Domů Diskuze Technika jízdy [Analyzátor]: Meatfly_77 - č. 1

[Analyzátor]: Meatfly_77 - č. 1

02.04.2018 21:53:07 #1 

02.04.2018 21:53:07 #2 

Meatfly_77

Moc děkuji. Chápu-li tedy dobře, je klíčové pohlídat si protirotaci v oblouku, což si zhruba představuji jako se natáčení se dovnitř oblouku, kdy vnější paže směřuje spíše vpřed. Cvičení s „kraulem“ se mi zdá pochopitelné, jen doufám, že se ten pohyb dá zautomatizovat… Pokud jde o zahranění, rozumím správně, že popsané nasednutí na vnitřní nohu je primárně způsobeno protirotací a pokud se ji podaří eliminovat, lze předpokládat, že se mi podaří více zatížit vnější nohu?

03.04.2018 09:46:53 #4 

LyMa

>> #2, Meatfly77, 02. 04. 2018 21:53:07

Ahoj, ta protirotace je způsobena tím, že při hranění nejsou osy ramen a kyčlí a i hlezen vzájemně rovnoběžné. Je třeba se soustředit na to, abys pohyby kolen i kyčlí „dovnitř oblouku“ dělal oběma segmenty v bočním směru s těmi osami rovnoběžnými a ne prvotně posazením se dovnitř (třeba jako když si sedáš do auta).Pokud tedy to hranění budeš dělat v bočním směru, nedostaneš se do protirotace a nespadneš tak výrazně na vnitřní nohu. Hůř se to popisuje než ukazuje :-). Kdybych ti ten rozdíl v pohybu mohla ukázat, bylo by to okamžitě jasný. Ale fajn, myslím, že mi rozumíš!

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy

Vázání,deska

Rossignol Forza 60 vs 70

2

Vysoušeč lyžáků Nordica

Santa Caterina 7.-14.12.2024

0

Je technika správná?

Slalomka pro 14.l puberťáka

2

Alpine Ski World cup 24/25

Sölden: [Středisko]