Domů Diskuze Rady a tipy Lyžařské středisko v rakouských Alpách pro méně zdatné lyžaře

Lyžařské středisko v rakouských Alpách pro méně zdatné lyžaře

19.10.2019 08:38:25 #1 

ery.ery

Dobrý den, chtěla bych Váš poprosit, zda byste mi poradili s výběrem vhodné lokality pro naši první zimní dovolenou v rakouských Alpách. Problém je v tom, že nejsem příliš zdatná lyžařka a preferuji pozvolnější svahy s menším počtem lidí. (Dcera lyžuje dobře a naopak preferuje sportovnější pojetí jízdy.) Dále bychom pobyt rádi spojili s možností koupání v termálech. Jedeme s dětmi ve věku 11 a 5 let. Moc děkuji a přeji Vám hezkou nadcházející zimu.

19.10.2019 09:52:32 #2 

plamice žena

Z mé osobní zkušenosti bych doporučila Kaprun – Maiskogel, menší kopec s nenáročnou sjezdovkou. Od letošní sezony se přímo od něj i dá dostat novou lanovkou na Kitzsteinhorn, kde ve vyšší poloze jsou také hezké modré svahy s vlekem, ale i sportovnější sjezdovky. Navíc zcela nahoře při pěkném počasí jsou krásné výhledy a dá se i zahřát v kinosále kde promítají alpské scenérie, což by i děti mohlo nadchnout. Termály nevyužíváme, ale myslím že dole ve městě je nějaký větší akváč. Jinak vloni se nám také hodně líbilo na Stubai, ale hodně závislé na počasí – také sjezdovky v poměru modré a červené tak půl na půl, pro děti také ideál – hrad ze sněhu, ledová jeskyně…A co jsme pak dvakrát navštívili ve vedlejším údolí byl zastrčený areál Bergeralm, kde jsme byli skoro samy:-) Sice malý, ale dostačující, též na výběr jak sportovnější sjezdovka, tak pohodová modrá a co jsme si pak i užili po lyžovačce sáňkařskou dráhu, hodně se nám tam líbilo:-) Pak už sice vzdálenější italské Dolomity, ale tam třeba taková Alta Badia také nemá chybu…Navštívili jsme toho sice více, hlavně těch větších areálů, ale pro mne pak konec dne byl celkem utrpení, než jsem si našla tu „svojí“ sjezdovku, jezdili jsme sem tam, abychom toho poznaly co nejvíc a ve finále to bylo pro mne celkem o ničem:-(( Mrkněte na ten Bergeralm do reportů, dávala jsem tam i fotky s recenzí, třeba Vás zaujme, nebo ten Kaprun:-)

jsem jen samouk, co miluje lyžování

19.10.2019 20:03:19 #3 

ery.ery

>> #2, plamice, 19. 10. 2019 09:52:32

Moc Vám děkuji. :) Jdu „studovat“.

19.10.2019 20:34:57 #4 

oblouk muž

>> #3, ery.ery, 19. 10. 2019 20:03:19

Není nijak složité vygůglovat si termály v Alpách a podle toho vybírat – například https://www.austria.info/…sky-wellness

Těch možností jak kombinovat lyžování s termály je opravdu hodně – mám z poslední doby opakovanou zkušenost z oblasti Bormia – dokonce i přírodní 38stC koupání venku a lyžování na modrých v Santa Caterině. Obě fotky z loňského prosince… Letos jedeme zas,

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.
Fotky

19.10.2019 22:51:29 #5 

HonzA_ muž

>> #4, oblouk, 19. 10. 2019 20:34:57

Je treba na rovinu uvest, ze v St. Catarine je ten venkovni termal uzasny. I kdyz cca 7 km jizdy autem do Bormia. A tak trochu spis pro zocelene povahy – prebrodit ledovou reku, vyslect se, sednout do termalu, ochladit v rece, opakovat, potom prebrodit ledovou reku, oblect se a zpatky potemnelym udolim reky zpet k autu a trada do Kateriny. Bajecny, mne se to moc libilo, ale neni to proste pro kazdeho.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

20.10.2019 08:52:33 #6 

oblouk muž

>> #5, HonzA_, 19. 10. 2019 22:51:29

Ne tak úplně. Potemnělé údolí sedí pokud tam jdeš k večeru, ale cca v 15hod tam svítí slunce (když svítí) a řeku není třeba brodit jdeš-li cca 800m po její správné straně (proti proudu po pravé):-)…

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

20.10.2019 10:54:22 #7 

Nojby

>> #4, oblouk, 19. 10. 2019 20:34:57

Z termálů v odkazu můžu doporučit Altenmarkt s adrenalinovým tobogánem. Lyžovat se dá přímo v Altenmarktu, je to menší středisko, bývá v něm obvykle volněji než v okolních profláklých střediscích Flachau a Zauchensee.

