fake lyže setkal se s tí někdo ?
04.01.2019 11:03:29 #1
zdravím, taková otázka v různých výprodejích se objevují lyže za dobrou cenu.. ne za podezřele či směšně nízkou ale levnější , může se jednat o tzv knock off. ? i v autorizáku mi řekli pozor na to někteří si nechávají vyrábět lyže co vypadají jak originály ale nejsou..... jako příklad polské allegro.pl . kde atomic x9(2019) nový vychází na 15500 kdežto u nás nejlevněji 19tis na eshopu.. ale např jsem volal i do atomic autoriz. prodejci a nabídl mi je za 16800 tak nevím..
04.01.2019 13:34:00 #2
Jj, setkal. Již je to celkem dávno, koupil jsem Volkly, měly být nejvyšší v řadě, a nebyly. Vázání bylo jak na nejvyšší řadě, barevné provedení také, ale tvar horní plochy byl jako u nižších provedení. Při koupi jsem rozdíly neznal, až o dost později jsem si je našel.
Jinak i ve Snow o tom byl článek, že řetězce si nechají vyrábět lyže mimo katalog, které často vypadají skoro jako katalogové (je tam např. jen označení mimo řadu, ale většinou je popis, kde se dají poznat rozdíly). V papírovém to bylo určitě. Ale taky prodávají katalogové, často za nižší ceny než jinde.
Je to případ od případu. Je potřeba se řádně podívat na to jak lyže vypadá, na technický popis a porovnat s katalogovým modelem (katalog od výrobce).
04.01.2019 13:34:10 #3
Poliaci sú lepší obchodníci, to skôr u nás/vás obchodníci klamú, robia akcie, ktoré okolo akcie ani nešli…
Niekedy motyka vystrelí, ale je to málokedy. Ja som pred 4 rokmi kúpil po zime SNB Head Daymaker v akcii za 87€, pomaly dosluhuje a chcel by som náhradu a ťažko nájsť cenu pod 200€
Z allegra som teraz objednal okuliare Bolle Tsar v prepočte za 31€, u nás cca 100€, na Ebay som ich tiež našiel ale stále je to cca 55–60€
04.01.2019 15:39:14 #4
>> #1, premekg, 04. 01. 2019 11:03:29
Já v Polsku pracuji, z Allegro objednáváme skoro denně, lyží jsem
koupil v Polsku cca 100 párů, ale fake jakože fakt fake jsem nikde
neviděl. Tam se spíš stane, že někdo nabídne dlouhé (180cm +) lyže za
směšné peníze proto, že se v Polsku pořád traduje po bradu a dost Anebo jsou lyže nějak
lehce poškozené atd, ale to se bavíme o použitých. Ale žeby někdo chtěl
dělat kopie třeba Atomic X9, to se mi nějak nechce věřit… Nikomu by to
moc neprospělo, protože Atomic sám o sobě Ti podle mně nevyrobí fake
vlastního TOP modelu, a nějaký kutil to asi nesvede
Slyšel jsem ale, že pro
východní Evropu se některé výrobky mohou lehce lišit kvalitou – něco
jako 2. jakost, ale to jsou jen dohady a nikde to na 100% dáno není. Spíš
je to o tom, ačkoliv se to nezdá, že v Polsku je trh s lyžemi opravdu
obrovský. Pro srovnání Aukro vs. Allegro, nesrovnatelná nabídka o celou
galaxii.. A jako další bych viděl i možná trochu neznalost
nakupujícího. Ne každý zná přesně modelové řady všech výrobců a
podle vzhledu kupovat může být ošemetné, je mnoho detailů, které napoví
dost jednoznačně, jestli je to fakt ten daný model.
Toť pouze můj názor a zkušenost
04.01.2019 17:37:16 #5
>> #4, chlebik.marian, 04. 01. 2019 15:39:14
no jako taky si myslím, navíc ten obchod co ty lyže nabízí se tváří jako profi https://allegro.pl/…0245652.html
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.