VL-11 3.-6.2. Zásada + VL-12 17.-20.2. Kramolín
01.02.2011 19:39:12 #1
Jen velmi stručná připomínka. Tento čtvrtek v 9hod.se sejdeme na svahu v Zásadě u Jablonce nad Nisou. Toto VLko je určeno sportovním lyžařům, kteří mají zájem o trénink OS a SL na přiměřeném svahu – před víkendovými závody masters, kterých se ti nad 40 let budou moci v sobotu zúčastnit. Děti mají svůj závod v neděli. VLko na Klínech odpadá pro nezájem. O další VL-12 Kramolín také není zatím velký zájem – dosud jsem objednané apartmány přímo pod svahem neodhlašoval… Uvažujte vážně o účasti na VL-13 Velké Meziříčí – na Fajtově kopci se levně bydlí, levně jí a levně lyžuje s plným využitím OS a SL branek…
01.02.2011 23:21:20 #2
HOnzo, ten Fajťák u VelMezu má, co jsem se díval na web, 350 metrů na délku. Asi je to hezký malý areálek, ale nebude to tam na 4-denní VL moc stísněné? A jak to bude vypadat na svahu o víkendu, když tam budou závody? Zbyde tam ještě místo na normální lyžování pro nezávodící? Myslíš, že je smysluplné brát na tohle VL-13 s sebou malé kluky (myslím Peťu+Víťu)?
02.02.2011 08:51:42 #3
>> #2, PavelKo, 01. 02. 2011 23:21:20 Ahoj. Tadu jsem prakticky na domácí půdě, tak mám takový návrh. Rozdělit tohle VLko – pokud bude zájem, samozřejmě – a ty, co se nevejdou mezi klacky, nebo je to prostě nebude už bavit, přemístit na sousední kopec . Je to kousek (30 km) a terén velmi dobrý s ohledem na děti.
Ještě to proberem, netuším, kolik je přihlášených a jaká je jejich skladba, ale s dětma to nevzdávej dopředu. :o)
02.02.2011 19:38:11 #4
>> #3, Martin430, 02. 02. 2011 08:51:42
Jo, probereme. Myslím, že není žádný problém se čtvrtkem a pátkem. Já si rád taky pojezdím v tyčích, třebaže nezávodník, ale je to prostě změna, moji kluci (10 a 12 let) to určitě taky rádi zkusí. Jen mám trochu obavu z víkendu, aby nebylo kvůli závodům na svahu tak málo místa, že si kluci pořádně nepojezdí. Harusák by to mohl řešit, proč ne, pokud to bude vůbec potřeba.
06.02.2011 19:46:50 #5
>> #4, PavelKo, 02. 02. 2011 19:38:11
V tom VéLku V.M. nevidím problém v tom, že by se
přihlášení nevešli na svah, naopak problém je ve zdánlivém nezájmu.
Zatím je zájemců minimum – oproti 25 místům rezervovaným jsou vážní
zájemci zatím čtyři .
Jako vždy si všichni, bohužel, nechávají OPĚT zaslání přihlášky –
tedy vyjádření vážného zájmu – na poslední chvíli!!! Jinak trénink
v klackách nikdy netrvá déle než max.2hodiny-prostor pro volné lyžování
bude bez problému. Méně místa během závodu jistě bude, ale možnost
„být při tom“ převáží nevýhodu omezeného sjíždění. Navíc
šíře svahu je, myslím, dostatečná.
Toto vlákno je ale o Zásadě a Kramolíně, takže doplním: VL-11 = Zásada máme z sebou – bylo príma, charakterizované velmi vyrovnaným týmem opravdu dobrých lyžařů, pro které byla možnost tréninku ve vyznačené trati OS i SL přínosem, nikoli trápením. Krátké info, fotky a videa se objeví na našem webu www. vl-snow.cz .
VL-12 = Kramolín je ovšem ohroženo nezájmem. Máme tam sice rezervované apartmány přímo pod kopcem, ale v podstatě žádné zájemce. Pokud se jich do konce tohoto týdne nenajde alespoň deset, bude VéLko na Kramolíně zrušeno.
06.02.2011 20:20:03 #6
>> #5, HOnza, 06. 02. 2011 19:46:50
S V.M. nestraš, já už si podal žádost na změnu šichet u šéfa… :)
P.S.: Trochu mi chybí na VL stránkách malé fórum, kde by se tady to dalo řešit. Suplovat to na cizím serveru mi nepřijde moc šťastné/korektní. Jen taková technická..
08.02.2011 22:31:45 #7
Ahoj!
Měl jsem tu čest se zúčastnit workshopu VL11 v Zásadě a tak jsem tu se slíbeným feedbackem…
Chuť do VL jsem měl už dlouho, četl hodně ohlasů a sleduju zdejší
diskusi, takže jsem tak nějak věděl, co mě čeká… A bylo to naplněno a
možná i překonáno
Prakticky během půl dne jsem po pár dobře mířených HOnzových radách okusil do té doby spíš ojedinělý pocit absolutní kontroly nad lyžemi a zatáčením v každém okamžiku po celou dobu jízdy z kopce! V tréninkovém obřáku a slalomu jsme hezky nacvičili crossunder i jízdu „s minimálním odporem“ („nejnesmyslnější trenérský pokyn = zaber“) a ve volných jízdách byl prostor k pilování polohy těžiště a jeho vědomí po celou dobu jízdy (viz výše).
Nedělám si příliš iluzi, že bych se během tří dní na sněhu nějak dramaticky a zázračně zlepšil, ale rozhodně jsem se naučil cítit „TO“, jak je potřeba na lyžích stát, vnímat svoje pohyby, myslet na ně, realizovat… A v tom je krásná perspektiva dalšího zlepšování a ježdění za tím účelem upevnit tyhle věci na různých sklonech svahu, povrchu, podmínkách…
Svah na Zásadě byl k tomuto účelu ideální svoji délkou, profilem i zalidněností. Jedinou nevýhodou snad byl méně komfortní a párkrát za den se rozbíjející vlek.
Přidávám se tedy (možná až přehnaně nekritickým ohlasem) ke spokojeným účastníkům VL a těm dalším ho za sebe můžu jenom doporučit.
Protože jsem odjížděl ještě před tím, než se stihla probrat část natočených videí, která visí na youtube, rád bych si v tomto vlákně ještě ověřil svoje postřehy z mé jízdy.
09.02.2011 15:51:36 #8
>> #7, Janek, 08. 02. 2011 22:31:45
Díky Janku za chválu – ono to ale, jak už jsem psal, je hlavně na
lidech, kteří přijedou, koukají se a skutečně vidí, snaží se pochopit,
vzájemně se vcítit do jízdy ostatních a spolupracují… Pak to jde .
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.