Video Janek VL11 (strana: 2)

10.02.2011 07:53:56 #31 

Martin47 muž

>> #30, Janek, 10. 02. 2011 07:32:49

Víš co Janku. Na tom nezáleží, jestli to provádíš již jako vytvořený dynamický stereotyp nebo bys na to musel myslet v rámci učení. V obou případech je se jedná o stejný pohyb, vytvořený zapojením určité svalové skupiny, tudíž to nic nemění na tom, co jsem napsal výš.

10.02.2011 08:26:08 #32 

10.02.2011 09:56:45 #33 

10.02.2011 10:15:24 #34 

Janek muž

>> #31, Martin47, 10. 02. 2011 07:53:56

Podle mě to rozdíl je. Nevím, jestli se dá z fotky vyčíst, že jde o násilím tlačené vnitřní koleno ke svahu“. Já to spíš cítím tak, že přirozeně uvolňuju prostor pro vnější nohu, abych mohl lyži dostatečně naklopit na hranu. Nebo se o to aspoň snažím.

10.02.2011 11:47:06 #35 

ivan

>> #26, mski, 10. 02. 2011 03:49:06

Já věděl, že tě připomínka pár milých jmen potěší.

Urska + Mayer mi přijdou hodně zlí, protože za tím stojí vážená jména. Když předvádí nějakou hrůzu pro širší veřejnost neznámý rádce, je to holt daň snadné publikovatelnosti, ale když je to vyfutrované ne tak dávnými vítězstvími v závodech WC, je to průser.

Věřil by někdo, že Urska, 37 let, ještě před 12 lety vyhrála poslední z 5 slalomů ve WC? To, co tam předvádí, nelze přece vysvětlit jenom zjevně blbě naúhlovanými botami.

Sladká Maria: dej si ji do googlu a máš vytapetováno několik stránek. Nejnovější foto mě – pozor, sexismus – poněkud zklamalo, ale spíš je to proto, že člověk je z médií zblblý navizážovanými a ofotošopovanými padesátnicemi. Kdežto na tohle ona zjevně kašle. Poté, co vychovala postiženou dceru – od narození vozíčkářku, dneska plně samostatnou studentku práv, asi má hodnoty trochu jinde než ve vyhlazeným ksichtíku. Úžasná baba a pro mě – to říkám už plno let – přímo protipól její skoro vrstevnice a méně úspěšné soupeřky Olgy.

10.02.2011 11:57:03 #36 

ivan

>> #28, Gravedigger, 10. 02. 2011 05:04:26

Ale jo, vysvětlit, proč to asi dělají při výuce většinového klienta, si dokážu, dokonce jsem tehdy k tomu dotazu přidal toto:

„Přechody z oblouku do oblouku typu cross-over = překlopení vidím pro účel předváděné jízdy jako zcela logické řešení (potřeba regulovat oblouk i rychlost a ladit je s ostatními), jakkoli bych se na důvody toho celkem výrazného zvedání taky rád zeptal (pokud se dozvím, že je to pro výuku většinového klienta vhodné, např. kvůli návyku na správné provedení „kippen“, beru).“

Jenže tady nejeli pomalé demo pro průměrného žáka, nýbrž poměrně svižnou jízdu „pro sebe a pro show“, a přesto při ní dělali up-unweighting jako na výstavu. Přitom nepochybuju, že „že kdokoliv z těch 24 zajede jakkoliv jakýkoliv oblouk“ a „že v soukromé jízdě pojedou zase jinak podle sebe“, jak jsem tam taky psal.

Kromě toho, k napivotování či nasteerování dnešních lyží do směru přece nepotřebuju takhle brutálně nadlehčovat.

Up-unweighting = odlehčení zvýšením, down-… = odlehčení snížením, tedy ne způsob přechodu, nýbrž způsob snížení tlaku do lyží.

Cross-over = překlopení, cross-under = přemístění (SL ČR, Podešva), někdy též „podvlečení“. Cf též někdy „cross-through“ coby kombinace obou.

(Anglickou terminologii už dávno zvládl i Грэг Гуршман, v originále viz Разгрузка вниз = down, Пересечение-над, Пересечение-под – youcanski.com)

Btw, už jsem to nedávno dával do placu, ale pro informaci, jak do sebe lyžaři šijou nejenom tady, pár Harbových výroků o LeMasterovi:

someone who skis like that, has no business telling others what's right or wrong about world cup skiing.

and what Ron LeMaster talks about in his articles. They are wrong and on the wrong track in every sense.

writers like Ron LeMaster out there with no idea about what is really happening in skiing

LeMaster uses a different modern well developed trick, known as, „baffle them with Bull sh–t“.

Ron is a modern jackass

he has no idea of what he's talking about.

I know these athletes and they think Ron is laughable, they joke about him.

Ron LeMaster, has never raced, he's a terrible skier and he's out of touch.

They use LeMaster, how absurd is that. a guy who can’t ski, has never raced, and can’t see a ski on edge, is the major technical contributor.

He is now a dangerous misleading proponent of poor skiing approaches and very damaging to coaches and kids.

10.02.2011 22:36:40 #37 

Gravedigger

>> #36, ivan, 10. 02. 2011 11:57:03

ale instruktor musi jezdit porad stejne (blbe). ne?

vsak jsem tu nekde psal, ze LeMastera uz taky moc nemusim.

10.02.2011 22:48:43 #38 

Gravedigger

>> #36, ivan, 10. 02. 2011 11:57:03

cross-over/under vs. up/down-unweighting: nejsou to jen ruzne pohledy na stejnou vec – prechod mezi oblouky? jeden zhodnocujici odlehceni a druhy vzajemny pohyb noh a trupu. kdyzodlehcuju nahoru, tak preklapim, kdyz dolu, tak podvlikam.

10.02.2011 22:56:25 #39 

ivan

>> #38, Gravedigger, 10. 02. 2011 22:48:43

Viděl bych to tak, že cross-over/under je určitá akce/pohyb, kdežto up/down-weighting je (vedle pohybu) princip, jakým cosi činím.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy