moje Kastle doklepou?
20.03.2018 14:47:06 #9
>> #8, Vvladimir, 20. 03. 2018 14:44:19
Evidentně ses ještě dneska nedíval do bazáru. Jedny velmi pěkné tam jsou, včetně padnoucích červených botek.
20.03.2018 14:49:28 #10
>> #9, ˘Ö˘Krab, 20. 03. 2018 14:47:06
Aha, něco v chlívě vyhrabal :). Jsem zdegenerovaný fórem. Na mě moc krátké. Z Atomiců mám strach- rychlá smrt (nemyslím lyžaře).
20.03.2018 17:31:37 #11
Tak celý setík se dneska prodal cca během 3 hodin Jinak tyto přesně lyže jsem
letos měl možnost otestovat a i v délce 177cm moc hezké poježdění, ale
183cm budou asi lepčí
21.03.2018 21:14:17 #12
Jak píše kolega korsičan, mohu se pod to podepsat, to jsem ani nezmínil, sedačky neodmetají, nájezd k turniketu z kopce či do kopce, ani neupraví, některé lanovky podrazí nohy a prostě těch lidí a cesta, ubytování cajk, ale také na to dlabou, jejich opravy mě fascinovaly (i když to má někdy i Ital), moje druhá zkušenost, minule byla alespoň naprostá spokojenost s lyžováním (Les Menuires). Takže minimálně na pár let sbohem Francie a jak píše fischerbl, asi tam už nepojedu, ale nikdy neříkej nikdy…
22.03.2018 10:26:41 #13
>> #12, Jarda007, 21. 03. 2018 21:14:17
No a když si chceš po těch všech útrapách zrelaxovat v bazénu,tak tě tam ani nepustí,jestli nemáš ty jejich tanga plavky… Já ve Francii jednou,hory fakt nádhera,ale atmosféra ,ceny a služby žádná sláva. Ale jak bylo řečeno nikdy neříkej nikdy
22.03.2018 21:51:50 #14
Moje loňská zkušenost s dopravou. Taky jsme jeli v termínu autosalonu v Ženevě. Cesta přes Německo pohoda až za Basel, před A1 už těžké kolony. Odbočujeme na trasu Biel (dnes už je tam podle map obchvat) – Neuchatel a celkem OK až do Annecy, kde z dálnice sjíždíme. Pak do Albertville průšvih asi na 2 hodiny. Na dálnici za Albertville provoz směr Moutiers řízen semaforem, další hodina ztráta. Trasa Rozvadov – Les Menuires tak celkem za 12 hodin.
Zpět jedeme do Annecy po dálnici, stejný průšvih, do Ženevy cesta asi na tři hoďky. Ženeva zasekaná kvůli autům jedoucím na autosalon, v protisměru „parkoviště“ až do Lausanne. Opět volíme severní trasu přes Neuchatel a pak už to jede. Les Menuires – ValMez za 14 hodin, a to jen díky abnormálnímu rychlopřesunu přes D a CZ.
A k La Plagne (viz. moje recenze 3 roky zpět, 2. týden v březnu): Je celkově zalidněnější než Les Arcs, ale nebyla to žádná hrůza. Výraznější fronty v některých časech jen po trase kabinky Belle Plagne – ledovec, jinde provoz plynulý s nárazovými frontami do 2–3 minut. Po obědě prakticky vylidněno a bez front i přes luxusní počasí. Přesun expresem z a do Les Arcs zcela bez problémů vždy první kabinou, naopak jsme někdy čekali, než se kabinka trochu naplní.
24.03.2018 17:24:05 #15
Svena – Tak nás naštěstí do bazénu pustili a to mám klasické
kraťasové plavky To by
nám ještě tak scházelo… Tesna – Koukám, že cesta vypadá vždy
strastiplná, i když to my do Les Menuires neměli, ale přisuzuji to té
sobotě, no a zalidněnost na La Plagne jste měli super, my čekali na cca
třetí kabinku a poté se nedalo na Les Arcs vyjet sedačkou nahoru, pořád
stála a plnilo se, že jsme dali pivo a jeli zpět… A ostatní jsem již
zmiňoval. Fajn víkend.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.