Dycky Vist!

20.10.2019 12:31:45 #8 

ery.ery

>> #4, oblouk, 19. 10. 2019 20:34:57 #4, oblouk, 19. 10. 2019 20:34:57

Děkuji. Pochopitelně jsem opakovaně četla různé portály zaměřené na lyžování, recenze aj. Přesto se domnívám, že více mi mohou dát právě osobní zkušenosti zkušenějších lyžařů. To je také důvod, proč jsem nakonec založila téma. Děkuji za veškeré podněty.

20.10.2019 13:48:13 #9 

parezzbablu muž

Tak já si taky přidám… Bad Kleinkirchheim – dvoje termální lázně, v Therme St. Catrine doporučuju tichý bazén, mají zakázány vstup děti do 14ti let, bože tam byl klid. Sice středisko trošku roztáhnuté, ale mě se líbilo. Chybí vyloženě lehké sjezdovky obsluhované lanovkou, snad vyjma sjezdovky č.28, a sjezdovky 20,22, sice jsou značeny červeně ale jsou příjemné i pro začátečníka.

Možná Gerlitzen alpen, kde je to celkem blízko do Villachu, kde jsou velké termální lázně.

Kaprun bych na rozdíl od Palmice nedoporučoval. Podle mě to tam pro začátečníky moc není, ne že by tak byly na to blbý kopce, ale bývá tam dost lidí… Záleží na termínu… Osobně bych spíše doporučil na lyžování Schmittenhohe… Termaly jsem tam nevyzkoušel, tak nevím, ale kamarád co tam byl si to pochvaloval.

Údolí Gastein, taktéž dvoje termální lázně. Bad Hofgastein – Alpentherme a Bad Gastein – Felsentherme, lyžařsky to tam neznám…jen v létě.

PS: Tobogán v Altemarktu s propadlem je super.

20.10.2019 14:12:58 #10 

Vvladimir muž

>> #9, parezzbablu, 20. 10. 2019 13:48:13

Plamice píše o Maiskogelu nad Kaprunem. Je to pěkný, jednoduchý a dlouhý kopec, býval nepřelidněný – myslím, že na tom moc nezmění ani nové propojení lanovkou Maiskogel-ledovec Kitzsteinhorn. Naopak na Schmittenhohe bývalo poměrně husto s výjimkou pěkných černých sjezdovek, které ale nesplňují zadání.

20.10.2019 15:06:09 #11 

ZB?

Termaly na Kaprunu jsou vystavene na zelene louce a primo z venkovniho bazenu se divate na Kitzsteinhorn…Vecer tedy vidite jezdit nahore akorat svitici rolby… Pro deti ale ideal termaly s toboganem…Nektere apartmany maji v cene lazne gratis,coz jsme nekolikrat vyuzili…

Dodnes jsou tusim velikosti staveny na druhe misto po Vidni…

Lyze-to je moje diagnoza...

21.10.2019 14:17:36 #12 

plamice žena

Na Maiskogel jsme byli někdy koncem února a bylo tam skoro prázdno, možná jsme měli štěstí, určo záleží na termínu prázdnin i když osobně si myslím, že většinou nejvíc lidí právě bývá v těch větších a známějších areálech. Ale i tak beru že Kaprun obecně je dobrý místo na lyžovačku, ať už kvůli termálům, tak výběrem areálů v okolí a na první okouknutí a seznámení Alp určo dostačující:-)

jsem jen samouk, co miluje lyžování

21.10.2019 15:47:20 #13 

alpič

Zvážil bych i Seefeld, areál Gschwandtkopf. Je malý, ale většinou skoro prázdný. Śiroká zvlněná modročervená sjezdovka pod sedačkou, perfektní pro děti, dále několik kotev u dalších modrých sjezdovek. Užili jsme si tam s dětmi perfektní 3 dny. V druhé půlce března tam však bývá moc teplo, to bych jel někam výš. Fůra hotelů a apartmánů všech kategorií, akvapark, blízko z Ćech. Vynikající tratě na běžky. Innsbruck za rohem. Kdyby areál nestačil, jsou na druhém konci městečka náročnější tratě, vše spojené skibusem. Stubai, Schlick, pro náročnější Axamer Lizum a Kuhtai do hodiny autem.

22.10.2019 12:33:14 #14 

zemlo

>> #1, ery.ery, 19. 10. 2019 08:38:25 Já bych ještě doplnil Waidring, menší areál ale sklon sjezdovek by vám mohl vyhovovat. Do lázní pak dojet buď do Bad Reichenhall, případně je ještě bazén v Kitzbuhlu.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy