[Analyzátor]: Meatfly_77 - č. 1
02.04.2018 21:53:07 #2
Moc děkuji. Chápu-li tedy dobře, je klíčové pohlídat si protirotaci v oblouku, což si zhruba představuji jako se natáčení se dovnitř oblouku, kdy vnější paže směřuje spíše vpřed. Cvičení s „kraulem“ se mi zdá pochopitelné, jen doufám, že se ten pohyb dá zautomatizovat… Pokud jde o zahranění, rozumím správně, že popsané nasednutí na vnitřní nohu je primárně způsobeno protirotací a pokud se ji podaří eliminovat, lze předpokládat, že se mi podaří více zatížit vnější nohu?
03.04.2018 09:46:53 #4
>> #2, Meatfly77, 02. 04. 2018 21:53:07
Ahoj, ta protirotace je způsobena tím, že při hranění nejsou osy ramen a kyčlí a i hlezen vzájemně rovnoběžné. Je třeba se soustředit na to, abys pohyby kolen i kyčlí „dovnitř oblouku“ dělal oběma segmenty v bočním směru s těmi osami rovnoběžnými a ne prvotně posazením se dovnitř (třeba jako když si sedáš do auta).Pokud tedy to hranění budeš dělat v bočním směru, nedostaneš se do protirotace a nespadneš tak výrazně na vnitřní nohu. Hůř se to popisuje než ukazuje . Kdybych ti ten rozdíl v pohybu mohla ukázat, bylo by to okamžitě jasný. Ale fajn, myslím, že mi rozumíš!
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.