Rossignol nebo Head
23.01.2011 12:14:18 #1
Ahoj vím, že to tu bylo již mnohokrát, ale jestli se najde nějaká dobrá duše co poradí, budu vděčná. Mám 170 cm, 54kg, jezdím už dlouho, ale se stylem si hlavu nelámu. Spíš jezdím šusem a občas to zalomím ostrou zatáčkou. nebo střední až malý oblouk.Na lyže jezdím jednou za rok tak bych zas nechtěla něco příliš drahého. Rozhoduju se mezi Rossignol passion zip a Head only one. Ideálem je pohodlná lyže pro celodenní lyžování, která ale pevně drží v ostrých zatáčkách a na boulích. Taky by mě zajímala ideální výška lyže pro mou postavu, předem děkuju za každý tip.
23.01.2011 17:31:04 #2
>> #1, snowwolfgirl, 23. 01. 2011 12:14:18
Proč vlastně chceš kupovat lyže? Vždyť jsi na tom svahu šíleně nebezpečná sobě a hlavně jiným:
- jednou za rok jedeš na lyže
- jezdíš šusem a pak to zalomíš ostrou zatáčkou
- s takovými představami chceš jezdit celej den!
Moje odpověď – jeď na hory jen když bude určitě sluníčko, kup si
lehátko, deku, sluneční brejle a dalekohled – jaký značky nevím –
poptej se Agáty…
.
Heja heja.
23.01.2011 18:46:11 #4
>> #3,
Martin430, 23. 01. 2011 18:38:43 Dobry vyber,
drevene jadro je zaklad.
23.01.2011 20:11:11 #5
ja vedel proc si na lyze kupovat motorkarsky kompletni krunyr horniho trupu plus helmu. Mozna bych setkani s vyse poptavajici slecnou prezil diky svym ochranym pomuckam, nicmene bych ji pote pichl hulkou do ocicka.
23.01.2011 21:53:00 #7
mnohem radej na svahu potkam autorku dotazu nez kterehokoliv snowboardistu. podle vlastniho popisu, ma jeji styl sice daleko k technicke a esteticke dokonalosti, ale samotnou jizdu pod kontrolou ma. nejaky damsky model v delce 160cm a cene kolem 7tkc i s vazanim bude vyhovovat.
24.01.2011 00:24:05 #8
Díky Gravedigger ! Pro ostatní: Jezdím šusem na místech, která jsou proto určená. Ne opravdu nesrážím nebohé lyžaře na našich malých Českých přeplněných horách. Jezdím tak jen v určitých úsecích. Jen jsem chtěla zdůraznit, že by to ta lyže měla vydržet. To, že jezdím „jen“ jednou za rok na týden do Alp už 10 let ze mě nutně nedělá špatného lyžaře. To že nemám dobrou techniku neznamená že jezdím nebezpečně. Naopak si udržuju od ostatních lyžařů větší odstup než většina z vás namachrovaných náfuků, co si myslí, že zvládnou kdejakou krizovou situaci.
24.01.2011 09:35:06 #9
>> #8, snowwolfgirl, 24. 01. 2011 00:24:05
To je rozumná odpověď – ty naše poznámky byly jen chabejma pokusama
o vtip – promiň.
Většina z nás nejsou namachrovaní náfukové – už jsme řadu situací
nezvládli a tak nám už asi i dávno splasklo…
Jinak k dotazu – nemyslím si, že bys měla kupovat dámské modely v případě, že potřebuješ trvanlivou a na tvrdém povrchu spolehlivou lyži, která tě podrží. Proto raději kvalitnější i když méně hezkou sendvičovou lyži cca 160–170cm – pokud ti poradí nějaký zkušený kamarád, tak i starší (najdeš v bazaru zde nebo na http://www.czech-ski.cz/bazar/ ).
24.01.2011 14:48:42 #10
No, ja by som ti odporučil skôr trochu drahšie lyže ako tie „akciové“ . Budeš mať omnoho lepší pocit z jazdy, to znamená môžeš lyziam veriť a v správnu chvíľu urobia to ČO chceš – napr. Nesmyknu na ľade ako tie torzne mäkšie lyze, pri brzdení najmä pri razantnom.. Dobrá alternatíva je požičať si stále najnovšie a dobre servisované lyze, nabrusené hrany voskovane.....
24.01.2011 18:41:28 #11
Ahoj.
Taky jsem si dělal srandičky, tak se taky vyjádřím.
Z čeho jsem vycházel : cca 50 odlyžovaných dní v životě není mnoho. Trvale udržitelný rozvoj tempem 5 dnů na sněhu za rok také není mnoho. Mnoho není ani 54 kg. Z toho mi vychází, že pokud tazatelka skutečně chce kupovat lyže, může si naprosto klidně vybrat i z capových konstrukcí v délce –5 až –15 cm ke své postavě a ladit design topsheetu ke svému oblečení a ostatním doplňkům.
Dále jsem vycházel z popisu tazatelčiny jízdy. Neznám (a zajisté neznám všechno) žádnou lyži, která je současně DH i SL, a pevně drží na ledu a boulích. Ostatně – lyže, co pevně drží na boulích je dosti specifický požadavek. A má-li přitom být (uvedeno na prvním místě – tedy patrně priorita) pohodovou lyží pro celodenní lyžování – vychází mi jen opět capová lyže s pěkným designem.
Jsem přesvědčen o tom, že snowwolfgirl nemůže za jízdy rozlišit, zda stojí na sendvičové nebo capové lyži. Když k tomu pozorně příspěvek dočtu (se stylem si hlavu nelámu) nevychází mi – k nákupu – zase nic jiného než lyže výše doporučená i kolegy (cca 7–8 tis. i s vázáním) a ušetřené peníze třeba na lehátko.
Sendvič považuji za vyhazování peněz (mírně řečeno), protože i kdyby vydržela lyže s pěnovým jádrem „jen“ 40 dní, má to tazatelka na cca 8 let ježdění. Při požadavcích na vlastnosti lyží a dle vlastního popisu svojí techniky usuzuji, že se mnohem více a příjemněji povozí na cap-lyži.
Osobně pokládám na nejužitečnější radu, která zde již padla – půjčovna. V Alpách je jich kvalitních dost.
No a na závěr k tomu machrování. Máš pravdu, byť jen částečně. Namachrovanej jsem tu jenom já. Co naděláš. Ale přesto, když někam vlezu, tak nejsem namachrovanej tolik, aby mi to bránilo pročíst si nejprve vlákna. Za prvé proto, abych tam mohl taky machrovat, za druhé proto, abych triviálním, velmi často se opakujícím dotazem neznečišťoval fórum a neokrádal o čas lidi, kteří se se tam přátelsky a nezištně dělí o svoje zkušenosti nebo znalosti.
Jiná věc je, položit naprosto nesmyslnej dotaz k vyvolání flame, kde pak můžu lidi titulovat náfukama. Lidi, kteří měli většinou odlyžováno v sedmi letech (věku) víc jak já za celej život. To by mě bavilo a bylo by to machrovský.
Popřemýšlím o tom. U bufetu. Skol
25.01.2011 02:05:32 #12
Damskych lyzi bych se vubec nebal i v pripade mnohem pokrocilejsi lyzarky. Minimalne Head a Elan nabizi sirokou skalu damskych lyzi zasahujici do hodne vysokych pater. Znam byvale zavodnice, ktere na damskych lyzich jezdi (zatracene dobre) a jsou spokojene.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.